У Хмельницькому автомобілісти змагатимуться у спринт- та автослаломі

У Хмельницькому автомобілісти змагатимуться у спринт- та автослаломі
20-21 липня кращі автомобілісти Хмельницького, Києва, Вінниці, Тернополя, Івано-Франківська та Львова покажуть свою майстерність у керуванні автомобілем на сухому асфальті.

Подивитися на маневрування водіїв можна на парковці торгівельного центру «Європа» (проїзд Геологів, 7/1).

Початок: 12:00.
На хмельничан чекає справжній «Race Weekend». У суботу автомобілісти змагатимуться у спринт-слаломі, а у неділю братимуть участь у четвертому етапі Всеукраїнської Чемпіонської серії з автослалому.

- До спринт-слалому ми готувалися вже давно, а от провести у місті черговий етап Чемпіонській серії з автомобільного слалому нам запропонували близько двох тижні тому, - каже організатор змагань Олександр Ракочий. - Всеукраїнську Чемпіонську серію з автослалому проводять у багатьох містах України і там організатори до подібних змагань готуються заздалегідь. У нас же змагання такого рівня пройдуть у цьому році вже вдруге і втретє за останні 10-15 років. Оскільки до календаря змагань з автослалому Хмельницький не включали, то ми проводимо етапи Чемпіонської серії замість міст, які з якихось причин не змогли їх провести.

Відео дня
> У суботу пройде, так би мовити, розігрів перед слаломом - спринт-слалом, в якому менше навантаження на авто і не потрібні якісь особливі навички водіння. У змаганнях може брати участь кожен бажаючий.

- Спринт-слалом планували провести на місцевому рівні. Але, оскільки вирішили проводити його за день до Чемпіонської серії зі слалому, очікуємо учасників з Вінниці, Львова та Тернополя, - каже Олександр Ракочий.

На змаганнях з автослалому потрібно мати хоча б мінімальні навички контр-аварійного водіння.

- Оскільки у більшості водіїв їх немає, керівництво Федерації Автомобільного Слалому України вирішило зробити дві фігури: для спортсменів і для аматорів, аби кожен бажаючий зміг спробувати себе у цій дисципліні, - каже організатор. - Хмельницький на змаганнях представлять спортсмени Роман Кадиров та Михайло Капітула. У категорії «аматори» змагатимуться Костянтин Пастернак, Андрій Заремба, Андрій Корницький і, можливо, ще троє-п’ятеро осіб. Сподіваюся, що вийде провести 4-й етап Чемпіонської серії так само добре, як провели перший етап 27 квітня.
Проводячи подібні змагання, організатори намагаються дати зрозуміти автолюбителям, що автоспорт може бути недорогим задоволенням.

- Можна отримати задоволення від водіння, навички і показати, що ти кращий не тільки на дорогому підготовленому авто, але і на звичайному серійному автомобілі, - каже Олександр Ракочий. – Крім того, хочемо показати молоді, як можна проводити своє дозвілля не тільки випиваючи, курячи і сидячи за комп’ютером.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up