На Хмельницький майдан привезли дохлу рибу – вимагали відставки чиновника

На Хмельницький майдан привезли дохлу рибу – вимагали відставки чиновника
Самооборона та активісти Кам’янця-Подільського привезли на хмельницький майдан рибацькі сітки, у яких була риба та раки. Улов розклали на площі, вимагаючи відставки начальника Хмельницькдержрибоохорони Сергія Савіцького, який за їх словами, допускає подібне бракор’єрство у період нересту риби.

В ніч на 8 травня люди витягнули з Дністра у Гораївці Кам’янецько-Подільського району лящів, плотву, воблу, судака, карасів, раків, які у період нересту потрапили до сіток браконьєрів. Серед риби, на яку на асфальті майдану Незалежності вже сідали мухи, був навіть вирезуб, занесений до Червоної Книги України. Загалом, разом з сітками на площі лежало близько трьохсот кілограмів риби.


- Наші люди проїхали човном 1,5 кілометри річки і зняли тільки ті сітки, які були на поверхні. Власник сіток невідомий. Ми витягнули з води на човні і за власний рахунок привезли рибу на майдан, аби привернути увагу до цього неподобства, - каже кам’янчанин, член самооборони Володимир Мотильов. – Це ж саме діється у Великій Слобідці, Врубливцях, Гораїці Кам’янець-Подільського району. Нам вже набридло, що у цих селах та багатьох інших проводять браконьєрський вилов риби і рибнагляд проявляє бездіяльність і фактично є співучасником злочину. Його представники можуть оштрафувати людину, у якої є зайвий гачок на спінінгу, що є традиційним, при чому повністю ігноруючи сітки.
Активісти та самооборонівці привезли рибу, заправивши машину за власний рахунок.
- Якщо потрібно буде, я знайду гроші і заправлю машину та привезу сюди «Камаз» сіток. Всиплю їх на майдан і ніхто їх не чіпатиме, - каже кам’янчанин самооборонівець Максим, який не називає свого прізвища. – На місцевому рівні немає чого робити. Потрібно звільнити Сергія Савіцького, тоді рухне вся система, бо всі, хто пов’язаний з рибою, - це його родичі.

Відео дня
> Повели чиновника до губернатора


Активісти привели на майдан начальника Хмельницькдержрибоохорони Сергія Савіцького. Вони вимагали, аби посадовець написав заяву про звільнення. Проте чоловік цього не зробив і стверджував, що всі заходи по збереженню рибних водойм виконує. Патрулювати ж всі заплави Дністра від браконьєрів не може, бо не вистачає людей.
Тоді люди силою повели його до кабінету губернатора Хмельницької області Леоніда Пруса вимагати, аби останній посприяв тому, щоб начальник написав заяву про звільнення.
Після довгих перемовин у кабінеті очільника області за участі і хмельницької самооборони Леонід Прус вийшов із заявою в руках, але не про звільнення.


- Сергій Савіцький написав заяву про надання йому відпустки на період проведення службового розслідування. Згідно сьогоднішнього звернення голові агентства рибного господарства України ми направляємо лист про те, що просимо відсторонити дану посадову особу від виконання посадових обов’язків на період проведення службової перевірки, - каже Леонід Прус. – Заяву про звільнення Сергій Савіцький, скільки ми його не переконували, писати не хоче. У юридичному полі я не можу його звільнити. Ми тільки можемо дати подання його керівництву у Києві.

Cлова губернатора обурили людей, але Сергій Савіцький сприймав все із зверхнім  виразом обличчя

- За час розслідування Савіцький може знищити всі докази, підкупити слідчих і максимум він заплатить штраф, а потім все почнеться з початку. Чиновник ще на нас може написати заяву, щоб йому відшкодували моральні збитки у зв’язки з цими подіями. Нехай пише заяву про звільнення! - обурилися люди у натовпі.

Наразі справу про незаконний вилов риби на Кам'янеччині передали до прокуратури.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Чому рибу не передали в дитбудинок, чи ще куди? Зафіксувати і використати для доброї справи було б краще. А рибінспекторів, треба ловити на гарячому, не думаю що все відбувається без їх відома.
  • Anonymous

    Який час? Поїдь на рибалку і подивись?! Не за тридев'ять земель, а на Південному Бузі де працював земснаряд поїхали із знайомим покидати спінінга. Дивимося тягнуть сітку "бурлаки". Не через те, що голодні. Рядом стоїть їхній бус новий фольсик. Дали зауваження. У відповідь :" Іди на х.. по доброму!" А інспекція отримує зарплати чи не так. Зараз виходить так, що самий більший ворог природи це лісник і рибінспектор. Ганьба.
  • Anonymous

    От, сука, мразь конченная.
  • Anonymous

    Гаврішко звільнений по інвалідності, Лукомська готується стати інвалідом і таким чином звільнитися і отримувати гарну пенсію, Савицький можливо також і т.д. Інваліди вони звісно не справжні, а на папері. Потрібно в шию бити і казати які заяви писати, а не правові поля згадувати. Вихід на пенсію по інвалідності і отримання пенсії держслужбовця, якщо пахне смаженим це звична практика держслужбовців.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up