Фотосесії на кладовищі, в листі чи пшениці - де позують хмельничани та скільки платять за світлини

Фотосесії на кладовищі, в листі чи пшениці - де позують хмельничани та скільки платять за світлини
Так звана селфіманія за останній рік-два «захлеснула» майже всіх. Хмельничани самі себе фотографують, викладаючи фото у соціальні мережі. Але від послуг справжніх професіоналів люди не відмовилися. За класну фотосесію клієнти готові віддати чималу суму.

Послуги майстрів фотографії з кожним днем стають все популярнішими. Дехто хоче просто запам’ятати важливі моменти свого життя. Інші ж бажають отримати класне фото для профілю у соціальних мережах.  Різноманітність послуг зростає кожного дня.

Бажання клієнта – закон

Хмельничани люблять фотографуватися в парках, особливо восени. Найпопулярніше місце – парк імені Чекмана. Знімки  серед опалого листя стали популярними серед дівчат міста. Влітку часто фотографуються за містом.

Відео дня

- Люди все частіше хочуть покинути місто і побути на природі. Коли біля Стуфчинець розцвітають маки, то дуже багато клієнтів просять їхати саме туди. Особливо це стосується молодих пар та сімей з дітьми. Хочуть фотографуватися і в соняшниках. і в пшениці. Полюблять  також позувати біля водойм,  – розповідає фотограф Олександр Іваняк.

Трапляються і фотографії на фоні більш екзотичному, ніж мальовничі пейзажі Хмельниччини. Це можуть бути недобудови, замки та старенькі міські дворики.

- Місце, де проводиться фотосесія, безумовно важливе. Воно створює свою атмосферу. Але завжди на перший план повинна виходити сама людина. В моїй практиці траплялися випадки, коли я фотографував дівчат на кладовищі. Моментами це було дійсно страшно, але й разом з тим цікаво і фото вийшли чудовими, - розповідає фотограф Євген Хоптинський.

Взимку все частіше люди приходять у фотостудії. З кожним роком їх у Хмельницькому стає більше, або ж просто кардинально оновлюються старі. Якщо ж фотограф «вуличний», то за годину оренди фотостудії потрібно віддати  від 80 до 170 гривень. За це платить клієнт.  

- У найдешевших фотосалонах клієнт отримає хороший фон, гарне освітлення та невелику кількість аксесуарів. В більш дорогих є класний інтер’єр. Можливо, що і не один. Як правило, такі фотостудії розташовані в добре освітленій місцині, не закритій багатоповерхівками. А на природному світлі фотографії завжди виходять кращі, - розповідає «ВСІМ» фотограф Олег Кальонов.

Починається з хобі  

Професія фотографа в Хмельницькому щодня стає все популярнішою. Дуже багато молодих людей, отримуючи в подарунок чи купуючи високоякісний фотоапарат, задумуються над тим, щоб він став для них не просто забавкою, а знаряддям праці. Початківців у місті є чимало. Але далеко не всі вони в майбутньому обирають професію фотографа.

Спочатку людина загорається ідеєю, тому й готова провести фотосесію практично безоплатно, а то й взагалі задарма. Таким чином вони просто хочуть «набити руку», збираючи клієнтську базу.   

- Батьки купили мені фотоапарат близько трьох місяців тому. Спочатку я фотографувала лише друзів та близьких. Але зараз вирішила, що можна цим заробляти на життя. Та й робота для мене цікава, хоч і не така уже легка, як здавалося мені спочатку, - розповідає «ВСІМ» фотограф-початківець Вероніка Середюк.

Більш дорогими, але все ще не зовсім професійними є фотографи із досвідом роботи близько 1-2 років, Таких в Хмельницькому можна зустріти чи не в кожному фотосалоні чи в оголошеннях. Вартість їх роботи коштує не багато, але її якість уже краща ніж у початківців. Для порівняння, за фотосесію вони беруть 200-300 гривень. За годину роботи вони можуть   надати близько 100 оброблених фотографій.  

- Фотографія, яка передає емоційний стан і почуття не має ціни. Маючи уже певний досвід, можу сказати, що не всі фотографи здатні впіймати потрібний момент. Особливо це стосується початківців. Сама такою колись була і маю з чим порівнювати, - розповідає «ВСІМ» фотограф Ольга Шинкарук.

Ціни ростуть

Якщо замовник хоче отримати дійсно хороші фото, то потрібно звертатися уже до професіоналів. За їх роботу уже доведеться викласти кругленьку суму . Працювати з ними простіше, оскільки вони уже знають,як потрібно позувати  людині, аби вона почувала себе комфортно і в результаті дійсно гарно виглядала на фото.

Найменше в Хмельницькому топових фотографів. Це професіонали із багаторічним стажем, які своєю роботою заробили собі хороше реноме. В Хмельницькому їх не дуже багато. Та й вартість їх роботи по кишені далеко не кожному. Наприклад, зйомка весілля у таких фотографів може вартувати близько 1000 доларів.

Через нестабільну фінансову ситуацію ціни зараз ростуть на все. Це стосується і послуг фотографів. Але досить часто вони із розумінням ставляться до клієнта, не піднімаючи ціни дуже різко і в рази. Часто можна зустріти так звані антикризові пропозиції.

Професіонали радять обдумано обирати свого фотографа. За їх словами, перш за все, потрібно звертати увагу на роботи, які уже є. Також, слід переглянути список послуг, які він надає. Адже кількість не завжди гарантує їх якість.  

Види послуг Фотографи-початківці Фотографи із стажем 1-2 роки Фотографи-професіонали
Весілля  1000-1500  2000-3000  від 4000

Фотосесія

(сімейна,дитяча,love story...)

 до 150  200-300  від 400

Репортажна зйомка

(родинні свята, корпоративи...)

до 150 200-350 від 400
Портфоліо до 200 300-500 від 600

* усі ціни можуть корегуватися фотографами в залежності від тривалості зйомки

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • prostoone

    Хороша стаття!

    Дякую автору.

    Цікаво було читати.

    І за ціни окреме спасибі - якраз цим питанням займаюсь)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up