З 1 квітня хмельничани платитимуть за газ втричі більше

З 1 квітня хмельничани платитимуть за газ втричі більше
В опалювальний сезон діятиме зимовий тариф, який втричі дорожчий від сьогоднішнього. У період міжсезоння платити прийдеться ще більше.

Національна комісія, яка здійснює регулювання цін у сфері енергетики і комунальних послуг, прийняла рішення про збільшення вартості газу для населення. Подорожчання вимушене і зумовлене необхідністю виконань домовленостей із Міжнародним валютним фондом. Мінімальний тариф на газ для населення з 1 квітня підвищиться більш як втричі - до 3 600 гривень за тисячу кубометрів палива.

Згідно рішення комісії відтепер діятиме два тарифи – зимовий та літній. Перший діятиме в опалювальний сезон. В цей період ціна на газ для населення становитиме 3,6 гривні за метр кубічний. Вона зросте за умови використання встановлено мінімуму – 200 метрів кубічних. В такому раз ціна становитиме 7,18 гривні за метр кубічний.

Зимовий тариф для населення (жовтень-квітень
Споживча норма в метрах кубічних Ціна за метр кубічний
До 200 3.6 гривні 
Від 200 7,188 гривні

Літній тариф передбачає лише одну ціну незалежно від обсягів споживання. За 1 метр кубічний природного газу населення платитиме 7,18 гривні. Порівняно із діючими на сьогодні тарифами ціна зростає в 6 разів

Відео дня
Літній тариф для населення (травень-вересень)
Споживча норма в метрах кубічних Ціна за метр кубічний
Незалежно від обсягів спожитого газу 7.188 гривні
Діючі до 31 березня тарифи на газ
Цінова диференціація Наявність газових лічильників ціна за 1 метр кубічний
У разі використання  природного газу для приготування їжі та/або підігріву води
у багатоквартирних будинках
        так     1,182
         ні      1,299
За умови, що обсяг споживання природного газу не перевищує 2500 метрів кубічних на рік          так      1,089
         ні      1,197
За умови, що обсяг споживання природного газу
не перевишує 6000 метрів кубічних на рік
        так      1,788
         ні      1,965
За умови, що обсяг споживання природного газу
перевищує 6000 метрів кубічних на рік
        так      3,645
         ні     4,011

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Леонид Наседкин

    За что боролись,на то и напоролись!Очень хотели новой власти!Молодцы!
  • PAL

    Так и живем, от выборов к выборам, от повышению цен к повышению цен.  От брехни, до брехни. ЧЕМ ЗАКОНЧИТСЯ ??? А тем и закончится.
  • Anonymous

    Оптимістичний заголовок. Краще було б назвати, що ціни підвищено у 3 рази, а не що платити будуть. Я не буду платити. Аж тоді заплачу, коли дуже попросять. Нехай спробують вижити без грошей як споживачі їх послуг.

    Анонім reply Anonymous

    хай для початку зарплати піднімуть, а вже потім ціни на комун.послуги, це якщо вложишся зимою в 200 кВт то 1500 грн.заплотиш, а як ні,то ще більше.... а гроші де взяти, якщо наша влада не думає про народ, та в людей деяких зарплати по півтори тисячі, заплатив за газ а жити на що???????????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up