25 серпня народилась топ-модель Клаудіа Шиффер

25 серпня народилась топ-модель Клаудіа Шиффер

Сьогодні, 25 серпня, виповнюється 46 років німецькій топ-моделі Клаудії Шиффер.  

Німецька топ-модель Клаудіа Шиффер (Claudia Schiffer) народилася 25 серпня 1970 року в місті Райнберзі (Німеччина), зросла в Дюссельдорфі.

Її батько був юристом, а мати домогосподаркою, в сім'ї було четверо дітей (Клаудіа - старша). Підлітком вона соромилася своєї худоби і високого зросту. Про кар'єру манекенниці Клаудіа в юності не замислювалася. Вона хотіла стати юристом, як і її батько.

У жовтні 1987 року на Клаудію на нічній дискотеці в Дюссельдорфі помітив голова агентства Metropolitan Model Мішель Ліватон (Michel Levaton) і умовив спробувати себе в якості моделі. Здобувши початкову освіту, Клаудіа переїхала в Париж. Незабаром вона потрапила на обкладинку французького журналу Elle, після чого модні видання почали справжню боротьбу за новоспечену модель.

Відео дня

У 1990 році головний дизайнер модного дому Chanel Карл Лагерфельд запропонував Шиффер постійний контракт на покази Chanel. Потім Клаудіа взяла участь в рекламній компанії джинсових виробів Guess, яка принесла їй популярність на просторах північноамериканського континенту. У 1992 році вона стала обличчям косметичної компанії Revlon.

Контракт з Chanel, рекламна кампанія для Guess Jeans, кілька довгострокових контрактів з Revlon зробили Шиффер однією з найбільш високооплачуваних моделей у світі. За даними ЗМІ, з середини 1990-х її річний дохід становив приблизно десять мільйонів доларів.

У різні роки Клаудіа брала участь в показах високої моди для Versace, Dolce & Gabbana, Chanel, Yves Saint Laurent, Valentino, Thierry Mugler і ін.

За свою модельну кар'єру вона більше 700 разів з'явилася на обкладинках журналів. Шиффер стала першою моделлю, чия фотографія була розміщена на обкладинці таких журналів як Vanity Fair, Rolling Stone, The New York Times і People. Вона брала участь у багатьох рекламних кампаніях, від напоїв Пепсі і Fanta до автомобілів Citroen і шампанських вин Dom Perignon.

У жовтні 2009 року супермодель заявила, що йде з подіуму, однак від рекламних контрактів не відмовиться.

Клаудіа Шиффер також знялася в декількох художніх фільмах і музичних відеокліпах. Її перша роль, де вона зіграла саму себе в якості інструктора з аеробіки, відбулася в дитячому фільмі "Багатенький Річ" (1994). Потім були інші ролі в таких фільмах, як "Затемнення" (1997), "Друзі і коханці" (1999), "Відчайдушні красуні" (1999), "Чорне і біле" (1999), "Погоня" (2001), "Романтичний злочин "(2001)," Реальна любов "(2003) та ін.

Модель знялася в кліпі бойсбенда Uptown Girl з Ірландії Westlife і в кліпі Bon Jovi Say It Isn't So.

У 1995 році разом з моделями Крісті Терлінгтон, Наомі Кемпбел і Ель Макферсон Клаудіа Шиффер стала співвласницею мережі ресторанів Fashion Cafe, однак згодом покинула бізнес.

Серед її власних бізнес-проектів - лінія елітного одягу Claudia Schiffer Cashmere (з 2011 року), лінія косметики для жінок (з 2009 року), кілька років Шиффер мала власну модельну агенцію.

Вона також випустила кілька серій відеоуроків "Досконала фігура від Клаудії Шиффер", які стали бестселерами.

З 1993 до 1999 року супутником Клаудії Шиффер був відомий ілюзіоніст Девід Копперфільд. Фокусник неодноразово запрошував модель як "асистента з глядачів" для своїх трюків, змушуючи кохану літати, розпилюючи її навпіл і відрубуючи їй голову.

У 2002 році Клаудіа вийшла заміж за британського продюсера і кінорежисера Метью Вона. У пари троє дітей - син і дві дочки.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up