Чи потрібно прибрати з вулиць Хмельницького пам’ятки, що нагадують про тоталітарний режим (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Чи потрібно прибрати з вулиць Хмельницького пам’ятки, що нагадують про тоталітарний режим (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)
Проект рішення «Про внесення на розгляд сесії міської ради пропозиції щодо демонтажу з фасадів будівель міста дощок, що містять інформаційні написи про діячів та події тоталітарного режиму колишнього СРСР» мають розглянути депутати на черговій сесії міськради. Нагадаємо, планується прибрати 7 дощок з фасадів будинків.

На офіційному сайті Хмельницької міської ради оприлюднили результати громадського обговорення проекту рішення. Від громадян надійшло всього два звернення – від Ігоря Западенка, члена Національної спілки краєзнавців України, наукового співробітника Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» та Дениса Монастирського, голови Подільського молодіжного культурного об’єднання «У майбутнє через Культуру». Їхні думки з приводу демонтажу дощок розділилися.

«Якщо перший заявник виступає проти демонтажу дощок з історичних будівель, тому що це, на його думку, не сприятиме неупередженому висвітленню історії міста (а дошки свідчать про дійсні факти з минулого) і натомість вносить пропозицію встановити нові пам’ятні дошки, що засвідчуватимуть історичні події та діячів історії України та міста Хмельницького, то другий заявник від імені Подільського молодіжного культурного об’єднання «У майбутнє через Культуру» підтримує пропозицію щодо демонтажу, оскільки вищеназвані 7 дощок містять інформаційні написи про певні події та особистостей радянського періоду, які мають суперечливу історичну інтерпретацію в Україні, що в результаті може призвести до їх самовільного знищення радикальними політичними силами, особливо після набрання чинності Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», - йдеться на сайті міськради.

Друзі, чи потрібно прибрати з фасадів будівель написи, що містять інформацію про діячів та події тоталітарного режиму колишнього СРСР? Залишайте відгуки у коментарях.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Анонім

    Зняти всі таблички, однозначно. В НИХ ПОГАНА ЕНЕРГЕТИКА, ЗАМІШАНА НА КРОВІ, ВБИВСТВАХ НЕВИННИХ ЛЮДЕЙ, НА БРЕХНІ, НА БЕЗБОЖЖІ. ЗЛО ТРЕБА ВИКОРІНЮВАТИ.  Зняти всі!!!!
  • Анонім

    Когда в борделе плохо идут дела ,то надо не кровати менять ,а.....
  • Анонім

    одно слово - бараны !
  • PAL

    Да кому нужны эти таблички? Этим деятелям, которые занимаются "бурной деятельностью", ставя себе маленькие плюсики в развитии культуры. Тут впору снимать власть, которая забыв всю культуру, поставила народ под дурацкую, ни кому ни нужную, субсидию. Оглянитесь, что делается вокруг? Разве сейчас дело в табличках.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up