Біля "Ощадбанку" водіїв маршруток зупиняли за безквитковий проїзд та "стоячих" пасажирів

Біля "Ощадбанку" водіїв маршруток зупиняли за безквитковий проїзд та "стоячих" пасажирів

Поліцейські і працівники Укртрансбезпеки виховують водіїв маршрутних таксі. Усі порушення документують, знімають фото і відео.  

Те саме місце і час. У Хмельницькому всерйоз взялися за водіїв маршруток. Патрульні вийшли до "Плази" в понеділок з самого ранку. З собою взяли працівників Укртрансбезпеки. Фіксували порушення правил дорожнього руху та контролювали забезпечення безпеки пасажирів. 

Нагадаємо, минулого тижня патрульні виявили чимало порушень в центрі. Водії громадського транспорту висаджували пасажирів у невстановленому місці.  

Безбілетні пасажири, «стоячі місця» та зупинка перед кишенею. Сьогодні патрульні витратили на водіїв маршруток 2 години.  

Відео дня

Зупиняли тих, що слідують в мікрорайон Раково. Водій 27 маршрутки «Озерна – Ружична» взяв двох пасажирів стоячи, не дивлячись, що поряд стоять патрульні. Маршрутні таксі № 39, 40 та 52 зупинялись та висаджували пасажирів перед заїзною кишенею, хоч місця у ній було достатньо.

А от водії 18, 2 і 52  маршрутів можуть отримати штраф за те, що не видали пасажирам квитки. Правоохоронці вважають, що можуть навчати цього кожного водія таксі і переконати перевізників в необхідності видавати талончик. 

 - Водій маршрутки, насамперед, зобов’язаний видавати кожному пасажиру проїзний квиток, - пояснює головний спеціаліст відділу державного контролю управління трансбезпеки в Хмельницькій області Максим Нікітченко. - Окрім того, під час перерви на кінцевій зупинці кожен водій має вносити кількість проданих квитків в обліковий лист. За невидачу квитка хоча б одному пасажиру передбачено штраф у розмірі 51 гривні. Зараз ми перевіряємо маршрутки, які слідують у Раково. До кінця дня проінспектуємо маршрути в інші мікрорайони. 

Читайте також: Які порушення ПДР фіксують патрульні у Хмельницькому
 
За словами Максима Нікітченка, головними порушеннями маршрутників є відсутність ліцензії на перевезення, невидача проїзних квитків, не заповнені облікові форми для видачі квитків, проїзд пасажирів стоячи у мікроавтобусах, що не передбачають таких місць, порушення правил зупинки та розмови по мобільному за кермом. 

Перевірка громадського транспорту триватиме протягом дня. Протоколи на порушників складатимуть на кінцевих зупинках.  Про результати рейду буде відомо пізніше. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

ОНОВЛЕНО: Станом на 15:00 було складено:

  • 7 актів про проведення перевірки дотримання законодавства про автомобільний транспорт. (Водії не давали білети своїм пасажирам).
  • 2 акти про проведення перевірки дотримання законодавства про автомобільний транспорт. (водії не мали усіх обов'язкових документів).
  • 2 постанови за ч1. ст.121 за перевезення пасажирів понад встановлену максимальну кількість.
  • 3 постанови ч2 ст.121 за порушення технічного стану, а саме заблоковані двері аварійного виходу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Головне час від часу такі рейди повторювати, аби не розслаблялись.

    І ще важливо навести порядок біля Речового ринку (рух в центр), де маршрутки повністю перекривають праву смугу руху, принципово не заїжджаючи у кишені.
  • PAL

    В который раз, в этот класс.

    Анонім reply PAL

    Це точно. Така піар акція вже проводилась. Здається при Януковичу  чи Ющенко.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up