Євромайдан: у Хмельницькому, як і в Києві, обіцяють мітинг (ВІДЕО)

Євромайдан: у Хмельницькому, як і в Києві, обіцяють мітинг (ВІДЕО)
У Хмельницькому о 12:00 проведуть мітинг у підтримку євроінтеграції. Але основна частина протестуючих - поїхала до Києва.

У сквері Шевченка молоді активісти проведуть акцію на підтримку асоціації України з ЄС, де закликатимуть людей підтримати євроінтеграцію. 

На майдані Незалежності на 12:00 там очікується мітинг опозиційних сил. На місці працюють кореспонденти ВСІМ, слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Станом на 11:57 на площі збираються люди. Поки їх близько двох десятків.

Відео дня
> 12:10 - у сквері Шевченка почалася акція. На майдані вже близько сорока людей. Мітингуючі біля Шевченка обіцяють через годину також піти на майдан.

12^39 - на майдані близько двох сотень людей, у сквері Шевченка - порядка півсотні. І там, і там відбувається мітинг за схемою "вільний мікрофон". Присутні на мітингу у сквері кричать "Йдемо на майдан", однак поки що спікери не квапляться.

12:48 - Україна - це ЄС, про це знає навіть пес - з таким гаслом колона хмельничан рушила до майдану Незалежності.

13:11 - у Хмельницькому зібралося близько півтисячі людей. Мітинг триває. Люди скандують "Україна - з ЄС!". Заявку на акцію до міської ради подали до 20:00, але оскільки захід безстроковий - ймовірно, стоятимуть і довше.

 

На майдані Незалежності зібралося близько півтисячі людей. Це і молодь, і люди старшого віку. Деякі привели з собою навіть дітей. Йде дощ. Люди стоять під парасольками і слухають виступаючих, аплодують і вигукують «Тітушкам ганьба!»

До Києва на євромайдан поїхали до півтисячі свободівців з усієї області. З ними депутати міської ради свободівці Віталій Діденко та Володимир Гончарук. Олександр Симчишин залишався у Хмельницькому для згуртування людей тут.

- Ми чекаємо, як будуть розвиватися події у Києві. Думаю, мітинги продовжаться, але все тільки зважаючи на те, що відбуватиметься там. Там зараз дуже багато людей. Можливо, буде повна мобілізація всіх на Київ. Така акція повинна мати продовження. У нас постійний зв’язок з Києвом. Якщо будуть якісь рекомендації чи накази, ми їх виконуватимемо. Наразі будемо чекати, - каже Олександр Симчишин.

Якщо потрібно буде, мітингуючи оголосять на понеділок мітинг на майдані. Оскільки це буде робочий день, то зібрання проводитимуть о 18:00.

Намети на майдані прибрали, оскільки активісти, які ночували у них дві ночі, поїхали до Києва. Залишати намети на дощ і на ніч мітингуючі не бачать сенсу.

- Майдан безстроковий, але вночі, коли залишаються 30-40 активістів «Свободи» і ще два-три громадські активісти і ми самі з собою далі тут знайомимося, у тому сенсу немає. Люди приєднуються протягом дня. Можливо, ми повернемо намети на майдан. Але наразі всі сили у Києві, - каже свободівець. 

Як це відбувається у Києві:

Коментарі (12)
  • Anonymous

    люди вы реально дебилы!!!
  • Anonymous

    Та це позор. Півтисячі, а ви бачили які майдани в Тернополі, Івано-Франківську, Луцьку. А хмельничан я так зрозумів все влаштовує. Жріть і надалі пальмову оцію.
  • Anonymous

    вийшло не багато, бо багато це 5 тисяч. на мою думку було 500 плюс/мінус.
  • Anonymous

    До лідера йому ще рости і рости. Але в місті його поважають і виступає він гарно. З часом може стане лідером
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up