У Хмельницькому музикою вшанують Небесну сотню

У Хмельницькому музикою вшанують Небесну сотню
30 березня творчий колектив філармонії запрошує вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні. Під час жалобного вечора звучатимуть вірші та мелодії, присвячені трагічним подіям в Україні.

Початок о 17:00.

Вхід вільний.

- 30 березня виповнюється 40 днів з моменту загибелі українців у подіях, що сталися у лютому в Києві та Хмельницькому. У ці дні митці всієї України вирішили провести в своїх закладах жалобні вечори пам'яті героїв Небесної сотні, під час яких звучатиме різна музика, але на одну тематику. Ми також приєднуємося до цієї ініціативи, адже оплакувати і згадувати тих людей, які загинули, - це наш святий обов’язок, - каже директор філармонії Олександр Драган.

Відео дня
> Концерт відбудеться за участі симфонічного оркестру під диригуванням Олексія Леонова. Музиканти гратимуть трагічну музику, якої не бракує у репертуарі як українських, так і зарубіжних композиторів.

- Зі сцени звучатимуть твори українських композиторів Мирослава Скорика та Олександра Козаренка. Оркестр гратиме також музику Людвіга ван Бетховена на революційну тематику, Едварда Гріга. Крім музики, на концерті звучатимуть вірші Дмитра Павличка та Ліни Костенко, які відреагували своєю творчістю на події у країні, спогади очевидців. Демонструватимемо і відповідний відеоряд, - каже директор.

Протягом сорока днів після трагічних подій в Україні у філармонії не проводять розважальних концертів.

- Але духовні концерти, концерти духовної музики проводити можна, оскільки у ці тяжкі часи, коли кожен з нас переживає за майбутнє, музика зосереджує, - каже Олександр Драган. - Творчі особистості, музи дуже тонко реагують на події. Їхня творчість ніколи не мовчить у такі моменти. Музичні виконавці також підбирають твори, які відображають те, що вони переживають у ці дні, із відповідним настроєм виконання.

Під час концерту у філармонії стоятиме скринька, в яку можна буде пожертвувати гроші. Їх перерахують на рахунок для допомоги сім'ям загиблих.

- Після трагічних подій у лютому ми встановили у нас скриньку, куди люди клали гроші. З того часу ми вже зібрали і перерахували на офіційний рахунок допомоги постраждалим більше шести тисяч гривень, - каже Олександр Драган.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    То был цирк, трагічни подіi на Украине еще не начались ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up