Вирок у справі Червонюка: водію дали 5 років, але повернули права

Вирок у справі Червонюка: водію дали 5 років, але повернули права
Апеляційний суд Хмельницької області ухвалив вирок 20-річному сину депутата Хмельницької обласної ради, який у серпні 2013 року на смерть збив пішохода. Дмитра амністували на підставі присудження третьої групи інвалідності та утримання малолітньої доньки.

Колегія суддів винесла вирок - 5 років з реальним його відбуванням у в’язниці та позбавлення права керувати транспортними засобами на три роки. Водночас, враховуючи стан здоров’я обвинуваченого та наявність малолітньої дитини, відповідно до Закону України «Про амністію – 2014 року» колегія суддів звільнила Червонюка від відбування покарання у тюрмі.

В увалі йдеться, що Дмитро Червонюк, рухався у насаленому пункті, допустив грубі порушення правил дорожнього руху. Його визнали винним за частиною 2 статті 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).
Судді вважають, що немає підстав твердити про стан алкогольного сп’яніння у водія на момент скоєння ДТП. Висновки алкотестеру «Драгер», який зафіксував 0,79 проміле,  Феміда не прийняла як доказ. Покази свідків, які стверджували, що Олега Крушельницького збили на пішохідному переході, також не були враховані. А попередній вирок суду, де водію заборонялося керувати транспортними засобами протягом трьох років, скасували. Відсьогодні йому Дмитру дозволено керувати автомобілем.

Позов потерпілих про стягнення моральної школи суд задовольнив частково. Так,  Червонюк має компенсувати заподіяну ним моральну шкоду: Анатолію та Валентині Крушельницьким по 500 тисяч гривень та 300 тисяч гривень брату загиблого Богдану.

Відео дня

Нагадаємо, що рокуратура Хмельницької області, подаючи апеляційну скаргу, вимагала призначити Дмитру Червонюку покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Крушельницькі хотіли, аби водій автомобіля, від якого помер їх син, сидів за гратами 8 років.  В свою чергу захист хотів виправдати Дмитра, мовляв,  рішення Хмельницького міськрайонного суду потрібно скасувати, а кримінальне провадження й зовсім закрити.

При розгляді справи в Апеляційному суді не вдалося підтвердити того, що Дмитро був п’яний у момент ДТП. Цього не підтвердили фахівці з МОЗ України під час проведення повторної експертизи, які, до речі, не враховували показники алкотестера «Драгер». Під сумнів знову поставили й те, чи справді аварія сталася на пішохідному переході.

Також виявилося, що 20-річний Дмитро є батьком 3-річної дитини та інвалідом третьої групи. Про це стало відомо на першому слуханні справи Червонюка в   Апеляційному суді.  Такі обставини, за словами адвоката Крушельницьких, можуть стати причиною для пом’якшення вироку.  А на думку Крушельницьких  те, що Дмитро став батьком у 16 років,  а  матір’ю дитини є жінка, яка вдвічі старша за нього, взагалі не може бути правдою.  Також потерпілі зауважили, що інвалідність у Червонюка з’явилася у потрібний момент - під час судового розгляду справи, адже раніше на обліку ні в якому медичному закладі він не стояв.  

Дмитро Червонюк, вийшовши з залу суду, спілкуватися з журналістами відмовився.

Рідні загиблого Олега Крушельницького оскаржуватимуть вирок.

Нагадаємо, смертельна аварія  трапилася у ніч з 20 на 21 серпня у Хмельницькому. Дмитро Червонюк, який керував автомобілем своєї матері «Toyota Rav 4», на великій швидкості збив 26-річного Олега Крушельницького. У момент зіткнення загиблий переходив дорогу від міського пляжу до торгово-розважального центру «Оазис». Смерть пішохода була миттєвою.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (69)
  • олег

    то він катається? для чого??? що це за правосуддя? ну да батя буде нардепом пто вже все буде по барабану...

