У Хмельницькому на стадіоні «Поділля» тренуватимуться ще нескоро

У Хмельницькому на стадіоні «Поділля» тренуватимуться ще нескоро
Стадіон у центрі Хмельницького не працює, хоча його повинні були відкрити вже рік тому. Там ще не завершили реконструкцію, оскільки на це немає грошей. Футболістам пропонують тренуватися на стадіоні спортшколи на Щорса, 17 або на стадіоні «Локомотив» на Гречанах.

Реконструкцію стадіону «Поділля» на легкоатлетичний комплекс розпочали наприкінці 2012 року. Вартість проекту, за розрахунками на той час, складала 5,7 мільйона гривень. Рівно рік тому планували здати об’єкт у експлуатацію. Але не вистачило 3,5 мільйона гривень, аби закінчити всі необхідні роботи.

 

Гроші закінчилися

Відео дня
> У перспективі наш стадіон зможе приймати навіть Чемпіонати України з легкої атлетики.

Торік на трибуні з північної сторони демонтували п’ять рядів сидінь, щоб звільнити простір для ще двох бігових доріжок, які необхідні для проведення змагань.

- Також робітники демонтували стару дренажну систему навколо футбольного поля і зробили нову. На полі проклали резервні кабелі живлення, підвели каналізацію для сектору, де будуть займатися степль-чезом – бігом з перешкодами, поставили сітку для метання ядра. На ці роботи підрядник, фірма «Вектор М», використала весь аванс у 1,5 мільйона гривень, які виділили постановою Кабміну у 2012 році, - каже заступник директора і головний інженер державного підприємства «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» Володимир Сельський.

Влітку на стадіоні перенесли освітлювальну мачту, оскільки вона заважала прокласти ще дві бігові доріжки. Додатково проклали кабельні мережі, зробили поребрики, бордюр та інше.

Влітку минулого року через подорожчання цін на матеріали та виконання робіт проектанти повинні були внести зміни до кошторису, а місцева влада попросила ще коштів з держбюджетів. Але їх так і не виділили. З осені минулого року на стадіоні припинили роботи. Він став непридатним для проведення змагань та тренувань.

 

Завадив курс валют

Цьогоріч з’явилася надія на те, що реконструкцію стадіону таки завершать.

- Цей об’єкт фінансується за рахунок Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Вони включили стадіон «Поділля» до плану будівництва на цей рік. Аби його завершити, потрібно ще хоча б 3,5 мільйона гривень. Є надія, що кошти будуть. Я говорив з підрядником. Вони готові виконувати роботи, але все питання у фінансах, - каже Володимир Сельський.

Гроші потрібні на те, щоб заасфальтувати бігові доріжки та зробити синтетичне покриття. Це найбільші витрати.

- Реконструкцію задумали заради синтетичного покриття. Тоді можна буде проводити змагання державного рівня – чемпіонати України. Покриття дуже дорого коштує і купувати його потрібно за кордоном. Розрахунок проводили, коли євро коштував 10,5 гривні. Сьогодні курс євро сильно піднявся. Можливо, якесь додаткове обладнання не докупимо, але головне – зробити бігові доріжки, щоб стадіон міг функціонувати, - каже Володимир Сельський.

У разі виділення коштів підрядник готовий одразу стати до роботи. Тоді цьогоріч стадіон здадуть в експлуатацію.

 

Є альтернативи

Футбольне поле стадіону готове. Але наразі між ним та лівньовкою є великий перепад по висоті. Тому потрібно заасфальтувати доріжки, щоб підняти їх на рівень лівньовок.

- До того часу небезпечно проводити спортивні змагання, оскільки на краю поля часто відбуваються протистояння спортсменів і вони можуть отримати травми. Це безпека. Поки стадіон не буде безпечним, його не будуть використовувати для проведення спортивних заходів. Виключення зробили лише для проведення матчу пам’яті Небесної сотні, бо там грали старші люди, які свідомо були обережними, - каже начальник міського управління молоді та спорту Валерій Вешко.

Якщо цьогоріч реконструкцію таки завершать, на стадіоні «Поділля» зможуть тренуватися не тільки футболісти, а й спортсмени, які займаються легкою атлетикою та іншими видами спорту.

- Альтернатива «Поділлю» - стадіон спортшколи на Щорса, 17 з синтетичним покриттям. Аби поставити там ще дві освітлювальні мачти, цьогоріч з міського бюджету виділили 240 тисяч гривень. Є ще стадіон «Локомотив» на Гречанах, але він у гіршому стані. Цьогоріч з міського бюджету виділили 300 тисяч гривень на його ремонт. Там ми плануємо зробити сидіння, відремонтувати роздягальні, - каже Валерій Вешко.

На будівництво двох футбольних полів дитячо-юнацької спортшколи № 1 по Зарічанській, 11/5 цьогоріч також виділили 2,75 мільйона гривен. Але наразі стоїть питання не виділення коштів, а їх отримання. З бюджету їх виділяють, але казначейство затримує виплати.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up