Справа Червонюка: новий свідок аварії - 18-річний велосипедист(ОНОВЛЕНО)

Справа Червонюка:  новий свідок  аварії - 18-річний велосипедист(ОНОВЛЕНО)
На чергове судове засідання з’явився свідок аварії, який раніше не фігурував у справі. 18-річний хлопець давав свідчення більше 40 хвилин.

Із свідком зв’язався брат загиблого  Богдан Крушельницький, який після аварії шукав очевидців в Інтренеті. У соціальній мережі Роман С. написав Богдану, що він був на місці події. Втім, як пояснив хлопець, раніше він не з’явився, бо не хотів зайвих клопотів та й батьки не дозволяли.  

- Богдан написав мені, аби я дав покази тижня два тому. Я подумав і вирішив прийти, - каже Роман С.

Свідок заявив, що наїзд він бачив на власні очі, це було на пішохідному переході. У формі вільної розповіді Роман С. виклав обставини, відомі йому у зв’язку з аварією.

Відео дня
> - Я їхав в сторону проспекту Миру додому. Ми із друзями були на велосипедах. Я їхав і дивився по сторонам, шукав друзів. Бачив, як із білої «Ауді» вийшов чоловік, він крикнув «Олег»… Я почув різкий звук, обернувся і побачив, що йде людина і її збиває автомобіль «Тойота» світлого кольору. Я розвернувся і побачив цю картину, я її «сфотографував» очима. Кинув велосипед на дорогу. Біля мене було два мужика, але вони того не бачили.  Із авто вийшов хлопець. В мене була депресія, я не зовсім розумів, що відбувається.

У момент розповіді мати загиблого Валентина Крушельницька почала плакати. Дмитро Червонюк сидів із опущеною головою.

У сторони захисту виникли сумніви щодо правдивості свідчень Романа С. Адвокати почали уточняти, скільки часу пройшло від того моменту, коли свідок побачив білу автівку, до моменту наїзду на пішохода. Також сторону захисту цікавило, яким чином свідок з’ясував, що наїзд був на пішохідному  переході, а не в іншому місці, скільки стояла біла «Ауді», на якій відстані лежало тіло від зупинки… У цей момент хлопець почав збиватися та помітно нервувати.

- Чи пройшло більше 30 секунд від моменту, коли ви побачили «Ауді», до моменту наїзду, - питає свідка адвокат Павло Луцюк.

- Я не пам’ятаю точно, я почув звук і відразу розвернувся, - каже свідок. 

Суддя Світлана Дручкова попросила Романа С. показати на схематичному зображенні місця аварії, де саме переходив дорогу Крушельницький та де перебував у цей момент свідок.  У залі суду також показали відео таксиста з відеореєстратора. Свідок показав на відео вогні від його велосипеда. Сторона захисту заявила, що там неможливо ідентифікувати свідка. Суддя попередила, що неправдиві покази тягнуть за собою кримінальну відповідальність, коли свідок наплутав деякі факти.

-   Ми ваші покази вже слухали, можете їх не змінювати, ми вас попереджали про кримінальну відповідальність, - заявила Світлана Дручкова.

Допит затягнувся. У залі суду почалася метушня. Виступаючих перебивали батько Дмитра Олег Червонюк та сторона постраждалих. 

Врешті-решт Анатолій Крушельницький не витримав та заявив, що на свідка тиснуть.

- Ви безсовісно «відмиваєте» вбивцю, давите на свідків. На вас кров людини, - сказав батько загиблого.

Суддя попросила Анатолія Крушельницького покинути залу суду.

Також на засіданні суду допитували понятих, яких долучили до слідчого експерименту, експерта, який проводив автотранспортну експертизу, та лікар-нарколога.

Відразу після аварії Дмитра Червонюка привезли у наркодиспансер.  Експертизу проводили за допомогою спеціального технічного засобу алкотестер "Драгер", яка показала, що в повітрі, що видихається водієм, міститься 0,73 промілле алкоголю.

- Його привіз слідчий Івасюк, - каже лікар-нарколог Віталій Забодюк. – Я провів клінічний огляд. Перевірив стан нервової системи, поведінку, емоції.

У висновку клінічної  перевірки зазначено, що зовнішній вигляд Червонюка був охайний, в медичній установі він поводив себе спокійно. Лікар зачитав висновки перевірки.

- Поведінка - замкнутий, загальмований. Артеріальний тиск 150 на 100. Рухи сповільнені, міміка – млява, реакція на світло – млява. Зіниці не змінені. Тремтіння немає.  Висновок написаний 21 серпня о 01:15. 

Наступне засідання призначене на 3 лютого. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (273)
  • Anonymous

    Це в загальному маю на увазі.
  • Anonymous

    А чому пішоходів не наказувати, якщо вони переходять дорогу у невстановлених місцях? Невже вони через свою безвідповідальність не створюють небезпечних ситуацій та й калічать долі не лише собі (або втрачають життя), а й водіям та їх сім'ям?
  • Anonymous

    За одно-то,что управлял машиной пьяным,жёстко наказывать надо.
  • Anonymous

    Заздрісники Дмитра
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up