Центр Хмельницького прикрасили скульптурою, вирізьбленою із старого клена та акації

Центр Хмельницького прикрасили скульптурою, вирізьбленою із старого клена та акації
Поблизу кінотеатру Шевченка нещодавно з’явилася кількаметрова дерев’яна фігура. Скульптура складається із поєднання клену та акації. Важить вона близько 800 кілограмів.
Ідея належить хмельницькому художнику, викладачу Володимиру Журбіцькому і має назву «Старе Поділля». За словами автора, однією з головних «родзинок» витвору є її технологія. Скульптура виконана без єдиного скріплення – цвяхів, клею, гвинтиків. 
- Це дуже стара технологія з’єднання. На це ніхто не звертає уваги, але це один з головних факторів, чому я назвав роботу саме старе Поділля, - розповідає «ВСІМ» художник. – На створення мене надихнули українські мотиви, у цьому ж парку є скульптурна композиція в стилі авангарду. Я займаюсь відродженням українських традицій та різними етнографічними речами, тому Поділля – моя «хвороба».
Для створення композиції авторові доводилося працювати по 20 годин на день. Робота «кипіла» впродовж місяця. Для виготовлення складної фігури митець використав акацію. Деревину прикріпили до стовбура старого клена. За словами Володимира Журбіцького, акація - це одне з небагатьох видів дерев, якому не страшний атмосферний вплив. Скульптура може простояти у первинному вигляді більше ста років. 
Комусь скульптура здається складною та незрозумілою. Сам автор заклав у неї глибокий сенс. Що саме означає дерев’яна фігура, пояснює:
-  Зверху - три імпровізовані дзвіниці церкви. Верхній купол означає цивілізацію, нижній – земну кулю. Імпровізований рушник символізує гостинність , а дзвін – людський гомін, мову.
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    цінителі зрозуміють. прояв індивідуальності не кожному до душі
  • Анонім

    технологія-це,звичайно, добре, але б хотілося ще б зрозуміти ідею, суть композиції- як не роздивляли ії-не зрозуміли. Але гарно в тому плані, що Хмельницький взагалі бідненький на всілякі пам*ятки та скульптурні композиції. (розкаряку на площі до уваги не беру).

    Анонім reply Анонім

    базар
  • Olga

    Це "родичка" залізних композицій, які раніше були біля "Сілістри", а згодом переїхали у парк ім. Чекмана....
  • Anonymous

    Щось зовсім незрозуміле. Без докладних пояснень не розібратися. Мабуть, я зовсім нічого не тямлю в сучасному мистецтві. Не сподобалось, вибачте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up