Чому у Південному Бузі здохла риба – ніхто не знає

Чому у Південному Бузі здохла риба – ніхто не знає

Десятки рибин прибилися до берега. Вода у річці брудна і смердить. Причин жодна інстанція не знає. В цей час на єдиному міському пляжі купаються сотні хмельничан.

Зеленкувата і засмічена вода в Південному Бузі. Таким уже не здивуєш хмельничан. До берега постійно припливають пакетики чи пластикові пляшки. Недобросовісні відпочивальники скидають все у воду. Біля сміття вже декілька днів бовтається дохла риба. Рибаки висувають різні версії. Одні кажуть, що це звичайні наслідки природних процесів. Інші звинувачують браконьєрів.

- Це вже десь чотири дні таке. Біля берега багато мертвої риби. Я часто виходжу на Буг порибалити. Знайомі кажуть, що це хтось електрикою повбивав. Таких тре штрафувати, щоб навіть квартиру продав і не вистачило, - розповідає «ВСІМ» хмельничанин Віктор.

Найбільше серед дохлої риби окунів.Побачивши десятки дохлих рибин біля набережної зі сторони парку, журналісти «ВСІМ» відразу звернулися до міської влади. Про ситуацію тут ні слухом, ні духом.

Відео дня

 - Стан води в річках міста ми постійно моніторимо. Вчора отримав лист від центру лабораторних досліджень. Згідно нього, всі показники в межах норми. Вода придатна для риболовлі і купання, - говорить «ВСІМ» міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. – Слідкуємо за станом Південного Бугу з листопада. Не хотіли повторення щорічних проблем. Цього року їх не було. Про рибу ще не чув. Але якщо є така ситуація, то будемо реагувати.

Вода у річці брудна і засмічена.Звернулися «ВСІМ» і до відповідальних за Південний Буг інстанцій. Державна екологічна інспекція, Хмельницькрибгосп, санепідслужба… І тут про дохлу рибу вперше почули від нас. Рибгосп навіть висловив свої припущення стосовно риби.

 - В нас такої інформації досі не було. Візьмемо проби води, визначимо причини і шукатимемо винних, якщо такі є, - прокоментував «ВСІМ» начальник відділу екологічної інспекції в Хмельницькій області Олег Ліщук.

 - Вже зараз відправимо своїх працівників на місце. Працюватимемо спільно з екологами. Серед причин може бути нестача кисло роду і гноїння рослинності. Точніше скажемо лише після проведення всіх досліджень, - коментує "ВСІМ" заступник начальника Хмельницькрибгоспу Олег Атаманчук.

Про інші можливі причини спеціалісти поки замовчують. Слідкуйте за перебігом подій разом із «ВСІМ».

В цей час на пляжу купаються люди...а чоловіки ловлять рибу.

Сміття і дохла риба звичний атрибут річки уже декілька днів.

Епідеміологи кажуть, що все в допустимих нормах.Читайте також: Південний Буг перетворився на смітник – у воді гине риба, а на набережній смердить

У Південному Бузі гниє риба
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    За це люди отримують премію до зарплати,бо роблять гарні  висновки...
  • Анонім

    Це все відписки
  • Анонім

    Вся риба побита електровудочками. Це вам кожен рибак скаже. Дохла риба виглядає зовсім інакше.

    Смердить Плоска. як всі роки. Цього року влада обіцяє Плоску зробити. Побачимо.

    Анонім reply Анонім

    откуда свиньям знать про рыбу

    Анонім reply Анонім

    а власть не в курсе что происходит? как то не удивительно...
  • Анонім

    опьят херня. и спихнуть на наркевичи уже нельзя. может и на самом деле браконьерчики
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:29 На Хмельниччину “на щиті” повернулися шість військових: хто вони 19:38 У Хмельницькому через замкнення електромережі загорілось підприємство (ФОТО, ВІДЕО) 18:55 На півночі Хмельниччини зацвіла рідкісна рослина (ФОТО) 18:12 На Хмельниччині є 3,5 тисячі безробітних. Які для них є вакансії? Від читача 13:40 Уряд врегулював питання оплати за оренду державного та комунального майна 17:40 Хмельничан запитають про проблеми в громаді: коли та як пройде опитування photo_camera 17:09 Трьох дітей визволяли рятувальники із зачинених квартир на Хмельниччині 16:35 Побиття військового у храмі на Володимирській. Священнослужителю УПЦ винесли вирок play_circle_filled 16:11 Попереду вихідні: якою буде погода 11-12 травня на Хмельниччині 16:04 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (новини компаній) 15:42 Хмельниччина лідирує за посівними площами цукрових буряків 15:01 Під час прощання присвоїли звання полковника: загинув Олександр Ровенчук з Хмельниччини 14:28 50 фармацевтів не стояли на обліку. Хмельницьку підприємицю оштрафував ТЦК 13:51 На Хмельниччині військовий самовільно залишив частину: як його покарали 13:18 Зарплата до 33 тисяч: у Хмельницькому оновили перелік вакансій 12:35 У неділю запустять додаткові автобуси до кладовищ Хмельницького 11:39 У Хмельницькому горіла квартира. Від опіків померла дитина photo_camera 11:15 Скільки і як часто хмельничани донатять на армію: відеоопитування play_circle_filled 10:36 Вбивство у Хмельницькому районі: затримали чоловіка, який до смерті побив знайомого 10:02 «П’яна вечірка» з дівчатами: організатора з Хмельницького району випустили з-під варти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up