Санепідемслужба перевірить кафе Хмельницького через скандал у «Тріумфі»

Санепідемслужба перевірить кафе Хмельницького через скандал у «Тріумфі»
Хмельницьке міськрайонне управління Держсанепідслужби відреагувало на заяву депутата Володимира Гончарука, який обурювався санітарним станом кафе міста. Посадовці заявили, що 13-14 червня проведуть позапланову перевірку.

Під час виступу на сесії міськради депутат-свободівець Володимир Гончарук звинуватив Хмельницьке міськрайонне управління Головного управління Держсанепідслужби у бездіяльності та її керівника Олега Балашова у неналежному виконанні службових обов’язків. Ця заява була пов’язана з тим, що під час перевірки закладів громадського харчуванням ведуча програми «Ревізор» знайшла безліч порушень. Особливо обурив свободівця санітарний стан дитячого кафе «Тріумф».

Питання вирішили розглянути наприкінці сесії.

Призначили перевірки одразу ж 

Відео дня
> Вже після обіду депутати отримали у письмовому вигляді пояснення від Хмельницького міськрайонного управління Головного управління Держсанепідемслужби у Хмельницькій області. У ньому повідомляли, що планову перевірку закладів харчування у 2013 році ще не проводили, оскільки за законом її проводять раз на п’ять років. Фізичних осіб – підприємців та юридичні осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності взагалі заборонено планово перевіряти.

У повідомленні також було зазначено, що 12 червня підготували наказ щодо проведення позапланових перевірок закладів громадського харчування працівниками Хмельницького міськрайонного Головного управління Держсанепідемслужби у Хмельницькій області протягом 13-14 червня. Такі перевірки мають право проводити 10 співробітників служби.

- Це рішення емоційне. Я сам житель міста і мої діти також ходять по цих «злачних місцях», - каже начальник управління охорони здоров’я Михайло Василишин. - Але на привеликий жаль, на сьогодні згідно з Законом України «Про санітарно-епідеміологічну службу» вони позбавлені права втручатись у діяльність закладів. Потрібно звернутися до головного санепідеміолога країни для того, щоб переглянути ці всі законні акти, які ми прийняли у даний момент. Потрібно змінити функцію санепідемстанції.

Не мають права на перевірки

Наприкінці сесії, коли було заплановано розгляд даного питання, у сесійній залі з’явилися особисто начальник Хмельницького міськрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби Олег Балашов та заступник начальника  Головного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області, Микола Габрикевич.

- Щойно вийшла передача, ми звернулися до голови санепідемслужби Анатолія Пономаренка з метою терміново зробити позапланову перевірку, - каже Олег Балашов. - Ми отримали дозвіл на перевірку. Інформацію про перевірку матимете за 4-5 днів. Проведення планових заходів – не у наших повноваженнях. Раніше ми могли зайти на об’єкт для перевірки у будь-який час. Законодавство змінилося і тепер ми повинні попередити підприємство про перевірку за 10 днів.

Посадовець пояснив, що на сьогодні проходить реформування – при держветслужбі планують створити структуру, до якої увійдуть і наші працівники, які контролюватимуть якість харчових продуктів, проводитимуть перевірки. Наразі ж, держветслужба маємо право перевіряти заклади за скаргою, але за згоди центральних органів виконавчої влади.

- Якщо частину функцій санепідемстанції передали ветеринарній службі, то я прошу додати до звернення ветеринарну службу України, – каже Володимир Гончарук. - Питання не у тому, що знайшли порушення у цих закладах. Справа в тому, що, зайшовши до будь-якого закладу громадського харчування, я не впевнений і ніхто з хмельничан не впевнений, що там є дійсно якісні продукти і ними можна харчуватися. Ми не можемо відвести туди дітей, щоб вони якісно харчувалися.

Вирішувати, що робити далі, народні обранці будуть під час чергового депутатського дня.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    А поставте себе на місце праціників санепідслужби. Якщо вони прийдуть з перевіркою, їм це зарахують перевищення службових повноважень, а це вже кримінальна стаття. Ви ж не вийдете потім на площу на захист того працівника. Потрібно не санстанцію ганити, а депутатам приймати звернення до кабміну, президента, щоб відміняли дурні закони. І тільки тоді на когось наїжджати
  • Anonymous

    Санстанція рекомендує. Через рік прийдемо із золотом(:joy:)
  • Anonymous

    Цікаво чому санстанція не може зайти на перевірку за тим законом що і Фреймуд??? )))) і залишати знак санстанція
  • Anonymous

    Все вірно, тому й таке робиться у тих закладах. Хоча я навіть маю сумніви, що вони і раз на п"ять років робляться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up