Акція «1 вересня без квітів» у Хмельницькому масовою не буде?

Акція «1 вересня без квітів» у Хмельницькому масовою не буде?
У Хмельницькому всеукраїнська акція «1 вересня без квітів», яка полягає в тому, щоб замість купувати букет, батьки школярів пожертвували ці гроші бійцям АТО, не знайшла підтримки.

Ініціативу запропонувала херсонська газета «Гривня». Акцію підтримали у інших містах України. Наприклад, у Івано-Франківську вчителі роздрукували аркуші з даними поранених на сході країни під час бойових дій. У них зазначені банківські реквізити, куди переказувати кошти. Листівки роздадуть учням 1 вересня, повідомляє 5 канал.

- Ми акцію не планували, та й організовувати це вже пізно, - каже заступник начальника управління освіти Хмельницької міської ради Тетяна Дупляк. - Можу сказати, що ми, освітяни і без цього стараємось підтримувати матеріально наших військових. До прикладу, на педагогічній конференції ми прийняли рішення перерахувати одноденний заробіток від усього вчительського колективу на матеріальну допомогу армії. Зрозуміло, на добровільній основі та за згодою кожного працівника.

Погоджуються з управлінням освіти і у школах.

Відео дня

- Про таку акцію ми чули, однак втілювати її в життя запізно. У нас вже відбулися батьківські збори всіх класів, - розповідає директор Хмельницького колегіуму імені Володимира Козубняка Людмила Змієвська каже. – Щодо матеріальної допомоги, можу сказати те, що ми завжди готові допомогти і вже долучилися до збору коштів. А що стосується букетів першокласників, то, на мою думку, не варто відбирати у дитини свято. Я вважаю, що одне іншому не заважає. Можна і допомогти армії і прийти на 1 вересня з букетом, однак нехай квітів буде небагато, вони будуть прості та недорогі.

У Хмельницькому вперше за парти цьогоріч сядуть 3,5 тисячі першокласників. Один букет коштує як мінімум 30 гривень. Тобто, якщо припустити, що до школи понесе букет кожен першачок, то сума, витрачена на квіти, перевищить 100 тисяч гривень. А це, наприклад, бронежилети для 20 бійців.

Загалом же в місті понад 27 тисяч школярів. Зрозуміло, що букет 1 вересня купує не кожен, але у сумі кошти виходять чималі.

Журналісти «ВСІМ» поцікавилися, як до проведення акції ставляться ті, хто продає квіти, адже саме на їхній заробіток могла би вплинути ініціатива.

У підземці запитання викликало шквал обурень та дискусії. Тут про цю ідею не чули і чути не хочуть.

- Ви краще благодійністю займіться, до чого тут першокласники, - обурюється жінка, котра не назвала свого імені, але повідомила, що її чоловік знаходиться зараз в зоні АТО. Розмову підтримали і колеги продавчині, які не впевнені у тому, що наші бійці отримують належну матеріальну допомогу.

- В середньому один букет в нас коштує 60-80 гривень, - розповідає продавчиня квітів по вул. Тернопільській Ірина Ємельянова. - До першого вересня батьки частіше купують у нас  хризантеми або троянди. Проти такої акції нічого не маю. Звісно, якщо першокласники та їхні батьки хочуть, то чому б і ні.

Мама, котра цього річ веде сина до першого класу, Ольга Синюк каже: «Проти матеріальної допомоги нічого проти не маю, але на 1 вересня ми йдемо до школи з букетом, це все ж таки свято для дітей, важливий для них день, який їм запам’ятається надовго, а квіти – це лише подяка першій вчительці.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вон отсюда.

    Чому тільки без букетів? Краще без пеналів, або без ранців. Один ранець-300 гривень коштує. Ось де економія.
  • PAL

    ..., а квіти - це лише подяка першій вчительці . За что???

    антишвець reply PAL

    за то що тебе навчила писати ...

    PAL reply антишвець

    Так она еще ни кого не учила
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up