У Хмельницькому черговий скандал: викрили фірму яка заробляла на довірливих людях

У Хмельницькому черговий скандал: викрили фірму яка заробляла на довірливих людях
Хмельничани у пошуках роботи та підзаробітку попалися «в лапи» шахраїв. Серед ошуканих люди працездатного віку, пенсіонери, інваліди, переселенці зі Сходу, а також хлопці які повернулися з зони АТО. Вони хочуть повернення своїх коштів з однієї фірми, за допомогою звернулися до правоохоронців

Про фірму, яка надавала послуги з працевлаштування, роботу на дому, займалася ріелторськими послугами та ще дуже багато чим іншим хмельничани дізнавалися з місцевих газет, у маршрутках, автобусах, та по інших оголошеннях якими рясніють зупинки міського транспорту. Робота була дуже різноманітною: складання ручок, розливання в пляшечки парфумів, пакування тенісних шариків, фасування гудзиків, збір медичних аптечок для водіїв…Перелік доволі великий, і кожен міг обрати собі роботу до душі. Приходивши за вказаною в оголошенні адресою, люди віддавали свої кошти, а взамін отримували декілька папірців з печатками, і все, чекали коли ж до них до дому приїде обіцяна робота. Проходив тиждень, місяць, але ніхто навіть і згадувати у фірмі про них не хотів. Та, і навіщо, гроші за «липову» майбутню роботу подарували і досить. Залишали хмельничани роботодавцям мінімум 400 гривень, а були й такі, що поділилися з фірмою тисячами. Як розповіли ошукані хмельничани наживалися «фірмачі» й на горі людей. За 1000 гривень вони пропонували навіть ритуальні послуги - викопування ям для небіжчиків. А коли приїжджала похоронна процесія…Ну ви вже й напевно самі все зрозуміли…-Я побачила оголошення про роботу в «бусі», після цього перетелефонувала, мені запропонували прийти до них в офіс, це було 28 жовтня, - розпочала розповідати свою історію ошукана хмельничанка Євгена Петрівна. -Знаходився він по Проскурівській 45, біля кінотеатру Шевченка. Я підійшла туди, вони сидять в закритому місці без вивісок, не в самому «Престижі», а в дворі, там як сарай двоповерховий. Мені розказали все про роботу і я з ними заключила договір, а ще перед цим по телефону вони мене попередили взяти з собою гроші, як заставу за товар. Я нічого не запідозрила, адже товар вони мали привозити мені додому. Я дала 400 гривень, почала договір читати, а вона(працівниця фірми) дуже швидко каже, що договір з вами ще буде інший заключатися коли кур’єр з Одеси приїде до вас додому з 10 по 20 число, а в нас договір за надання послуг. Я підписала.

У договорі фірма ставила одеську печатку та видавала навіть квитанції про оплату. Зі слів ошуканих людей, після зробленої роботи, ці кошти мали повертатися їм назад.-Сиджу, чекаю товар, - продовжує розповідь Євгена Петрівна.- З 10 листопада цілий тиждень їм дзвонила, кажуть чекайте завтра….18 листопада збираюся і йду знову до них. Починаю скандалити, дівчата, що ви так робити, на телефони, які ви дали ніхто взагалі не відповідає. Дівчина мені знову каже, що 29 числа буде мені поставка товару додому. Якщо вас не влаштовує, і комусь в цей час телефонує, не подобається, беріть пишіть заяву про повернення. Пишу, все як під диктовку, так, ніби вона вже 100 разів цю заяву диктувала. Ввечері зателефонувала вона сама й сказала, що директора сьогодні в офісі не було, а вона дасть йому на розгляд мою заяву, тому що кошти треба зняти з рахунку, а це на протязі трьох днів робиться…

Через декілька днів жінка прийшла знову в офіс, двері виявилися вже зачиненими, у дворі стояли такі ж самі ошукані хмельничани. З кожним днем їх ставало все більше. Один хлопець, Віктор, написав на дверях номер свого мобільного, завдяки цьому люди йому телефонують і дізнаються про те, що їх надурили. Зустрічаються всі та вирішують, що робити далі.

