У Хмельницькому заради миру запустять в небо 19 тисяч ліхтариків (ОПИТУВАННЯ)

У Хмельницькому заради миру запустять в небо 19 тисяч ліхтариків (ОПИТУВАННЯ)
До Дня міста у Хмельницькому проведуть акцію. На знак миру у небо злетять 19 тисяч повітряних ліхтариків.

Мета акції – показати всьому світу, що українці виступають за мир. Також організатори очікують, що акція увійде до Книги рекордів Гінеса як найбільш масовий одночасний запуск небесних ліхтариків.

- Встановлення рекорду із масового запуску «небесних ліхтариків» планувалося і готувалося ще тоді, коли ніхто й у страшному сні не бачив, що нас чекає війна. Тоді ж були й приготовані ліхтарики. Але подальші події спочатку змусили перенести наш задум у часі, а зараз надали йому абсолютно нового змісту. Робити щось зараз заради розваги - сенсу немає, і ми вирішили використати вже готовий ресурс заради реальної мети, про яку мріють зараз усі, - пояснює співорганізатор акції, президент Хмельницької благодійної організації «Перший соціальний фонд» Олег Федаш, якого цитує «ПроскурівІнфо».

Захід викликав неоднозначну реакцію серед хмельничан.

Відео дня

- Лучше б деньги на армию отдали... Пир во время чумы, - пише Olga Samoshyna.

- Я теж всіма фібрами душі за мир, але ліхтарики то не є гут. Вітер розносить Бог зна куди, потім валяються сміттям... , - вважає Ірина Шутова. – Теж саме стосується і запускання кульок...

Організатори у боргу не лишаються.

- Странные люди, им удобнее думать о мусоре, чем попытаться остановить войну, при этом сами каждый день, каждый час повсеместно мусорят. Тут смерть пошла уже на тысячи, тут война через несколько часов (не дай Бог) может здесь оказаться, но им удобно думать о мусоре, и оправдывать этим своё бездействие, - пише співорганізатор акції Kazbek Dzurdzuk. – Еще раз напоминаем, приходите, проявите свою гражданскую активность, скажите о желании мира чтоб вас услышал мир, чтоб хоть эти несколько минут, когда мир будет смотреть на красоту, созданную в Хмельницком, будут думать что Украина хочет мира, что мы мирный народ, а затем нам и всем желающим можно и нужно будет убраться.

Акція почнеться 27 вересня о 17:00 на міському пляжі. Долучитися запрошують всіх бажаючих – ліхтарики роздаватимуть на місці безкоштовно.

Опитування

Як ви ставитеся до масового запуску повітряних ліхтариків на знак миру?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Евген

    возможны такие варианты решения: например, продавать фонари где то гривен по 20, а затем выкупать использованные обратно по 10 грн, так и мусора будет меньше и половину средств направить на нужды армии. или второй - запускать их на нитке (метров 30-50 тоже будет красиво), что бы потом притянуть и выбросить в урну.
  • Олександр

    19000 ліхтариків у небо????  Це майже 80 тис. грн. ЦЕ сама безглузда витрата грошей, яка тільки може бути під час війни. Автор і спонсор ідеї з'їхав з глузду?   Ти тут ходиш-бігаєш по 50-100 грн.нашкрібаєш, щоб закупити необхідних речей в зону АТО воякам чи в госпіталь, а тут всі зійдуться на пляж і як цинічні мажори запустять в повітря майже 80 тис. грн. Що тут казати?

    Ніби ми без ліхтариків не знаємо, що ми за мир? Краще б ці гроші пустили на його реальне встановлення. Це безглуздя. Потрібно прийти і так і сказати організаторам.

    Сагановська (Букеда) Руслана reply Олександр

    повністю підтримую!!!
  • Пасичник Оксана

    То може хто буде ъх продавати, а люди в вишиванках мають прийти, придбати ліхтарик і запустити.  Зібрані кошти (прибуток) - в благочинність. Взагалі то організатори цієї акції мали б пояснити що і до чого....
  • Толстихин Сергей

    Треба вийти на ту акцію і порозганяти тих дебілів!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up