Хмельницька філармонія запрошує хмельничан на нові, ексклюзивні програми

Хмельницька філармонія запрошує хмельничан на нові, ексклюзивні програми
Новорічні та Різдвяні свята вже не за горами. Журналісти «ВСІМ» цікавилися чим своїх шанувальників буде радувати творчий колектив філармонії на свята та вже у наступному році.

-Нових програм в нас постійно багато, така наша специфіка роботи, як тільки ми не будемо нічого робити - ми втратимо глядача, - розповідає директор Хмельницької обласної філармонії Олександр Драган. -Тому програми оновлюємо постійно, навіть моя принципова задача, аби артисти, виконавці, творчо підходили з новим баченням до розробки своїх творчих планів. Практично кожних два тижні симфонічний оркестр щось нове презентує. Запрошуємо цікавих диригентів зі всієї України та солістів. Постійно проводяться різноманітні органні концерти. Ансамбль «Товтри», який створений лише два роки набирає значних обертів. А ще, у  камерному оркестрі з’явився новий диригент, якого на роботу запросили з Донецька. Таким чином життя у нашій філармонії триває, і весь процес розвивається в позитивному, творчому руслі.

Цікавими у місті є концерти «9 місяців надії». На скільки нам відомо вони не лише для вагітних? Розкажіть про цей проект

-Ідея створення такого музичного циклу у нас спільна, моя та колег музикантів. В мене в консерваторії був таки навчальний проект як музична психологія, і цей предмет був експериментальний на теренах українських мистецьких закладів. Його розробником був мій керівник наукової роботи, моєї дисертації професор Любов Кияновська. Вона постійно наголошувала про те, наскільки важливо є  слухати гарну музику, добре на розвиток плода і на подальший розвиток інтелекту дитини. Пройшов час, і коли ми очікували з дружиною нашу дитину постійно слухали Моцарта… В мене сестра психолог, вона займається з дітками, які мають вади розумового розвитку. Вона постійно каже про позитивний вплив музичного мистецтва на всі види психіки і не лише у дітей. Тому ми хочемо своїми такими гарними акціями позитивно вплинути на розвиток не лише нашого майбутнього покоління й всіх людей.

Відео дня

Ще одним не звичним проектом, який започаткувала філармонія, це залучення до виступів оркестру юних талантів. Яким чином шукаєте музикантів?

-У нас започаткувався новий проект «Дитяча філармонія». Ми дали лист в управління культури надіслати інформацію всім музичним школам області про те, що ми відкритті для такого проекту. Аби найздібніші дітки, які є в музичних школах пройшли прослуховування та відбір в нас у філармонії. А згодом, і запропонувати їм зіграти з дорослим оркестром. Така гарна практика є у великих містах при консерваторіях. В нашому місті треба також започатковувати, аби наші юні музиканти відчули сцену, оркестр, погляди та оплески глядачів, адже все  що ми робимо лише для них…Ми не говоримо про великих віртуозів, але з тою метою щоб дітей надихнути, та батьків, які сумніваються чи віддати декілька гривень за музику чи ні. Або нехай дитина йде в комп’ютерний клуб чи на футбол. 12 грудня буде відкриття в Хмельницькому з камерним оркестром, Грати будуть діти з Нетішинської, Писарівської та з нашої музичної школи №1.Відбір був ретельним, наш диригент прослуховував їх всіх, підібрали відповідний репертуар. Для музиканта зіграти з оркестром велика честь. Дітей буде близько 10, їх вік п’ятий, шостий клас звичайної школи. Згодом ,будуть виступи в Нетішині, а з наступного року в інших обласних та районах центрах області.

Незабаром новорічні та Різдвяні свята, чим порадує творчий колектив філармонії?

-Новорічні програми будуть вже з кінця грудня цього року та і на початку наступного. В січні ми презентуємо цікаву програму з симфонічним оркестром на різдвяну тематику, не менш цікаву програму готують наші молоді солісти вокальної музики. В нас створився новий квартет чоловічий, в «Козаках поділля» вони будуть виконувати колядки. Після Нового року до нас з колядками та різдвяною програмою приїде житомирських хор «Орея», ми вже домовилися з ними. Зараз йдуть перемовини з національною чоловічою капелою імені Ревуцького, щоб вони до нас приїхали також поколядували. Тобто, ми плануємо залучити багато артистів, аби показати хмельничанам всі ті жанри, які відповідають різдвяній тематиці. Будемо намагатися створити відповідний в місті настрій. 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    може й справді настав час долучатися до культури нормальної а не до сиськ...пис....з якими приїжджають звьоздуни? треба піти глянути, що вони там наготували нового у філармонії
  • Світлана Швец

    Дуже прекрасна ідея - залучити дітей до участі у таких концертах. З задоволенням піду))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up