Четверту добу пожежники гасять торф у Лезневому. Не допоміг навіть дощ

Четверту добу пожежники гасять торф у Лезневому. Не допоміг навіть дощ
У мікрорайоні Лезневе кілька днів горить торф. Хмельничани досі потерпають від смогу. І якщо густий дим на третій день практично розсіявся, то сморід нікуди не дівся. Не допоміг рятувальникам у гасінні навіть дощ.

Люди б’ють на сполох, а деякі звинувачують пожежників у бездіяльності.

У Державній службі із надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області розповіли «ВСІМ», що чотири дні на місці цілодобово працюють пожежники. Однак, скільки ще часу знадобиться на її повну ліквідацію, поки невідомо.

- Сьогоднішній дощ допоміг трохи, але якщо кваліфікувати у відсотковому співвідношенні, то це лише 10-15 %, - каже речник ДСНС Хмельниччини Андрій Козак. – Якщо приблизно уявити, скільки води вилилось на квадратний метр, то це максимум відро. Цього дуже мало. Торф має здатність горіти і при снігопаді, й при морозі, навіть без доступу повітря. Коли пожежники гасять торф, то на одному місці можуть поливати цілу годину.

Відео дня

Наразі на місці пожежі працює близько 50 "надзвичайників".

Поки рятувальники гасять пожежу, СЕС попереджає хмельничан про можливі ризики для здоров’я та закликає містян менше перебувати на відкритому повітрі.

Читайте також:

Місто у диму: поки в судніх областях попереджали, у Хмельницькому ловили гави

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Та не, як розповідали сільскі емігранти на роботах в місті,  







    ЛІСОПАТОЛОГИ кажуть, тре кожен ліс продати ща 500 000 000, а за 300 000 купити нові насадження і насадити , Озеленити, омолодити , та ще вплюсах буде кожен ліс
  • Анонім

    Видрові доли тож є запах паленого
  • Anonymous

    В червоній зірці також горить торф попід річкою
  • Evgen Grabovsky

    а де факти? зіздіть хтось зніміть як там купа пожежників бухає і смажить шашлики оце сюжет буде....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up