Новини галузі: Демчишин анонсував звільнення 20 тис. працівників "Енергоатому", - ЗМІ

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має намір більш ніж удвічі скоротити кількість працівників НАЕК "Енергоатом". Про це міністр енергетики Володимир Демчишин повідомив в інтерв'ю журналу "Фокус" (№7 от 20.02.1015 р.).

"В "Енергоатомі" працюють 35 тис. співробітників, хоча за європейськими мірками було б достатньо 15 тис.", - зазначив міністр.

Демчишин не уточнив, на яких розрахунках базуються радикальні скорочення в атомній галузі України, узгоджені такі дії з прем'єр-міністром Ансением Яценюком, Державною інспекцією ядерного регулювання України і як це вплине на безпеку роботи АЕС.

"У Мінсоцполітики зараз думають, чим зайняти цих людей. Можливо, це будуть інфраструктурні проекти - реконструкція ЖКГ, будівництво мостів, аеропортів, доріг", - додав Демчишин.

ДП НАЕК "Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України (Запророжської, Рівненської, Хмельницької, Південноукраїнської), які виробляють понад 50% всієї електроенергії країни. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт. У 2014 році компанія збільшила виробництво електроенергії на 6,2% (на 5 млрд 155,6 млн кВт-год) - до 88 млрд 573 млн кВт-ч. Середньооблікова чисельність штатних працівників компанії за 2014 рік склала 34,5 тис. чол. Для деяких мономіст, приміром, Кузнецовська (Рівненська обл) або Южноукраїнська (Миколаївська область) АЕС є містоутворюючими підприємствами.

Джерело: tek.rbc.ua

 

 

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up