До кінця цього року у Хмельницькому пообіцяли створити велодоріжки

До кінця цього року у Хмельницькому пообіцяли створити велодоріжки
Цього року у Хмельницькому вже може з’явитись перша велодоріжка. З такою ініціативою до міської влади звернулися велосипедисти, як і поскаржились на те, що задля безпеки руху у місті не завадило б облаштувати спецільні шляхи для хмельничан на двоколісних.
- Велосипедистів на вулицях Хмельницького стає дедалі більше, тому доріжки наразі вкрай необхідні. Від імені велоспільноти нашого міста я подав ідею міському голові з цього питання, звісно ж, це лише пропозиції для перших кроків, - розповідає «ВСІМ» велолюбитель Олександр Калінер. – Насамперед, це велодоріжка вздовж Проспекту Миру. Окрім цього, нам пообіцяли, що рішення про побудову нових велошляхів будуть прийматись у діалозі з громадськістю. 
За словами виконуючого обов’язки міського голови Костянтина Чернилевського, спершу велодоріжку облаштують у парку імені М. Чекмана. Вона буде проходити по найменш пішохідним частинам парку відпочинку і з’єднуватиме Гречани із його центральною частиною. Найближчим часом планується і облаштування велопарковки – біля будинку міської ради і медичних закладів міста. 
Питання вирішуватиметься на найближчій сесії міської ради, яка відбудеться 15 липня. Там депутати і обговорять фінансування проекту. За словами Чернилевського, на побудову велодоріжок планується виділити з міського бюджету близько 350 тисяч гривень .
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (63)
  • Сиван Вова

    Велодоріжки - це було б добре ! Не в парку звісно, а так щоб було сполучення по мікро-районах до тих же парків міста ! щоб можна було спокійно з дитиною їхати ! Бо на проїзжій частині не зовсім безпечно і по тротуарах не завжди зручно !
  • Анонім

    развивать инфроструктуру города велодорожками ??? бред некоторіх налогоплательщиков. что перед выборами проще сделать, велодорожки или достроить парк Чекмана, или обеспечить гречаны нормальным водоснабжением, как тут уже обозначено ??? увидете, чем это все закончится.
  • Дзиковский Александр

    велодорожки очень актуальны и нужны и причем по всем относительно узким и загруженным улицам и очень надеюсь что эти велодорожки появятся на основных улицах города )

    Анонім reply Дзиковский Александр

    А я сподіваюсь, що велосипедам взагалі заборонять рухатись по вулицям міст. Тільки у парках, скверах, на стадіонах.

    Анонім reply Дзиковский Александр

    поясніть, що таке велодоріжка. Де вона має проходити. А то таке враження, що це щось таке дуже потрібне і невидиме, місця не займає взагалі.
  • Коберник Ольга

    зараз влосипед це не лише спорт, мода але і транспорт для дуууже багатьох хмельничан, тому буде прекрасно якщо все ж у нас зявляться велодоріжки. Це є важливо для горожан, лиш подивіться скільки людей збирається на велозїзди! Молодці!

    Анонім reply Коберник Ольга

    Сьогодні модно на велосипедах, завтра на конях. Так може зразу конедоріжки робіти?

    Анонім reply Коберник Ольга

    Скільки їх збирається? Їх капля у морі. Інші сучасним транспортом користуються. Велосипед - це для дітей у дворі покататись, а не для великих тіток і дядків на роботу ним їздити. І я, наприклад, не працюю спортсменом, щоб на роботу на велосипеді їздити. Багато інших також.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up