«Гастролери» із Черкащини ошукали трьох пенсіонерів із Хмельницького

«Гастролери» із Черкащини ошукали трьох пенсіонерів із Хмельницького
У Хмельницькому 43-річний черкащанин та його 46-річний напарник відібрали у потерпілих значні суми, які ті зняли з депозитів. Загальна сума — близько 200 тисяч гривень.

Першими жертвами шахраїв стала пара пенсіонерів іх Хмельницького. Бабуся з дідусем вирішили відкрити депозит, аби забезпечити в майбутньому навчання онука. Через декілька років прийшов час забрати кошти та закрити рахунок. Сума набігла чимала — більше 60 тисяч гривень. Дізнались про це і шахраї, які «працювали» в парі — один спостерігав за клієнтами у фойє банку, а інший очікував їх знадвору.

-Грабувати серед вулиці на очах безлічі людей «гості» з Черкащини не хотіли, тож розробили свою заплутану схему, яка, втім, не така вже й нова, адже шахрайство із загубленими грішми використовується злодіями вже не одне десятиліття. За сценарієм один вибігав попереду пенсіонерів та робив вигляд, ніби знаходив велику суму грошей, яку перед тим швидко діставав зі своєї кишені та кидав на землю. Далі чоловік пропонував поділитися «знахідкою» з бабусею та дідусем, які, за його словами, стали очевидцями і мають право на «свою частку», - каже речник Хмельницького міського відділку міліції Катерина Терещенко.

Пенсіонери з радістю слідувала за шахраєм.  Опинившись подалі від сторонніх очей, чоловік відрахував частину грошей і передав пенсіонерам. Але тут з’явився його спільник. Він звинувачував літню пару у крадіжці та вимагав оглянути їхні речі і, в результаті, забирав «свої» кревні, які насправді виявлялись щойно знятим депозитом. Далі виривав із рук гроші з пакетом та втік із місця події.

Відео дня

Хмельницьким оперативникам вдалося встановити особи шахраїв та затримати їх. На майно злочинців було накладено арешт, що дало змогу повністю відшкодувати збитки потерпілим. Їх засуджено за ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up