Для стихійних торговців у Хмельницькому знайшли більше 2,5 тисяч місць

Для стихійних торговців у Хмельницькому знайшли більше 2,5 тисяч місць
ринок «Ранковий»
Остаточно викорінити незаконну торгівлю з вулиць Хмельницького поки що не вдається. А поки міліція «послабила» позиції, вуличні торговці створили ініціативну групу. Вони проситимуть у влади, щоби їм знайшли комфортніші місця для продажу, аніж пропонують в управлінні торгівлі.

В Хмельницькому продовжується боротьба із стихійними ринками. Торговців не лякають попередження від правоохоронців про можливі штрафи і конфіскацію товару. Не допоміг і черговий рейд міліціонерів.  Під час останнього рейду, за словами речника прес-служби хмельницького міського відділу міліції Катерини Терещенко, жодного протоколу так і не було складено. Стихійна торгівля у Хмельницькому продовжується у всіх мікрорайонах.

Ці точки знаходяться на вулиці Кам’янецькій (біля зупинки «Філармонія»), на проспекті Миру (біля «Сілістри»), вулиці Довженка (біля поліклініки №3), вулиці Чорновола (біля зупинки «Заготзерно») та на вулиці Проскурівського підпілля (біля овочевого ринку).  В управлінні торгівлі запевняють, що зможуть розмістити усіх бажаючих на комунальних ринках міста, а торгових місць вистачить усім. Їх на сьогодні обладнано 2656. Посадовці не розуміють, чому люди торгують на вулиці, коли є можливість робити це на спеціалізованих ринках. Мовляв, не можна на кожному шматочку території міста створювати ринок тільки тому, що це зручно

- Якщо взяти ринок «Ранковий», що біля зупинки «Філармонія», то протягом року він заповнявся не більше як на 30%. Звідси випливає, що люди просто не хочуть іти торгувати у спеціально відведені для цього місця. І якщо вони все ж надумають перейти на ринок, то у нас є можливість для його розширення. Зараз ми цього не робимо, оскільки немає сенсу ставити прилавки, які пустуватимуть, - розповідає «ВСІМ» заступник начальника управління торгівлі Олександр Луков.

Відео дня

Зрозуміло, що для бабці, яка принесла продати свої три пляшки молока, невигідно платити за місце і експертизу. Це розуміють і в управлінні торгівлі, але надія «розселити» торгашів посадовців не покидає.

- Я знаю багато людей, які за 8-9 років продажу молочних та інших продуктів навіть уявлення не мають, де у корови вим’я.  Близько 90%  із усіх продавців -  прості перекупщики. Для них сплатити за місце не буде великою проблемою, - розповідає Олександр Луков.

Для того, аби отримати місце на ринку достатньо заплатити за нього касовий збір та пройти ветсанекспертизу. Ціни усюди різні. Якщо на «Ранковому» за метр погонний торгового прилавку потрібно заплатити 3,20 гривні, то на «Кооператорі» – 9 гривень за метр. На «Дубово» ціна становить 5 гривень за квадратний метр прилавку.

Та не лише плата за торгове місце не влаштовує торговців. Ще однією проблемою, на їх думку, є відсутність нормальних місць на ринку.

- Я декілька днів приходила на ринок «Ранковий». Але спритніші уже позаймали усі кращі місця, - каже пані Наталія, яка торгує яйцями та овочами, -  І я змушена іти на вулицю, бо коли я стоятиму в самому кінці до мене може ніхто не підійти і нічого не купити.

Продавці уже створили  ініціативну групу,  вони планують звернутися до міської влади з проханням надати їм місця для продажу, адже більшість запропонованих варіантів від управління торгівлі їм не підходять. Торговці не виключають, що у їх звернені міститиметься прохання про встановлення прилавків прямісінько на тротуарі по Кам’янецькій. Тим часом правоохоронці  продовжуватимуть вестися профілактичні роботи. Чи дасть це якість результати, дізнавайтеся на vsim.ua.

Що  пропонують в управлінні торгівлі:  

Ринок

Кількість торгових місць

«Кооператор», Соборна, 11

1921

«Альтона Сервіс», Гарнізона 4/1

46

«Ранковий», провулок Гвардійський, 21

300

Сектори ринку «Ранковий» (вулиці Курчатова, Гастелло, Чорновола, Хотовицького)

270

«Дубово», вулиця Купріна 54/1

119

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • PAL

    Нет, но это уже что то, требовать того, чего полно. Мест море, но подавай им улицы. Не хотят платить за торговые места, то тогда пусть платят за экологию и т.д. .Хай платят штрафы. У нас, что совсем уже законов нет? Скоро машины начнут туда загонять.

    У "Рико", на проспекте все начиналось с пучка укропа, теперь уже на газоне парковка и заезжают легковушки. Там хоть нет жилых домов. Удивляюсь, как каменецкие терпят такое.

    Думаю, что если не хотят платить за торговые места, то пусть платят штрафы. Видно луков плохо в этом разбирается.

    Ксенія reply PAL

    АБСОЛЮТНО  ПОГОДЖУЮСЬ ,ТУТ І САНЕПІДЕМСТАНЦІЯ ДРІМАЄ І ІНШІ ВІДПОВІДАЛЬНІ .А ЛЮДИНА ,КОТРА  ПОВАЖАЄ СЕБЕ І СВОЮ РОДИНУ  НІКОЛИ З ЗЕМЛІ  З ПИЛОМ І БОЛОТОМ КУПУВАТИ ПРОДУКТИ НЕ БУДЕ
  • Anonymous

    може хай на дорозі та ше й поперек поставлять прилавки?! а чому ні? баригам же треба десь торгувати своїм мотлохом. вони ж 3,20 грн за місце на ринку заплатити не можуть (не хочуть) і чхать на всіх хотіли
  • Ксенія

    Я РОЗУМІЮ ,ЩО ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МАЄ ЄДИНИЙ   ЯРЛИК  "БАЗАРНЕ МІСТО "АЛЕ ЩОБ НА ТРОТУАРАХ  ПО  КАМ'ЯНЕЦЬКІЙ ПОСТАВИТИ ПРИЛАВКИ ?ЦЕ ЯК ТРЕБА  ЛЮБИТИ СВОЄ МІСТО ?ЦЕНТР МІСТА ,ОБЛИЧЧА  І ВСЕ  В ПРИЛАВКАХ .ПО ВСІХ МІКРОРАЙОНАХ ВИСТАЧАЄ МІСЦЬ ПРОСТО НАШІ  ТОРГАШІ ПРИВИКЛИ. ПАРУ РОКІВ ТОМУ НА ПРОСПЕКТІ  ДО РЕСТАВРАЦІЇ  РИНКУ  ВСІ ПРИЛАВКИ БУЛИ ПОРОЖНІ  ,ПРОТЕ  БІЛЯ  ТЦ "РІКО" ПО ТРОТУАРУ ПРОЙТИ НЕ МОЖЛИВО. ЦЕ ПО -ЯКОМУ.
  • Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up