Справа Червонюка: перше враження, що його збив чорний джип - свідок (ОНОВЛЕНО)

Справа Червонюка: перше враження, що його збив чорний джип - свідок (ОНОВЛЕНО)
У Хмельницькому триває суд у справі по смертельній ДТП за участі Дмитра Червонюка. Допитали всіх свідків і розглянули фото та відеоматеріали справи.

У залі суду допитали ще одного свідка у справі - Олега Чорного. 

- Я знаходився на зупинці біля «Оазису». Це була приблизно одинадцята година вечора. Чекав на маршрутку. Дивився в сторону «Юності», звідки мала їхати маршрутка. Побачив, як парєнь переходив дорогу. Навпроти їхало десь три-чотири машини. Він продовжив рухатися. Чи він не бачив, не знаю… Їхав першим великий, чорний внєдорожнік, і поменша, срібляста. І десь коли він перейшов вже частину дороги, таке враження, що його збила чорна машина. Це перше враження таке. Срібляста проїхала далі, стала. А чорна притормозила біля остановки, завернула на стоянку "Оазиса". Звідти вийшов чоловік, обдивився машину і поїхав далі, - пояснив свідок.

Конкретної відстані, з якої свідок бачив Олега Крушельницького, чоловік вказати не зміг.

Відео дня
> - Розмітки там не було, там де він переходив. я розмітки не бачив. Я не бачив, щоб там «зебра» була. Там і не було її. Він переходив дорогу біля заїзду на «Оазис», як машини заїжджають, - вказав свідок.

Дмитро Червонюк під час допиту свідка сидів з опущеною головою. Тільки з-під лоба на нього дивився. Мати обвинуваченого також сиділа з опущеною головою.

- Темний джип їхав по центру. Сріблястий – ближче до тротуару. Парєнь переходив дорогу. Першу машину, яка ближче до нього була, він проскочив, але той його зачепив, одноврємєнно і друга машина. Я так розумію, що він так ніби попав, як це правильно сказати, між двома жерновами. Чорний притормозив і завернув на стоянку до «Оазису». Сріблястий зупинився за виїздом. Я не підходив, бо це така страшна біда сталася. Ви мене зрозумійте. Це якби кожен раз таке бачити... Боже борони. Я не хотів на це дивитися. Мені було неприємно, - каже свідок. – Наскільки пам’ятаю, тіло лежало на дорозі десь посередині. Зрєліщє нєприятне. Вроді, пєрпєндікулярно двох сплошних було тіло. На стоянці біло десь п’ять-шість людей. Перед зупинкою стояла біла іномарка.

Свідка спитали, чи він бачив пошкодження на чорному джипі.

- Фара чи поворотник. Точно сказати не можу. Але точно щось було, - каже Олег Чорний. - Я там був десь десять хвилин. Бачив, як ППСники підходили до сріблястого авто. Коли ДАІ підходило, я вже відходив.

Прокурор спитав, яка з машин їхала швидше.

- На момент ДТП вони їхали паралельно, - каже свідок.

Марку чорного джипа свідок не назвав. У справі її так і не встановили. Прокурор спитав у свідка, як він міг бачити ушкодження і не побачити марку авто.

- Якби ви там були, я б подивився…. – каже Олег Чорний.

Батько загиблого Олега Крушельницького спитав, чи цікавився свідок розслідуванням.

- Я думав, що все уже закінчилося. Коли мені подзвонили, я взагалі приходити не хотів. – каже свідок. 

Мати загиблого Олега Крушельницького спитала, як йшов її син.

- Обична хода. Обично він йшов. Я шо, мав дивитися? – каже Олег Чорний.

Адвокат потерпілих поцікавився, чому свідок, побачивши аварію, не підійшов ближче до місця, адже, можливо, потерпілому потрібна була б медична допомога, а натомість пішов з місця події. Той пояснив - не підходив, бо на місці були й інші люди, йому ж, мовляв, "не хотілося негативу, не хотілося бути поруч зі страшною бідою".

Втім, Олег Чорний був не єдиним, хто у той вечір, побачивши аварію, не дав свідчень і покинув місце події. У суді розглянули відеозаписи з реєстратора таксі та камер спостереження ТЦ "Оазис", і відеовідтворення обставин ДТП. На останніх відео свідки обвинувачення Кметь та Кондрук, знайомі загиблого, які у той вечір були на місці аварії, але поїхали після того, як збили Олега, показували, як все відбувалося. Обидва запевнили, що Крушельницький йшов по "зебрі". 

Зйомки викликали масу нарікань з боку захисту. Захисник Дмитра Червонюка назвав їх "карикатурою", і заявив, що при проведенні стороною обвинувачення слідчих дій було допущено багато порушень.

- Наприклад, свідок Кметь. Він говорить, що бачив все від автомобіля, який стояв біля зупинки, то хай би він і стояв біля автомобіля, а він ходить по дорозі туди-сюди і показує, як все відбувалося, виставляє автомобілі, - говорить адвокат Червонюка Павло Луцюк. - І, знову ж, чому для відтворення замість "Ауді" свідка був "Деу Ланос"? У Кметя ж є авто, на якому вони були там у момент ДТП, то чому цього ж авто не було під час відтворення?

