Дерева, які висаджують біля «Таврії», крадуть вже втретє. Поліція безсила

Дерева, які висаджують біля «Таврії», крадуть вже втретє. Поліція безсила

Алейку лип на Прибузькій висадила міська рада. Впродовж місяця її охороняла хмельницька поліція. Чергували цілодобово. Не пройшло і місяця, як липи поламали, а деякі саджанці вкрали. Їх шукають.

Ще два місяці тому міська рада попросила поліцію, аби ті взялись охороняти алейку лип на Прибузькій. Чергували цілодобово, зранку жінки, вночі – представники сильної половини. За таким графіком працювали впродовж квітня. Не пройшло і кількох місяців, як молоді липи знову пошкодили. Вандали поламали гілки, а нахабніші й зовсім покрали дерева. Хмельничани знову звернулись до правоохоронців.
- Ці дерева не були закуплені за кошти міського бюджету, це була допомога лісництва. Нам дали їх безкоштовно для посадки. Дерева понищили, залишилось кілька штук. Тоді ми звернулись в поліцію. Відповіді поки немає. Це вже втретє на одному і тому ж місці нищать і крадуть саджанці, - розповідає «ВСІМ» заступник начальника управління екології та контролю за благоустроєм міста Інна Куцка.
У поліції кажуть, що зловмисників вже шукають. Навіть є підозра. За якою статтею відповідатиме шкідник поки не знають – чи хуліганство чи псування чужого майна.
- Не мають люди виховання. Звернулись до нас, повідомили, що дерева поламали, витягнули. Це все не за один день було, а протягом певного часу.  Ми їх охороняли, поки дерева вкорінились, поприймались і позеленіли. Довше не було сенсу там чергувати, самі розумієте. Зараз шукаємо зловмисників. Вже є підозра, хто це міг зробити. Частину дерев так пошкодили, іншу – умисно зламали. Відповідатимуть за це залежно від умислу, - говорить головний поліцейський Хмельницького Володимир Калашнік. 
Нагадаємо, це вже не перший вандалізм. Минулого року неподалік Палацу творчості невідомі викорчували клани та берези, які висадили працівники міської влади та обладміністрації. Тоді відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 "Крадіжка". Зловмисникові загрожувало від 3 до 6 місяців арешту. Однак його досі шукають.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olga

    Ото свинюки! піймати і руки відрубати! А потім чмошники ниють, що місто забудовують,дерева рубають, гуляти їм нема де..Хай хоч одне з них піде і посадить дерево..та ні..ламають, ще й дітисьок своїх привчають(

    Бачила як дві мамаші цмулили пиво на лавочці, а їх вишкребки на молоденькому деревці гілочки обламували. На зауваження скривилися і відповіли: Ето же дєті, оні іграют..
  • Анонім

    Майже на 100% впевнений, що то виявиться якийсь понаєхавший рогуль.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up