Справа Червонюка: алкоголь у крові міг бути не від спиртного, а від ... кефіру чи ліків - експерт

 Справа Червонюка: алкоголь у крові міг бути не від спиртного, а від ... кефіру чи ліків - експерт
На черговому судовому засіданні прозвучали нові здогадки експертів. Зокрема, експерт-токсиколог Хмельницького обласного бюро судово-медичних експертиз заявила, що на виявлення 0,42 проміле алкоголю в крові, які були у водія, могли вплинути продукти харчування - хлібобулочні вироби, кисломолочні продукти та навіть ліки. А столичні експерти, які проводили комплексну судову автотехнічну експертизу припустили, що Червонюк міг би загальмувати, якби їхав із меншою швидкістю.

Може щось зїв?

У залі суду допитали трьох київських експертів, понятого, свідків аварії та хмельницького експерта-токсиколога.   

Експертизу на вміст етилового алкоголю у крові загиблого та потерпілого проводили 21-23 серпня. У висновку вказано,що у Червонюка виявлено 0,42 проміле алкоголю в крові, у Олега Крушельницького - 1,79 проміле. Експерт-токсиколог Хмельницького обласного бюро судово-медичних експертиз  Олена Болотова пояснила, що такий вміст алкоголю, який виявили у водія, могли спричинити харчі.   

Відео дня
> -    Це дуже маленька кількість алкоголю, - каже Олена Болотова. - Деякі продукти викликають процеси бродіння і деякі захворювання, і деякі фізіологічні стани… А також продукти харчування - кисломолочні продукти, квас, хлібобулочні продукти, виноградний сік. Багато таких продуктів.  На такий результат можуть вплинути  деякі лікарські препарати – корвалол, валокордин…  

Нагадаємо, на попередньому засіданні допитували завідуючого відділенням Хмельницького обласного наркодиспансеру Віталія Забедюка, який оглядав Червонюка відразу після аварії. Тоді спеціальний технічний засіб алкотестер «Драгер» показав 0,79 проміле алкоголю в крові.

-    Ми використовуємо тільки кров, це для нас основна ознака сп’яніння. А видихання повітря – це так, умовно. Наш метод встановлення алкоголю є більш достовірним, - пояснила експерт Олена Болотова.

Правозахисник Червонюка Вадим Кащенко заявив, що під час судового розслідування ніхто не питав Дмитра, що він їв та які лікарські засоби він вживав до моменту дорожньо-транспортної пригоди.   

Мати загиблого Олега Валентина Крушельницька обурилися свідченням експерта.  

-   Я вашій експертизі не вірю, бо ви наплутали, нахімічили, а тепер розказуєте про якесь бродіння хліба і хлібобулочних виробів, - каже Валентина Крушельницька. - За яку ціну ви це сфабрикували?   

Міг загальмувати

За матеріалами, які надав слідчий Гонтар, експерти Київського науково-дослідницького інституту судових експертиз провели комплексну судову автотехнічну, транспортно-трасологічну та фототехнічну експертизи. Згідно із висновками столичних експертів, водій «Тойоти»  мав технічну можливість уникнути аварії, застосувавши екстренне гальмування автівки при максимальному русі 60 кілометрів за годину.

Експерти Павло Борщевський, Олександр Юрченко і Євген Тимко відмовилися давати будь-яку іншу експертну оцінку, яка не стосується проведеного дослідження.

-  На схемі аварії, яку нам надали, не були зазначені сліди від коліс на асфальті, тому точних параметрів місця наїзду встановити неможливо, - каже провідний експерт  Павло Борщевський.

Наступні судові засідання призначені на 6 і 7 лютого. Будуть допитувати деяких понятих і обвинуваченого Дмитра Червонюка. Також проведуть судові дебати. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (599)
  • Anonymous

    Не може бути 0.42 проміле від цукерок чи булочок. Такі тести неодноразово проводилися навіть на телевізійних шоу. Там і 0.2 не набирали напихаючись цукерками з лікером.
  • Anonymous

    Думаю ніхто нічого подібного тобі не міг сказати - сам придумав. Ніколи у житті не сиділа і не писала коментарів. А "тролити несенітниці..." - це дуже складний вислів Навіть не знаю, що відповісти)))
  • Anonymous

    Не керуйтеся здогадками, а беріть до уваги факти проведених експертиз, які дали чіткі результати. адже додумати можна багато чого, але чи буде це вірно так робити ?
  • Anonymous

    Ага, Наталь Владиславович Плавдолюб, волинсько-поліське нашестя.Нехай в себе на рівненських сайтах тепер шастають. Нема чого виправдовувати тут свого дружка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up