"Я паркуюся як мудак" - тепер у Хмельницькому (ФОТО)

"Я паркуюся як мудак" - тепер у Хмельницькому (ФОТО)
Припаркувалися на газоні чи тротуарі – будьте готові, що про це дізнається все місто. У Хмельницькому створили паблік «Я паркуюсь як МУДАК #Khmelnitsky», аби боротися з порушниками ПДР.

У «ВКонтакте» паблік з’явився 22 квітня, і за два дні набрав 161 підписників і 12 фотографій порушників. Хто, як і навіщо боротиметься з порушниками ПДР – читайте у ексклюзивному інтерв’ю «ВСІМ» з адміністраторами публіка.

Чому Ви вирішили створити такий паблік у нас в ХМ?

Дмитро*: Насправді така ідея вже давно була в голові, я постійно їжджу по городі на машині, і наблюдаю як "класно" паркуються люди, коли ж в тому ж місці, біля якого вони "добре" поставили свої машини, є багато парковок. Да, вони платні, но заплатити 5 гривень і бути впевненим, що твою машину ніхто не зачіпить і нікому вона не буде мішати - це безцінно.

Відео дня
> Також часто через такі методи паркування страдають і прості люди, наприклад, ситуація (поширена): ви на речовому ринку і на пішохідному переході хочете перейти дорогу, в пару рядів на дорозі стоять машини, за ними нічого не видно, і слава богу, якщо машина, яка їде, встигне зупинитися. Таких випадків дуже багато і вони різні .

Павло*: Чому – все дуже просто, кожен водій в нашому місті та й взагалі "знищує" свої нерви через таких людей, яким начхати як вони лишають свої автомобілі на дорозі чи парковці, ну і в нашому місті давно пора щось подібне робити, бо деякі водії мудаки вже мають свої постійні місця, де порушують правила ПДР.

Щодо методів боротьби – це виключно громадський осуд? Чи ви ще щось робите, приміром, викликаєте ДАІ, ліпите наліпки як рух «Стоп-хам», чи лишаєте записки?

Павло: Поки що просто осуд, все інше перелічене ми маємо робити пізніше, так як нас зараз тільки двоє). ДАІ викликаємо тільки вже в крайньому випадку, ну і звичайно не тільки за парковку)). Це має робити кожен свідомий громадянин, думаємо зараз просто про записки, поясню чому, місто в нас не дуже велике, і якщо робити групу людей типу «стоп-хам» це дуже небезпечно, бо практично кожен друг друга знає, і можуть бути проблеми, отже ми вирішили діяти об'єктивно і у рамках закону.

{photo_gallery id=4502|}

Чи є ви водіями?

Павло: Ми ще студенти, я студент 2 курсу ХУУП юр.фак, а мій друг студент ХНУ 2 курс, вчиться на бухгалтера, товариш мій водій, а я ще, на жаль. не маю прав, але орієнтуюсь в ПДР, тому рішив цим зайнятись.

Питання до водія - чи Ви особисто порушуєте ПДР?

Дмитро: Стараюсь не порушувати, но інколи приходиться, коли десь машини стоять в два ряда і приходиться їх через «сполошну» об’їжджати, так само ж з ямами інколи на зустрічну полосу треба виїхати, а то дороги в нас дуже погані, кожен раз машину робити – це простіше її продати )

Виходить так, що Ви показуєте інших порушників, але при цьому порушуєте самі. )

Дмитро: Ну тут двозначне порушення просто)

Тобто?

Дмитро: Ну я про те, що я порушую дуже рідко, і тільки тоді, коли по-другому нічого не зробити, ну я писав вже, коли наприклад машини в пару рядів припарковані, і приходиться через сплошну їх об’їжджати.

Яким чином ви будете відрізняти "мудаків" від «не-мудаків»?

Павло: Відрізняти теж не тяжко, всі ми спішимо, але не потрібно забувати про інших на дорозі, парковок в нашому місті багато, та навіть в дворі якому припаркувати, але не боком і не раком, вибачте, де попало і як попало, а потім зухвало виходити з виглядом "я все правильно роблю".

Паблік запущений недавно, але чи не зверталися до вас вже власники неправильно припаркованих авто?

Павло: Ну про це ще говорити рано, як самі ви вже підмітили, паблік виник тільки вчора ввечері)) (22 квітня - прим.авт.) поки що ні, але ми з радістю чекаємо їхньої реакції, більше того, коли наш паблік буде більш популярний, цього ми зараз з моїм другом і добиваємся, будем задіювати наших друзів – співробітників ДАІ, щоб вони допомагали вирішувати дану проблему у нашому місті.

