Хмельницькі свободівці облили кров’ю російські банки (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

Хмельницькі свободівці облили кров’ю російські банки (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)
Російські банки "ВТБ" та "Сбербанк России", що знаходяться по Кам’янецькій, свободівці розмалювали та закидали фарбою і кров"ю. На місці події міліція нікого не затримала.

Свободівці зранку прийшли до банку ВТБ на акцію протесту. 

Відео дня
> Більшість з них була у камуфляжній формі і в масках - всього близько двадцяти людей, були і юнаки, і дівчата. На місці партійці розгорнули плакат "Ні копійки окупантам" та банер "Банк окупанта".

Вхід у банк заблокували кам"яними клумбами, а після того почали кидати у фасад пакети із свинячою кров’ю та червоною фарбою.

Акція тривала кілька хвилин.

- Ми побули у цьому гадюшнику, у фінустанові, яка працює на Росію, за допомогою якої спонсоруються сепаратисти, оскільки це є банк Росії, і вони агресори на Сході. Тому ми таким чином показали своє дійство. Слава Україні! Чемодан-вокзал-Росія, - заявив учасник акції, помічник нардепа від "Свободи" Ігоря Сабія Віктор Бурлик. 

Розписавши фасад написами "Геть окупантів" та "Путін - х***о", учасники кілька разів прокричали "Слава Україні-Героям слава!".

На місце події приїхала міліція і два автомобіля ДСО, але активістів не затримували.

- Банк «ВТБ» охороняється приватною структурою. Але у приміщенні встановлена тривожна кнопка ДСО. Після того, як її натиснули, на місце оперативно прибув наряд. Працівники ДСО мають право затримувати порушників громадського порядку та доставляти їх до відділу міліції, якщо на те є причини. Припустимо, у даному випадку, якщо б учасники акції силою вривалися у приміщення, розбили б вікна чи двері, побили б працівників установи, працівники ДСО обов’язково б це зробили. Але акція пройшла без вищевказаних випадків, тому учасникам зробили зауваження. Також є лише зовнішні пошкодження установи, написи, плями, і їх наразі ліквідовують працівники банків, - пояснив заступник начальника управління ДСО при УМВС у Хмельницькій області, підполковник міліції Володимир Онистюк.

В управлінні також повідомили, що «Сбербанк» не знаходиться під охороною структурою.

Вони кинули дві димові шашки під банк і вільно рушили Кам"янецькою до ще одного банку - "Сбербанку России".

Установу так само закидали фарбою і кров"ю. Після цього свободівці без перешкод рушили центром міста до свого офісу на Проскурівській із криками «Путін х***о». Попри те, що міліція була присутня на місці події, активістів так само не затримували.

- Ми стояли і дивилися на них, а вони на нас, чекали реакції. Але якщо її немає, то скільки ми могли чекати? - пояснив "ВСІМ" учасник акції, помічник нардепа свободівця Ігоря Сабія Віктор Бурлик.

За словами начальника Хмельницького міського відділку міліції Василя Птащука, який прибув на місце події, наразі встановлюватимуться всі обставини справи.

- Ми під’їхали і бачимо вже наслідки. Наші люди виїхали до «ВТБ» і до «Сбербанку России», зараз будемо встановлювати обставини, - говорить начальник Хмельницького міського відділу міліції Василь Птащук. – Якщо є правопорушення, ми змушені затримати людей, запросити їх як мінімум у міськвідділок, щоб встановити всі обставини. Будемо кваліфікувати це як мінімум як хуліганство, а там чи дрібне хуліганство, чи кримінальне – будемо з’ясовувати. Якщо є грубе порушення громадського порядку, димова шашка… Але щоб про це говорити, потрібно зібрати матеріали. Ми маємо зробити огляд місця події, зареєструємо це. Це або стаття про пошкодження майна, або хуліганство, або 194 стаття, або 296-та Кримінального кодексу. 

Як стало відомо пізніше, у той же день відкрили кримінальне провадження за статтею 194 ККУ, ч.1, за навмисне пошкодження майна. Санкція статті передбачає як штраф, так і позбавлення волі на сторк до трьох років.

Слідкуйте за оновленнями на сайті.

Довідка "ВСІМ": Нагадаємо, днями Служба безпеки України заявила, що активи одного з російських банків використовувалися для фінансування терористичних груп на сході України, відкрито кримінальне провадження щодо посадових осіб цієї фінустанови .

Українські " дочки" Сбербанку Росії і ВТБ Банку (Київ) відкидають свою причетність до протиправних дій в Україні . "ВТБ Банк (Україна) діє в повній відповідності з чинним законодавством країни і ліцензією Національного банку України (НБУ) і займається виключно комерційною діяльністю. Будь-які спроби пред'явити звинувачення в участі у політичній діяльності в Україні абсолютно безпідставні", - йдеться в заяві прес-служби.

Дочірній банк Ощадбанку Росії також заявив, що не пов'язаний з протиправними діями. 

"АТ" Сбербанк Росії "- це український комерційний банк, який здійснює свою діяльність строго в рамках українського законодавства. Банк не має ніякого відношення до цієї ситуації", - заявили агентству" Інтерфакс-Україна "у прес-службі банку.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (95)
  • Anonymous

    Нас багато. Ніколи про це не забувайте!
  • Anonymous

    З Путіним і його слугами так і треба.
  • Anonymous

    Юрий. Я уже считал, что я один так думаю. Спасибо большое. Подпишусь под каждым словом. Чтобы скрыть свои неудачи, людям нужен враг, а враг у них в голове.
  • Anonymous

    Леша, Путину не надо давать поводы, он их сам придумает. Для него вся Украина - повод к вооруженной агрессии.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up