-Під час слідчого експеременту всім свідкам були роз’ясненні їхні права, -сказав прокурор Пронозюк.

Адвокат Павло Луцюк зауважив, що під цими роз’ясненнями прав жоден чоловік не підписався і відмітив про деякі розбіжності у цифрах які звучали на запису та є на паперах. В протоколі не вказано, що під час зйомки відео декілька разів зупинялося і в у який час. Виникло у адвоката також питання стосовно такого фігуранта відео як статиста, до протоколу його не внесли. 

Під час перегляду відео адвокати Дмитра Червонюка декілька разів призупиняли перегляд аби переглянути деякі важливі та суперечливі моменти. Наприклад, на перерахування кількості присутніх людей на експерименті, вона не завжди була однаковою.

Дмитро в цей час не надто уважно дивився відео зі слідчого експеременту, більше споглядав на свою матір.

Зауваження щодо свідчень мала і мати підсудного Дмитра Галина Червонюк. Під час показу відеовідтворення зі свідченнями свідка Кондрука вона звернулася до журналістів "ВСІМ":

- Ці свідки, два, ви бачите якої статури? Ці два амбали. І вони були настільки шоковані, що втекли? Ви це напишете? Ви ж за справедливість? - заявила Галина Червонюк.

У перерві ми попросили пані Галину пояснити свою думку.

- Я мала на увазі - два кремезних чоловіки, гарної статури, не схоже, що вони могли злякатися, або були настільки шоковані, що втекли з місця події, - говорить мати водія. - Вони втекли з місця події і з"явилися тільки через дві неділі, і почали свідчити - те, що ви бачили. Це їхній друг, чому вони не підійшли до нього? На відтворенні вони все гарно розказують, але чому вони не підійшли до тіла? Вони знали - чи він мертвий, чи потрібна допомога? Це ваш друг. Ні, "були шоковані і втекли". Це два свідки, на яких все обвинувачення побудоване. І вони говорять, що вони настільки шоковані були дві неділі... Настільки шоковані, що їх за 10 секунд вже не видно на відео машини з реєстратором - скочили в машину, а потім, на відтворенні, почали показувати - де він переходив, до міліметра, на пішохідному, не на пішохідному... 

У залі суду був присутній народний депутат України Ігор Сабій. Екс-колезі по обласній раді Галина Червонюк порадила уважно вивчити матеріали справи, назвавши того "учасником процесу".

Нагадаємо, ДТП, в якій загинув 26-річний Олег Крушельницький, сталася в ніч з 20 на 21 серпня. Чоловіка, який переходив вулицю Рибалка по пішохідному переходу, на швидкості на смерть збила іномарка. За кермом знаходився син депутатки Хмельницької облради та власника Рівненського льонокомбінату 19-річний Дмитро Червонюк. У крові водія виявили алкоголь.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (37)
  • Anonymous

    Mss, ти вже й тут свої проплачені коментарі пишеш. ЯК це не зрозуміло, за що він там сидить? За вбивство! І все ясно. А шкода лише батьків загиблого, тому що й сина втратили і ще мусять терпіти оцю судову тяганину, яка приносить ще більше горя. А Червонюки самі винні, що виховали сина вбивцю. Він навмисно сів п’яним за руль, і тому це навмисне вбивство. Тільки шкода, що він не в стовба влетів, а людське життя забрав.
  • Anonymous

    Вы сами делаете это дело резонансным - вы люди заинтересованные!!! иначе никак! на что вам тогда грязью обливать других и расказывать еще о огласке на всю Украину! Сами проплачивать будете ЗМИ чтоб все это расписывали и крутили? да? что вам с этого? в этом деле много нерозберихи, показания запутаны, а человек находится за решеткой пока еще ничего не понятно! за что его там держат? это незаконно, пока идет следствие! если вы образованый человек - вы должны это понимать. кому-то выгодно, что бы он там оставался! он не специально убил этого человека - он этого не хотел, помоему это очевидно. И наиболее кому все это болит - это обеим матерям!!! Как вы смеете таким образом выезжать на этой ситуации!!! слезы от горя - даром не упадут, помните об этом!!!
  • Anonymous

    За цю справу вже бралася вся Україна....показували по всеукраїнських каналах...але коли справа прийняла неочікуваний для обвинувачення поворот вони проти того щоб проводилась відеозйомка на засіданнях....а це дало б найбільш достовірну інформацію про всі події і ми б побачили що там і як....
  • Anonymous

    Чому ви так переживаєте? Я просто за те, щоб про цю резонансну справу знала вся Україна. І яким би не було рішення - оскільки вчора навіть на майдані звучало, здається, з вуст дружини Луценко "Вони вбивають наших дітей на автомобілях і не несуть покарання". А Хмельницький всім своїм прикладом покаже, що таке справедливе правосуддя
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up