Чи не боїтеся Ви тиску з боку водіїв-порушників? Що будете робити, якщо звернеться хтось з тих, хто неправильно припаркувався і буде вимагати прибрати фото?

Дмитро: Тиску не боїмося, а діяти будемо по ситуації, до кожного потрібен свій підхід )

Чи не означає це, що Вас можна, наприклад, підкупити, або залякати? Наскільки Ви готові наполягати на тому, що хтось неправий?

Дмитро: Ну підкупити і залякати нас важко буде, і так, ми будемо відстоювати свою позицію.

Чого ви прагнете досягти?

Павло: Досягти, щоб наші мудаки трохи почали думати про інших водіїв, які кожен день думають як об'їхати їхні машини.

Дмитро: Ми хочемо, щоб сімейні пари з дітьми, пенсіонери і всі люди могли вільно ходити по бордюрам, а не обминати по газонах, і щоб хоч трохи, но зробити водіїв порядними.

*Імена відомі редакції, але змінені на прохання спірозмовників

Як у ДАІ борються з тими, хто порушує правила зупинки та стоянки:

Порушення правил зупинки і стоянки є одним з найбільш поширених порушень правил дорожнього руху. За порушення правил зупинки та стоянки на водія транспортного засобу складається адміністративний протокол, за дане порушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу  від 255 гривень до 340 гривень. За дане порушення хмельницьких  водіїв штрафують щодня, розповідають у міському відділу Державтоінспекції.

Однак, до відповідальності вдається притягнути не всіх. Скласти адміністративний протокол на порушника можна лише у його присутності. Раніше це можна було зробити і без водія, адже у ходу були так звані «листи щастя»

- Коли були «Візири», то ми фотографували авто, яке припарковане в неналежному місці та  направляли фото по місцю проживання власника транспортного засобу, - каже старший інспектор міського відділу Державтоінспекції Андрій Прокопенко. – Тоді людина приходила в ДАІ та платила штраф. Тоді порушувати правила зупинки і стоянки трішки боялися. Зараз, якщо наряд ДАІ бачить автомобіль, припаркований з порушеннями, то без власника скласти  адмінпротокол ми не можемо. У нас вулиці Соборна, Вайсера, Львівське шосе – дуже проблемні саме по паркуванню. Там неправильно припарковане авто може стояти з восьмої години ранку до третьої години дня, але ми не можемо увесь цей час чекати водія.

Щодо ініціативи громадськості засуджувати тих, хто паркується неправильно, у інспекції ставляться неоднозначно.

- Так, можливо, це буде діяти на совісність, і людина, коли себе побачить, то перестане так робити. Але потрібно дивитися по ситуації, де стоїть машина, де стоять дорожні знаки, яка дорожня розмітка, щоб встановити порушив водій правила дорожнього руху чи ні, - каже Андрій Прокопенко.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Анонім

    Доброго дня! Дуже рада, що є така рубрика! Дуже рекомендую навідатись на Пр.Миру 60/3, що навпроти будинку друку. Біля будинків вже немає газонів, лиш суцільна суміш болота, бо ставлять авто де хочуть і як хочуть. Особливо це помітно рано-вранці та ввечері. Іноді буває так, що пройти ніде. Так і хочеться всадити шило в камеру або зламати дзеркальце, але ж ми цивілізовані люди і хочеться, щоб усе було правильно. Заради Бога, допоможіть! На жаль, камера мобілки малопотужна, а тому не можу вислати фото. Заздалегідь вдячна
  • Anonymous

    Идея конечно хорошая, но зная нашу мажорщину - ничего им не сделают!.Это быдло будет сразу на телефоны падать и "решать вАпросы". И кстати, уж очень непатриотично нынче сидеть ВК и развивать там ещё группы. Я, например, удалился спустя 6 лет пользования...
  • Anonymous

    Мудак - "Слово это ругательное, и прошу его ко мне не применять!"
  • Anonymous

    Идиот, почитай комменты адекватных людей, например, коммент Вики ниже. Имею стаж поболее твоего и с уверенностью заявляю, что морды побьют именно этим горе-активистам, у которых ума больше ни на что не хватило. Вика правильно говорит, в принципе то же что и я, вместо того, чтобы бороться за расширение парковок будут бороться с теми, кто машину возле больницы ставит. Сам привозил в первую поликлинику мать со сломанной ногой и конечно же припарковался поближе и "неправильно" и что ты, тупица, предлагаешь? Морды бить? 20 лет стажа у него. Совки тупые. Выросло тупое быдло, видно, что ума хватает только баранку крутить да морды бить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура 14:44 За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф 14:08 У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up