    от й вилизала Ольга з 33 каналу його за бабло хороше
  • Правдолюб

    Здерши з Червонюків понад 1 млн. грн. Крушельницькі думають, що сильно нашкодили розумним, порядним людям? Так Червонюки ще більше зароблять, а Крушельницькі ні, бо я їм щиро бажаю, щоб такий шанс їм більше не випадав, не дивлячись на те, що вони не порядні, навіть аморальні люди.

    Світлана reply Правдолюб

    Правдолюбе в тебе "КРИША ЇДЕ" від ЗАЗДРОЩІВ.

    прокурор reply Світлана

    йому заздрісно бо за копійки мусить лизати очко "порядним людям"
  • Правдолюб

    До тих пір поки Крушельницькі не виконають свої благодійницькі наміри, вони люди, які заробили на смерті свого сина, брата.  Нехай перерахують кошти на армію, допоможуть українським солдатам на Сході, або нехай врятують життя якоїсь дитини і т.п. вчинок нехай зроблять. Ну не можу я збагнути і все як гроші можуть компенсувати смерть сина, брата. Хтось із нормальних людей, взагалі, здатен це збагнути?

    прокурор reply Правдолюб

    просто вони розуміють що  мажора відпустять, ...
  • Правдолюб

    Тенденція Крушельницьким сподобалась. З кожним судом все більша сума відшкодування. Увійшли в азарт, тому будуть  далі знущатись над Червонюками, щоб більше заробити на смерті загиблого сина, брата.

    Анастасія reply Правдолюб

    А Червонюки в більший азарт ввійшли, з здорого хлопця зробили інваліда,ще й дитина трьохрічна появилася в якої рідний батько є, а для суда відмазка.Що вагітна ніяка не захотіла себе за гроші продавати, з вагітністю би правдивіше було!!!!!

    Правдолюб reply Анастасія

    Так чому адвокат Крушельницьких, самі Крушельницькі не довели, що немає інвалідності, батьківства Дмитра Червонюка? У суді йде змагальність сторін, а не ведеться слідство. Не потрібно було лише руками махати і язиком ляпати, а доводити. Хоча не погано намахали Крушельницькі і їх адвокат руками. Аж 1,3 млн.грн. зі студента Дмитра Червонюка. І питання чому ніхто не згадує про інші ДТП? Тому що вважаєте, що Червонюки всіх підкупили? Невже в нас такі великі суми просять судді, що потрібно бути мілліонером, щоб їх сплатити? Я думаю всім відомо, що якщо потрібно, то будь-яка людина із середнім достатком у змозі дати хабаря. Але чомусь всі заздрісники накинулись саме на молодого хлопця, який до того ж і не винен у ДТП.

    прокурор reply Правдолюб

    а ти і є тим адвокатом я розумію )))) ахахахах лашара !!!!! язик не болить ?

    Анастасія reply Правдолюб

    Сама невиннність, білий та пухнастий!!!Хто винен Дмитру, що він п'яним хизувався перед дівчатами сідаючи за кермо і корчачи з себе "мачо".І не починай писати,що він був тверезим з рішень своїх,хто спостерігає за цим випадком то добре все розуміє,що він був П'ЯНИЙ і збив НА ПІШОХІДНОМУ ПЕРЕХОДІ.І батьки зі шкіри лізуть, щоб витягнути свого не винного пухнастика. А людина з середнім достатком давно була би на нарах, а тут ні!І яка різниця який вік в вбивці, коли потерпілий був також молодим, в якого все життя попереду було, поки в нього не влетіло "МУЧАЧО"

    Правдолюб reply Анастасія

    Дмитро не перед тобою "хизувався" і тому ти так заздриш.

    Анастасія reply Правдолюб

    Ти більше нічого розумного не зміг  написати, то хоть щось но ляпнув!Я на п'яних котрі свідомо сідають за кермо і знають,що може біда навіть уваги не звертаю, бо таких людей не поважаю,тому і заздрити тут немає чому!!!А головний заздрісник тут ти.Ти рахуєш чужі гроші,бо свої копійки міцно тримаєш в долоні і вдавишся за копійку, зазриш Дмитру за його батьків статки,бо сам ніфіга не маєш,а тільки комусь кидає "задриш...задриш"

    прокурор reply Анастасія

    підтримую )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up