25 травня - День філолога

25 травня - День філолога

У цей день лінгвісти і літературознавці, вчителі та викладачі літератури і мови, бібліотекарі, перекладачі та просто ті, хто має хоч якийсь стосунок до філології, відзначають професійне свято.

«Любов до слова» – саме так перекладається з давньогрецької мови філологія, одна з найцікавіших наук, яка об’єднала шанувальників духовної культури і літературної творчості у всьому світі.

Філологія виникла в Стародавній Індії і Греції. В XVII-XVIII столітті склалася як наука, що вивчає древню культуру (мову, літературу, історію, філософію, мистецтво в їхньому взаємозв'язку). З диференціацією окремих наук зміст поняття філології змінювався: філологію стали розуміти як сукупність наук, які вивчають культуру народу, виражену в мові та літературній творчості.

Сучасні філологи працюють у галузі історії та літератури, вносять великий внесок у сферу освіти і досліджень історичних цінностей. Завдяки цій значній і важливій для країни і суспільства діяльності багато країн відзначають професійне свято філолога, покликане таким чином вшановувати працю цих людей, висловивши їм шану і повагу.

Відео дня

Днем філолога вважається 25 травня. З року в рік він відзначається випускниками філологічних факультетів, викладачами профільних вузів, шкільними вчителями української мови та літератури і всіма любителями словесності.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up