Продавці хмельницького ринку «Ранковий» готуються до страйку

Продавці хмельницького ринку «Ранковий» готуються до страйку
Вийти на залізничні колії підприємці планують на знак протесту проти закриття зупинки «Кам’янецький переїзд».

Продавці обурені тим, що в них упала виручка, а відвідувачам ринку з прилеглих сіл тепер доводиться йти пішки з іншої зупинки просто по рейках

- Зупинку закрили нібито через необхідність ремонту. Вже пройшло більше місяця, але ніяких підготовчих робіт тут не проводять. Люди з навколишніх сіл, які привозили до нас свою продукцію, скаржаться, що змушені тепер виходити на залізничному вокзалі або ж на новій зупинці біля речового ринку, а це дуже незручно, – каже директор ринку «Ранковий» Володимир Чекман.

 

Відео дня
>Зверталися до Президента
Як тільки залізничну зупинку закрили, а це сталося 10 грудня минулого року, підприємці та продавці ринку «Ранковий», що поруч Кам’янецького переїзду, почали збирати підписи під зверненням до владних структур, аби її відновили.

- Кажуть, плита на платформі якась з’їхала, потрібен ремонт. Та це у них з голови плита з’їхала, – говорить працівниця ринку Ельвіра Ковальська. – Ми зверталися до міської та обласної рад, писали листи до начальника Південно-Західної залізниці і навіть до президента Януковича. Відповідь ні від кого не прийшла.
Не дав відповіді й генеральний директор «Укрзалізниці» на звернення до нього мера Сергія Мельника: «Закриття зупинкового пункту «Кам’янецький переїзд» практично спричинило втрату для міста продовольчого ринку «Ранковий» та погіршило забезпечення хмельничан сільськогосподарською продукцією», – йшлося у зверненні.
Єдиний лист, на який відгукнулося керівництво Південно-Західної залізниці, – від голови профспілки захисту підприємництва Надії Кнець, датоване 24 грудня 2012 року. Але у ньому лише підтверджується інформація про те, що зупинку на Кам’янецькому переїзді закрили «у зв’язку з капітальним ремонтом платформ».
 

Каси впали
З того часу як приміські поїзди припинили зупинятися на переїзді, продовольчий ринок зазнав серйозних збитків.
- Немає ані продавців, ані покупців, виручка впала наполовину, – каже директор ринку Володимир Чекман. – Ще й наказали зачинити ворота, через які можна було потрапити на ринок з боку залізниці. Підприємцям, а їх тут працює близько 600, скоро не буде чим сплачувати податки, а це чималі суми у бюджет міста.

Бабцям з молоком важко по рейках та по снігу дійти до ринку, бо ж виходять аж біля Гречан, долаючи відстань у півтора кілометри від нової зупинки «Речовий ринок». Та не тільки вони – по коліях йдуть діти, пенсіонери, студенти.
- Скажіть, кому це потрібно? Для чого було переносити зупинку? Та хто ж поїде купувати когута на Гречани! Це просто знущання над людьми, – каже начальник по утриманню комунальних ринків і парковок Василь Дмитрук. – Та ми повинні в ноги вклонитися тим людям, які тримають худобу і забезпечують місто своєю продукцією.

«Продають і хліб, і патрони»
Таким становищем на ринку скористалися перекупники. Зазвичай продавці сільгосппродукції самі торгували на базарчику, а тепер, не маючи часу стояти на ринку через труднощі з транспортом, збувають важко зароблене перекупникам за безцінь, а ті продають на алеї біля ринку втридорога.
- Раніше на ринку все було дешевше на 15 %, а стало тільки дорожче, бо нагнали перекупників. На тій алеї продають, як то кажуть, і сіль, і хліб, і патрони – у них немає довідок з лабораторії, продукція не перевірена, – обурюється Володимир Чекман.

Підприємці та продавці ринку «Ранковий» готові в будь-який час вийти на рейки і перекрити рух потягів.
- Будемо перекривати залізницю, але хочемо зробити все по закону. Перед тим всіх попередимо – міську раду, Жмеринку, Київ, – каже продавчиня з ринку Ольга Соніна.
Наразі підприємці та продавці збирають підписи на свою підтримку. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    А де поділися свободівці-коментатори? Що це їм абсолютно байдуже? Чи вони думають тільки про патріотичність, а реальні проблеми, які існують у нашому місті їх не цікавлять?

    Anonymous reply Anonymous

    Шановні, хто володіє інформацією той володіє світом...тому аби не виникали якісь сумніви з приводу діяльності ВО "Свобода" читайте звернення до Міністра інфраструктури України

    Anonymous reply Anonymous

    http://s020.radikal.ru/i708/1302/13/97b030dbb9ef.jpg

    Anonymous reply Anonymous

    http://s61.radikal.ru/i171/1302/6e/67b8e9385228.jpg

    Anonymous reply Anonymous

    а вони тим часом у високі матерії щодо мови граються) з Майданюком на чолі...Навіщо їм людські проблеми, вони ж мислять глобально(((
  • Anonymous

    Плевать они хотели на народ, все делают только для себя любимых. И сельские жители пострадали и городские. Но ведь весь сельский электорат голосовал за Януковича. Вот и жрите "покращення".
  • Anonymous

    "працівниця ринку Ельвіра Ковальська" могла бы выражать недовольство в более вежливой и уважительной хотя бы к читателям форме. Ее фраза "Та це у них з голови плита з’їхала" говорит о хамстве и принадлежности к колхозу. Знаю, что сейчас многие дислайкнут, но я пишу как есть. Наш город тонет в хамстве от выходцев из сел (но не всех, кто из деревни и ведет себя достойно городу - милости просим)

    Anonymous reply Anonymous

    Поддержтваю! Пора указать рагулям их место!
  • Anonymous

    В советское время и не спрашивали, надо было - закрывали, но делали. Станцию надо или ремонтировать (сделать переходы между путями нормальные) и при этом бабушки с ЖД Вокзала пусть какое-то время проедут на троллейбусе (бесплатно) или же откроют обратно с остановками на Каменецком переезде и Вещевом Рынке. Закрывать только что открытую платформу не стоит. В город приезжают не только бабушки из сел, но и люди с других городов на вещевой рынок и должно быть удобнее и быстрее доехать с вокзала туда именно на электричке.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up