Хмельничан, які розповсюджували «Новоросію», засудили до п’яти років. Готують апеляцію

Хмельничан, які розповсюджували «Новоросію», засудили до п’яти років. Готують апеляцію
Справа хмельницьких сепаратистів підійшла до фіналу. Сьогодні, 30 березня, у Хмельницькому міськрайонному суді Андрія Орєхова та Оксану Корецьку визнали винними та оголосили їм вирок – п’ять років позбавлення волі.
 Вирок суддя Олександр Піндрак зачитував більше півгодини. Впродовж оголошення  Орєхов і Корецька стояли до суду спиною. Увесь цей час підсудні ховались від камер за капюшонами курток.
Підсудним визнали винними за частиною 2 статті 110 ККУ "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" та присудили реальне покарання - 5 років позбавлення волі. 
Судову залу обвинувачувані покинули самостійно, під варту їх не взяли. Суд залишив для них запобіжні заходи до набрання вироком чинності.  Оксана Корецька знаходиться під домашнім арештом, адже виховує малолітню дитину, за Андрія Орєхова внесено заставу у розмірі 95 тисяч гривень.
Окрім цього, суд встановив обмеження: прибувати до суду за кожною вимогою, не відлучатися за межі Хмельницького, а також не змінювати місця проживання без дозволу суду. 
За весь судовий процес, який тривав майже два роки, вони так і не визнали своєї провини. Мовляв, каятись їм немає у чому, адже газету вони не розповсюджували. Вже в коридорі обвинувачений почав обурюватись, що суд упереджений, а рішення не об’єктивне. 
 
- Всі наші покази перекручені повністю. Жоден свідок не казав, що ми давали цю газету для розповсюдження, а для особистого ознайомлення. Всі експертизи були проведені з масовими порушеннями. А експерт лінгвістичної експертизи взагалі не має філологічної освіти, - говорить Андрій Орєхов. Прокурор і слідчий спочатку пред’явили нам обвинувачення, не маючи ніяких експертиз і подали справу до суду, а  вже потім через 4 місяці отримали експертизу. Це порушення конвенції прав людини. Суд оголосив вирок, в якому статі КПК «не впопад» йдуть. Ми не розповсюджували цю газету. Це був початок червня 2014 року, тоді ще навіть було незрозуміло, що це таке. Всі ще з прапорами бігали, одні Євросоюзу, інші – Росії. 
Обвинувачувані запевняють, що повністю оскаржуватимуть рішення суду та вже готують апеляцію. На це в них є 30 днів. Більше того – обіцяють добиватись свого і звертатись у відповідні інстанції далі. 
Прокуратура ж апеляцію подавати не буде. Адже державне обвинувачення вважає, що вину підсудних було доведено і їм було обране покарання у межах санкції вказаної статті. 
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    а де бекгрануд? ви що статті не вмієте писати?!!!
  • Бай Андрій

    ще мало влупили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up