Фото дня: у хмельничан безкоштовно приймають старі батарейки та лампи

Фото дня: у хмельничан безкоштовно приймають старі батарейки та лампи
У Хмельницькому працює мобільний пункт, де збирають старі батарейки, акумулятори, використані лампочки та термометри. До 10 жовтня автомобіль ДСНС проїде різними районами Хмельницького.

- Ми виконуємо міську програму по збору небезпечних відходів. Люди приносять батарейки, лампочки та термометри, - розповідає начальник групи з радіаційного та хімічного захисту капітан служби цивільного захисту Сергій Сівак. – Все це ні в якому разі не можна викидати у сміття, але по необізнаності та через те, що їх немає куди подіти, люди викидають. Але зараз потрохи починають приносити, ставляться до цього свідоміше.

Акція триває вже три дні. За цей час сміття здали 27 хмельничан. Усе отримане рятівники облікують у спеціальному журналі. Найцікавіший запис наразі – 53 лампи денного світла.

Відео дня

- Звертаємо увагу на те, що програма стосується тільки населення, - пояснює Сергій Сівак. – Організації повинні заключати договір з підприємством, яке утилізує ці відходи, перераховувати за це гроші.

Приймають лампочки та інше з 8:00 до 17:00. Здати небезпечне сміття можна до 10 жовтня. Увесь графік тут:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ірина Правдич

    Місця, де постійно є скриньки для використаних батарейок-лампочок і т.д: Ватсонс, центр.Фуршет (біля кас), Епіцентр (біля входу), Держ.екол.інспекція (у вестибюлі ящик для збору)
  • Oleh Oleksiyenko

    В "Технопросторі" (на Проскурівській, на другому поверсі) бачив скриньку для батарейок та акумуляторів.
  • Ксения Лебедь

    Ці предмети збирають у "Ріко" і "Ватсонс" на постійній основі. Здається, ще і в "Агорі". просто, треба погуглити.
  • Анонім

    Акція безумовно дуже потрібна. Але ж такі речі потрібно робити не кількаденними разовими "акціями", а на постійній основі. Бо що ж робити після 10 жовтня? Назбирувати вдома непридатні лампи і батарейки в очікуванні наступної "акції"?

    P.S. Договори не "заключаються", а "укладаються"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up