У суді по справі смертельної аварії у Лезнево свідчитеме мер

У суді по справі смертельної аварії у Лезнево свідчитеме мер
У Хмельницькому міськрайонному суді 22 жовтня слухалася справа водія автобуса №9, який злетів у річку на вулиці Тихій. Водія Івана Снігура звинувачують у загибелі двох та травмуванні більше 30 пасажирів. Чоловіку загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

За клопотанням сторони обвинувачення в судове засідання викликали декілька свідків, зокрема й дві посадові особи: мера міста Хмельницького Сергія Мельника та начальника управління транспорту та зв’язку Петра Кузьміна. Кожному з них, по місцю роботи була вручена повістка, але мер за офіційною версією був у відпустці з чим не з’явився до суду, Кузьмін - на лікарняному.

-Одному і іншому(Сергію Мельнику та Петру Кузьмуку) достовірно було відомо, що вони викликаються як свідки, - розповіла адвокат потерпілої сторони Оксана Каденко. - На мій погляд вони проявили неповагу до суду. І на судове засідання не з’явилися, хоча всі без виключення хочуть подивитися їм в очі, і подивитися, як вони будуть робити це у зворотньому напрямку. Потерпілими подано і зареєстровано в прокуратурі Хмельницької області заява про внесення відомості до єдиного реєстру досудового розслідування відносно злочинів, які на думку потерпілих вчинено цими посадовими особами. Зокрема, посадовими особами Хмельницької міської ради, Укртрансінспекції, профільних управлінь, перевізника ПМП«Купави» та інших.

Згідно чинного законодавства, зокрема ст. 214 Кримінально-процесуального Кодексу України при отриманні такої заяви автоматично протягом доби вносяться відомості до реєстру досудових розслідувань й починається досудове розслідування.

Відео дня

-Якщо слідувати вимогам закону, то на сьогоднішній день має вже існувати кримінальне провадження відносно всіх посадових осіб, зокрема це і Прокопця - колишнього посадовця Хмельницької міської ради, відносно Мельника і Кузьміна, і відносно перевізника Купави, - прокоментувала Оксана Каденко.

У матеріалах даного кримінального провадження, яке 22 жовтня розглядалося Хмельницьким міськрайонним судом є акт розслідування причин та обставин дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 11 червня.

-Міжурядова комісія 15 липня склала акт на 104 аркушах в якому детально встановила, хто винуватий у таких драматичних наслідках, - розповіла адвокат. - На думку цієї комісії, в яку ввійшли представники МВС, представники Міністерства інфраструктури, і інші профільні фахівці, винуватців є декілька. Якщо говорити безпосередньо про ДТП звісно винуватий водій, бо він був за кермом. Але причинами, які зумовили настання таких негативних наслідків є, в тому числі абсолютна халатність з боку того суб’єкта, який зобов’язаний контролювати якість перевезення. Це Хмельницька міська рада, тому що в особі виконавчого комітету доручила перевізнику ПМП «Купава» возити нас з вами. Укртрансінспекція, яка працює на наші з вами податки зобов’язана контролювати міську раду, перевізника, водія, але також нічого не контролювала. Встановлено також, що працівники внутрішніх справ не виконали свою роботу, тому що на них покладається контроль за тим, щоб водії та інші особи дотримувалися правил дорожнього руху. За дорученням служби безпеки проводилася перевірка працівниками Укртрансінспекції з працівниками органів внутрішніх справ. (Вони) складали акти про повну відповідність, і от сьогодні такі акти спростовані міністерством. Проте, особи які видали фіктивний, фальсифікований акт, так і до відповідальності не притягнуті. Я можу чітко, як юрист, як людина ,яка займається цією справою сказати, що однозначно з боку вище зазначених осіб допущена така кількість правопорушень, які у своїй сукупності і потягнули за собою втрату декількох людських життів.

Також адвокат Оксана Каденко додала:

-На мій погляд, всі ці особи принципово мають відповідати за те, що вони зробили, нехай суд це з’ясовує. Хочу констатувати, що пройшло вже декілька місяців з цієї драми, і прокуратура жодного рівня в цій області ні транспортна, ні загальна, необхідних заходів реагування не вжила, жодних спроб з’ясувати хто ще винуватий окрім одного водія не здійснила.Читайте також:

У Хмельницькому автобус злетів в річку – більше 20-ти постраждалих та 1 загиблий (ВІДЕО)

 Водію автобуса №9, який злетіла в кювет у Лезневому, загрожує до 10 років тюрми

 Суд дозволив ПМП «Купаві» перевозити хмельничан після аварії у Лезневому

Директор ПМП «Купава» не вважає себе винним в смертельній аварії, яка сталася у Лезневому

 Більше 200 хмельничан можуть залишитися без роботи через смертельну ДТП у Лезневому

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • PAL

    Сколько бумаги извели, столько решений, а дальше что?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up