Хмельницькі атошники та ветерани війни обурюються, що перевізники виганяють їх з автобусів

Хмельницькі атошники та ветерани війни обурюються, що перевізники виганяють їх з автобусів
Під стіни Хмельницької ОДА прийшли учасники бойових дій з вимогою перевозити їх так само, як інших пільговиків. Мовляв, водії не просто відмовляють їм у безкоштовному проїзді, а й нерідко грубо відповідають, навіть виганяють з транспорту.
Сьогодні, 2 лютого, пільговики з усієї області зібрались під стінами облдержадміністрації. Кажуть, що це не акція протесту, вони просто хочуть, аби їх почули. 
 
- Є маса перевізників, які хамлять учасникам бойових дій. Нехай всім поставлять касовий апарат – будемо бачити, скільки кожен перевіз атошників, - обурюється учасник акції, який не захотів представитись журналістам.
 
Всього на протест зібралось близько півсотні чоловік. Постоявши під стінами ОДА, їх запросили на розмову у приміщення. Час від часу пільговики вигукували невдоволені репліки.
 
- Позбавляйте ліцензії на перевезення, - лунало із залу.
До присутніх на розмову прийшли заступник начальника управління транспорту і зв’язку Сергій Шепурєв та директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Лукомська.  Шепурєв погодився з тим, що проблема існує і пов’язана з тим, що перевізникам не відшкодовують пільгові перевезення. 

- Відповідно до бюджету, який був затверджений у 2015 році, всі відшкодування покладені на місцеві органи влади. Стосовно приватних перевізників на міських автобусних маршрутах, вони жодної копійки відшкодувань за весь час не отримали. Отримало лише підприємство «Електротранс». Сьогодні в нас є проблема по всіх перевезеннях. – каже Сергій Шепурєв. Перевізникам направлено листи щодо перевезення таких категорій як учасники АТО, родини загиблих. Наразі ми стараємось розв’язувати цей клубок. І вишукуємо можливості вирішення.
 

- За кожним районом закріплений представник структурного підрозділу ОДА і проводиться роз'яснення щодо виділення коштів для перевезення, ветеранів війни, - каже  Світлана Лукомська. З перевізниками та ветеранськими організаціями планують провести зустріч і разом обговорити цю проблему.
 
Нагадаємо, з міського бюджету цьогоріч передбачено близько 28 мільйонів гривень на відшкодування всіх пільгових категорій. Лише у Хмельницькому таких пасажирів біля 56 тисяч. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Анонім

    До перевізників . Відностесь до атошників з повагою.
  • PAL

    Спрашиваю у ветерана - за что ты воевал? Что бы держава была богатой и у людей был достаток, или за нищую страну, где грабят народ и процветает произвол? Да конечно за богатую, свободную - ответил он.

    Значит не довоевал.
  • Анонім

    Потрібен закон, кожен перевізник повинен в день перевезти по 3 атошніка, якщо ні нехай плате штраф, видати їм талони, де перевізник має вказати прізвище атошніка, а потім ці талони здати.За кожного не перевезеного атошніка штраф 10 грн
  • Анонім

    скільки ще бариги і пройдисвіти будуть нам розповідати про сон рябої кобили? на першому місці в держави повинно бути суспільство а бариг і міл'ярдерів потрібно трішки опустити на землю грішну(бо вважають себе панами а народ батраками на якого можна плювати)

    Анонім reply Анонім

    Ці бариги і пройдисвіти, як тільки почали "накопичувати" статки, в першу чергу подбали про безпеку. тому, усі "ваеводи", які можуть повести простий народ "опускати бариг на землю" куплені на три покоління вперед.))) Так що вибачь, але максімум що можеш зробити, це допомогти одним баригам сісти тобі на шею та звісити ноги, замість інших. Как то так))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up