Де у Хмельницькому отримати біометричний паспорт

З 12 січня хмельничани офіційно можуть подавати документи на отримання закордонних біометричних паспортів до Державної міграційної служби

Новий паспорт міститиме електронний носій даних, на якому буде вписано інформацію про біометричні показники власника документа. Варто пам’ятати, що отримання біометричного паспорта не даватиме права без віз перетинати кордони Європи, адже безвізовий режим з ЄС ще не запроваджений.

Виглядає біометричний паспорт як звичайна книжка на 32 листки, адже там необхідно  ще буде ставити певні відмітки про перетин кордону. Тобто новий біометричний паспорт від «старого діючого» особливо нічим не відрізняється. 

Видаватиметься  закордонний біометричний паспорт дорослим строком  на 10 років, - розповів начальник управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області Олег Паньков. - Дітям до 16 років буде видаватися біометричний паспорт лише на чотири роки. Що стосується старих паспортів, то вони залишаться дійсними до моменту закінчення їх строку дії. Оформлення нового біометричного паспорту займатиме близько 25 хвилин, це, звісно ж довше ніж звичайний, адже треба  ще сканувати відбитки пальців.

Відео дня

Якщо ви вирішили оформити закордонний паспорт, то необхідно при поданні документів одразу визначитися який саме паспорт ви хочете отримати, звичайний закордонний чи вже біометричний.

- Досі в області закордонні паспорти видавали шість вузлів, а незабаром ця цифра збільшиться вдвічі, - додав Олег Паньков. - З 15 січня планується розмістити ще два вузли в Кам’янці- Подільському, Ярмолинцях, Шепетівці, Старокостянтинові. Також два вузла будуть розміщенні в міському відділі.        

Для отримання консультації щодо оформлення закордонного паспорта хмельничанам вже з 12 січня можна звернутися за адресами: Грушевського, 95 та Прибузька, 30. Приймаються документи з 9.00 по 18.00, перерва з 13.00 до 13.45. Вартість оформлення біометричного паспорту 518 гривень - за 20 робочих днів, на 200 гривень більше за 7 робочих днів. залежить від терміну оформлення документу. Паралельно з документами нового зразка виготовлятимуться й звичайні закордонні паспорти.

За 2013 рік на Хмельниччині 2231 людина отримала закордонний паспорт, в 2014 році - 5431.

  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Аліна Лясова

    не можу стати в чергу для оформлення паспорта...... пише шо нема  вільного часу....

    і скажіть чи можна оформити  звичайний паспорт книжечкою
  • Комарницька Альона

    сьогодні звонилаи ви паспортний мені сказали що біометричні зараз нероблять,незрозуміла????
  • Анонім

    Хто реально вже ходив оформляти біометричний паспорт? Сьогодні я здвонив в паспортний сервіс, мені сказали що оформити біометричний паспорт зі всіма послугами буде коштувати около 870 грн. В ДМС ціни не сказали, на моє запитання чи вартість буде така як анонсувалося раніше 518 грн, відповіли що все розкажуть коли прийду оформляти. Чесно кажучи така відповідь підводить мене до думки, що окрім ніякого сервісу, довгої черги та нервів будуть підсовувати ще якісь бумажки з рахунками за невідомі послуги. Хто що підскаже?

    Анонім reply Анонім

    Скоро піду забирати паспорт. Обійшовся 680 грн. Ще нав'язують страховку, тому і дорожче виходить. Чула, що дехто відмовляється від неї, але в усіх 30 чоловік, які подавали в той день, коли і я, це зробити не вийшло.

    Анонім reply Анонім

    А де робили?

    Анонім reply Анонім

    подивіться відео, тут люди заїкнулися що в Хмельницькому ДМС паспорт від 680 до 720 грн (а не 518 грн)з великими чергами. https://www.youtube.com/watch?v=v3FpGM2TGPI

    Anonymous reply Анонім

    Звісно черги. Ті, хто хочуть будуть швидшими і хитрішими за інших, і створюють завжди черги і високі ціни.
  • Анонім

    Хто знае біля водоканалу є сервіс паспорт вроді. там роблять ? і яка ціна?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up