На сцену після відпустки: у хмельницькій філармонії відсвяткували день музики

На сцену після відпустки: у хмельницькій філармонії відсвяткували день музики
Бурхливі оплески, букети квітів, вигуки браво, - все це 1 жовтня гості філармонії дарували музикантам, які підготували перлини світової класики.

Першими 77-й концертний сезон відкрили Академічний симфонічний оркестр під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Сергія Леонова та молодий львівський скрипаль, лауреат міжнародних конкурсів Ігор Муравйов.  

Глядачів - повний зал. 

Відео дня

- Хмельницька публіка просто фантастична, дуже тепло зустріла, - каже скрипаль Ігор Муравйов. - Я постійно відчував їхню підтримку й мені дуже приємно було грати для них. Місто дуже сподобалося, я тут вперше виступаю. Сподіваюся незабаром знову сюди повернутися, адже така позитивна атмосфера, яка сьогодні панувала в філармонії не може залишити нікого байдужим, і хочеться сюди повертатися. Оркестр ваш дуже класний, мені сподобалося з ними грати, а диригент – просто суперовий.

- Сьогодні публіка жваво реагувала  на концерт і музиканти після відпустки дуже скучили за музикуванням, грали натхненно, якісно, - розповідає диригент Академічного симфонічного оркестру Сергій Леонов. – В нашому місті немає консерваторії, але є багато поціновувачів музики. І це не може не радувати. Нещодавно я диригував Державним національним оркестром і був дещо вражений, але зі знаком мінус, що в  Києві  на концерт прийшло чоловік 100-120. Я хочу звернутися до хмельничан, щоб вони й надалі приходили до філармонії. В Європі  дуже модно відвідувати класичні концерти і за це вони платять величезні кошти.

В цьому сезоні у нас буде дуже багато нових та цікавих програм, - каже директор хмельницької обласної філармонії Олександр Драган. -  В минулому році з великим успіхом ми презентували "Цикл концертів для майбутніх батьків і не тільки..." "В очікуванні дива" , а також гучно пройшла «Дитяча філармонія». Там дітки зі всієї області  мали можливість з оркестром презентувати свою творчість, а зараз зробимо програму для дітей від 0 до 3 років. Все це буде проводитися у формі гри, спілкування, відбуватиметься перше знайомство дітей з професійною музикою. Граючись,  дітки будуть знайомитися з скрипками, з духовими інструментами, з органом, фортепіано і будуть чути як все звучить через призму гри. Також у цьому сезоні очікується мега грандіозна прем’єра  опери «Tosca», ми її вже презентували на оперному фестивалі в Кам’янці-Подільському. 29 жовтня її зможуть побачити та почути хмельничани. Не зникає, а зростає цікавість до серйозних академічних програм. У цьому році ми відзначимо декілька ювілеїв видатних композиторів, буде і багато цікавих рок-програм симфонічної музики – «Metallica», «Scorpions». В минулому сезоні ми провели опитування серед наших відвідувачів, де з’ясовували, які програми їм би були цікаві, яких солістів вони хотіли би почути. І якраз ці рок-симфонії користуються великою популярністю. 

ПРОПОНУЄМО ПРОГРАМУ:

Рок-концерти, кавер-шоу, опера та класика у новому сезоні хмельницької філармонії.  

Про всі культурно-мистецькі події Хмельницького дізнавайтеся на moemisto.ua/km

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Коли грає хмельниький симфонїний оркестр , - дирегент РАБЇЙУК - в фїлармонїї АНШЛАГ нетїльки хмельниан, але й гостей мїста ї європи ї США
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up