Відео дня

-От так і почали ми з людьми ходити разом, добиватися, аби повернули наші кошти, - каже Євгена Петрівна. -Нас вчора чоловік 50 в міліцію приходило писати заяви, були вже й такі, що раніше написали. На цьому ми не зупинимося.Ще одна ошукана хмельничанка розповіла, що знайшла оголошення в газеті.

-Шукала роботу для своїх знайомих, прочитала, що потрібен охоронець на приватну фірму, - каже Любов Степанівна. –Зарплатня гарна - 4.5 тисячі гривень, подзвонила. Сказали куди приїхати. Вже там повідомили, що охоронців беруть лише до 40 років, і одразу запропонували роботу на дому, нас це зацікавило, адже розказали гарно. Та і перелік був великий. За одну роботу, наприклад збирання ручок, необхідно було внести 400 гривень, за другу ще 400, і так далі, кожен собі вирішував скільки він буде виконувати роботи…Ну далі ви вже історію знаєте, вона така ж як і у всіх інших людей яких надурили… Ми неділю до них ходили, кажемо дівчата віддайте наші гроші, в нас така складна ситуація, людина сподівалася на заробіток, без роботи зараз. А ви мене так підставили, мені так незручно, адже я сама знайомих сюди привела, виходить я як і ви шахрайка.

Як компенсацію вони запропонували мені ще роботу на вибір… А ще, представляєте, в них є ритуальні послуги, вони брали 1000 гривень і люди приїжджають думаючи, що там викопали яму, а там нічого не має, і що їм робити?!  На зустрічі з представниками міліції ошукані люди розповідали, що їх близько 100 – це ті, що знають вже один одного. Люди ділилися з правоохоронцями історіями про те, як вони легко потрапили на гачок шахраїв, і хотіли, аби міліція негайно розпочала арештовувати працівників фірми й змусила їх повернути втрачені гроші. Адже за інформацією людей, фірма спокійно переїхала у інший офіс і продовжує видурювати кошти у хмельничан, мовляв на них вже заробили близько 100 тисяч гривень.-По факту порушена кримінальна справа за статтею 190 ч.1 Кримінального Кодексу України, -розповів заступник начальника Хмельницького міського відділу міліції Сергій Трач. -Внесені відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань. Прізвища працівників з ваших показів деякі встановлені, а деякі ще встановлюються. Що стосується фірми ТОВ «Мієль 2014»-така фірма фігурує в нас в кримінальному провадженні. На сьогоднішній день заплановано проведення слідчо-розшукових дій, це стосується з’ясування установчих документів, де вона зареєстрована, що це за фірма, відповідно треба підняти її документи. Слідчі дії заплановані-люди виїдуть на офіс і будуть працювати…

А тим часом, ошукані люди продовжують писати заяви в міський відділ міліції, і просять відгукнутися тих, хто також попався на обіцянки цієї фірми й віддав їй свої кошти.

P.S

Яку суму коштів і у скількох людей виманила своїми послугами фірма наразі нам, і не лише, точно не відомо. На цьому етапі триває слідство, воно й має з’ясувати всі деталі. У цій сумній історії хочеться ще раз нагадати хмельничанам, аби були обережними користуючись послугами фірм, які пропонують «кота у мішку». Не спокушайтеся на обіцяні захмарні зарплати та не віддавайте наперед свої власні кошти за майбутню роботу чи послугу. Якщо ж ви все таки потрапили в руки шахраїв, одразу ж телефонуйте до міліції.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Уже у Вінниці, ця ж сама афера, знаходиться за адресою 30-річчя Перемоги 14, у підвальному приміщені!!!
  • Власова Снежана

    Антон Дуднев, ви можете спростувати інформацію, якщо ви до того непричетні
  • Власова Снежана

    http://vk.com/id281086480  адреса сторінки
  • Власова Снежана

    пропонує аналогічну роботу

    Власова Снежана reply Власова Снежана

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up