Хмельницька АЕС: «В Багдаді все спокійно»

Хмельницька АЕС: «В Багдаді все спокійно»
Хмельницька АЕС працює в штатному режимі. Таке повідомлення атомники розмістили на офіційному сайті після повідомлень про пожежу на станції.

Тривогу могла викликати інформація щодо позапланових навчань. Як йдеться у повідомлення ТУ МНС у Хмельницькій області, 29 травня  з 9 год. 30хв. по 11 год. 00 хв. проводилися позапланові командно-штабні навчання штабу керівника аварійними роботами на майданчику.

а навчаннях відпрацьовувались оповіщення та збір представників штабу КАРМ (генерального директора та осіб, що входять до складу штабу КАРМ) у внутрішньому кризовому центрі ВП ХАЕС. Навчаннями керував генеральний директор ВП ХАЕС ДП НАЕК «Енергоатом» Панащенко М.С. 

ВП Хмельницька АЕС працює в штатному режимі. Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах Хмельницької АЕС не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень.

Відео дня
>Радіаційний стан промислового майданчика, санітарно-захисної зони та зони спостереження контролюється згідно з "Регламентом радіаційного контролю ХАЕС", узгодженим Головним державним санітарним лікарем СЕС м. Нетішин.

У рамках пуску другого енергоблоку ХАЕС та з метою реалізації "Програми модернізації енергоблоків АЕС України з реакторами ВВЕР-1000" на Хмельницькій АЕС паралельно з існуючою системою радіаційного контролю впроваджено автоматизовану систему контролю радіаційної обстановки (АСКРО).


АСКРО збирає інформацію у режимі реального часу, довгостроково її зберігає і надає поточну і ретроспективну інформацію про метеорологічні параметри та радіаційний стан у встановлених місцях контролю. Такого об’єму інформації достатньо, щоб зробити висновок про перевищення або не перевищення допустимих рівнів, встановлених у "Нормах радіаційної безпеки України" для персоналу і населення на проммайданчику, санітарно-захисній зоні і зоні спостереження.

Збір інформації про радіаційний стан та метеопараметри проводиться 1 раз у 2 хвилини. Інформаційний центр ВП ХАЕС забезпечує оновлення інформації офіційного веб-сайту підприємства (www.xaec.org.ua). На сайті ХАЕС дані АСКРО оновлюються один раз на день.

Дані АСКРО: http://www.xaec.org.ua/store/pages/ukr/nucdata/latest/page.html
Також, про роботу Хмельницької АЕС можливо дізнатися, зателефонувавши за номером автовідповідача (03842) 3-40-88 або (03842) 6-37-88.

 Тим часом, на АЕС планують добудувати ще два реактори. Люди не в захваті.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Anonymous

    Fantastic items from you, man. I've remember your stuff prior to and you're simply too great. I actually like what you have bought right here, really like what you are saying and the way in which during which you say it. You are making it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I can not wait to read much more from you. That is actually a terrific site.| ?? ??? ?????? http://www.mwhittlephoto.com/
  • Anonymous

    Please let me know if you're looking for a article writer for your site. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd really like to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Regards!| ??????? ??? ?? http://www.thoughtstoresults.com/
  • Anonymous

    My can't help but recommend a little of the many various processes. Something to remember however ,, is actually your entire family study a couple personal trainer you discover chided to work with having unlearn less than comfortable habits. ???????996 http://www.countryfarmhouse.net/
  • Anonymous

    excellent submit, very informative. I wonder why the other specialists of this sector do not notice this. You must proceed your writing. I’m sure, you have a great readers’ base already! bottes sorel http://bottes-sorel.3xin0.com
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up