Злочинці агресивніші у вівторок і четвер

Злочинці агресивніші у вівторок і четвер
Із понад трьохсот вулиць міста найчастіше крадуть, грабують, б’ють лише на семи. Заяви пише лише кожен п’ятий ображений, інші скаржаться усно.

 

    З початку року хмельничани скоїли 340 злочинів: грабежі, крадіжки, важкі та середні тілесні ушкодження, хуліганства, п’ять розбійних нападів і два вбивства.

Чорні дні тижня
  - Ми проаналізували стан скоєних злочинів і з’ясувалося, що більшість злочинів було скоєно у громадських закладах, особливо в барах, ресторанах – грабують та обкрадають, – каже речник міського відділу міліції Аліна Арнаут. – Майже двісті подібних випадків зареєстровані у місті. На вулицях міста все ж таки спокійніше– 134 злочини.

Відео дня
>   А по статистиці найбільше порушували закон і порядок у вівторок та четвер. Найбільш небезпечний час доби – з восьмої ранку до 16 години дня. Саме в цей час громадяни працюють, тому квартири знаходяться без нагляду. Так само стаються грабежі прямісінько на вулиці.

За півроку до міліції звернулися понад дві з половиною тисячі ображених громадян.
- Рівень злочинності відчутно знизився порівняно з минулим роком, – каже начальник міського відділу міліції Василь Птащук. – Є мікрорайони, в яких крадіжок та грабежів стало менше, є такі, в яких стало більше, але в цілому по місту результат гарний – спад злочинності від 17% до 20%.

Мовчать про злочин
   За півроку до міліції надійшло 2563 звернення громадян, лише 508 із них – написані заяви.
Потерпілі затягують із зверненнями до відповідних органів або й зовсім замовчують про скоєні злочини.

- Потерпілі свідомо звертаються за допомогою до правоохоронних органів через три – чотири години після злочину, – пояснює Аліна Арнаут. – Неоперативне звернення громадян затягується нерідко і на наступний день, що, в свою чергу, не дає змоги розкрити злочин по «гарячих слідах».

   Хмельницька область знаходиться у першій п’ятірці зразковості по всіх показниках.
- Адміністративна практика припинена, на п’яних не складають протоколи для статистики, – каже начальник. – Потрібно зосереджуватися на справжніх злочинах і боротися за спокій рідного міста.

Вбивають знайомих
- Протягом двох років нерозкритих вбивств не було, – каже Василь Птащук. – Вбивства відбуваються на побутовому ґрунті.

   З початку року у Хмельницькому сталося два вбивства. Дві різні, але дуже страшні смерті – чоловіки позбавили життя жінок. Від рук колишнього співмешканця на початку січня загинула 41-річна хмельничанка Вікторія. Перед тим жінка вигнала чоловіка, бо той допікав їй підозрами й ревнощами. Отелло жорстко помстився. Нелюд напав на бідолашну просто біля її будинку на Водопровідній, коли жінка йшла на роботу.

  Розтрощив їй голову арматурою. Потерпіла померла через тиждень, а злочинець, який вже мотав строк за умисне вбивство, проведе на нарах решту свого життя. У Вікторії залишився 11-річний син. Його виховуватиме бабуся.
   

   Друге жахливе вбивство сталось у березні, на вулиці Чехова. Чоловік перерізав своїй 31-річній співмешканці горло, душив її дротом від зарядки для телефону, а потім підпалив будинок. Наразі ровесник померлої, двічі судимий за крадіжки, розповідає, що вкоротив подрузі віку через п’яну сварку. Триває суд – за умисне вбивство нелюду світить від семи до 15 років. Троє дітей матері-одиначки залишилися напризволяще.
 


Найчастіше порушують закон на вулицях:

Проскурівська
Шевченка
Кам’янецька
Проспект Миру
Зарічанська
Курчатова
Інститутська

За півроку скоєно злочинів:

Понеділок 43
Вівторок 64
Середа 43
Четвер 57
П’ятниця 54
Субота 36
Неділя 43

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    УВАГА ! ЖИТІНСЬКИЙ БОРИС ЮРІЙОВИЧ, м. Луцьк, вул. Лобачевського 1/5,(кандидат юридичних наук) надає безоплатні юридичні консультації інвалідам, сиротам, та особам, які постраждали від свавілля правоохоронців та недобросовісних суддів.
  • Anonymous

    як на мене, ніхто там нікого не напрягає, це, мабуть, просто якісь знайомі. а статистика реально прикольна. змушує задуматися.
  • Anonymous

    як на мене, ніхто там нікого не напрягає, це, мабуть, просто якісь знайомі. а статистика реально прикольна. змушує задуматися.

    Anonymous reply Anonymous

    Змушує, але ніхто нікого не слухає. Мочать всіх, хоч ВСІМ і попереджує нас.
  • Anonymous

    На фото ще не ясно хто кого напрягає? Пацанчик - руки у карманах, а міліціонер з пакетом з невідомою місткістю .))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up