25 червня. День в історії

25 червня. День в історії

25 червня відзначилося декількома цікавими подіями.

1783 рік — французький хімік Антуан Лоран Лавуазьє повідомив на засіданні Паризької академії наук, що вода — це сполука водню і кисню (через два роки він разом із військовим інженером Жаном Меньє синтезував воду з цих елементів).

1946 року СРСР вступив у Міжнародну футбольну федерацію (ФІФА). ФІФА —Міжнародна федерація футболу — міжнародний керівний орган футболу і найбільша спортивна організація світу. FIFA відповідальна за організацію і управління найголовнішими міжнародними футбольними змаганнями, зокрема найкраще відомий — чемпіонат світу з футболу. Штаб-квартира FIFA знаходиться в Швейцарії у місті Цюріх, її президентом на даний момент є швейцарець  Йозеф Блаттер.  

В 1967-му відбувся перший показ телепередачі у прямому ефірі у світовому масштабі. Програма "Наш світ" передавалося у 24 країни на п'яти континентах, і 400 мільйонів телеглядачів дивилися виступ групи "Бітлз", яка вперше виконала пісню All You Need is Love.  

Відео дня

В 1969 році була  утворена російська група "Машина времени". "Машина" стала одним з піонерів рок-музики в Радянському Союзі й здобула всенародну популярність у 1980-х роках. Особливістю музики є глибокі та алегоричні тексти Андрія Макаревича і Олександра Кутікова.  

У 1969 році  американський професійний тенісист Річард "Панчо" Гонзалес у віці 41 рік провів найтриваліший матч в історії Уїмблдону, перемігши Чарлі Пасареллу після 5 годин 12 хвилин боротьби.  

Відомі люди, які народилися в цей день:  

1947 року — Василь Кремень, український державний і політичний діяч. Міністр освіти та науки України в 1999-2005 роках,  тривалий час був заступником голови СДПУ(о), зараз — голова Академії педагогічних наук.  

У 1961 році народився Тимур Бекмамбетов, казахський і російський кінорежисер. Серед його робіт — рекламні ролики для банку "Імперіал", фільми "Нічна варта", "Денна варта", "Іронія долі. Продовження", "Особливо небезпечний" з Анджеліною Джолі в головній жіночій ролі.  

25 червня 1963 року народився  Джордж Майкл (Георгіос Панайоту), англійський поп-співак грецького походження, композитор.  дворазовий володар "Греммі".
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up