У мікрорайоні Ракове хмельничани "обороняють" будинок - не пускають газовиків з лічильником

У мікрорайоні Ракове хмельничани "обороняють" будинок - не пускають газовиків з лічильником
Люди не пускають газовиків до будинку

З самого ранку в понеділок жителі будинку 117 по вулиці Пілотській повиходили на вулицю, щоб не дати працівникам "Хмельницькгазу" встановити будинковий лічильник. 

"За загальний лічильник платити не доведеться взагалі – і встановлення, й пристрій   є абсолютно безкоштовними", - переконують в ПАТ "Хмельницькгаз". Але хмельничани іншої думки. Вкотре у місті газовикам не дають встановити прилад обліку. Люди не згодні платити за сусідів, тож збираються під під'їздами, коли бачать автомобіль з написом "104". 

Газовики прокаталися "в пусту"

Роботи по вулиці Пілотській так і не розпочалися. Як тільки два автомобіля приїхали під будинок, мешканці стали "в оборону". На місце приїхав комерційний директор ПАТ "Хмельницькгаз" Віталій Рейда. Поки що ситуацію намагаються вирішити спокійно. Рейда роз'яснює жителям усі переваги лічильника, а ті в свою чергу розповідають, що в більшості жителів є квартирні прилади обліку газу. Тому вони не розуміють, для чого встановлювати загальний.

Відео дня

Після майже двох годин діалогу комерційний директор «Хмельницькгазу» так і не переконав людей у доцільності встановлення лічильника на їхній будинок. Вирішив він спробувати знову. Домовився з людьми про нову зустріч. Хоче прийти із усіма необхідними документами й дозволами для виконання робіт. Сьогодні у підрядної фірми, яка мала встановлювати ящик під лічильник, їх не було. І це вже не вперше.

Спроба №2

Робітники «Хмельницьказу» простояли без роботи більше двох годин і поїхали. Ще одна бригада мала прибути до будинку на вулиці Пілотській, 76. Та не явилася. Приїхав туди лише Віталій Рейда. На нього там очікували з дев’ятої ранку. Налаштовані проти встановлення загального лічильника люди обступили чоловіка. Хотіли почути пояснень, для чого їм цей прилад обліку газу. Віталій Рейда і тут не зміг переконати людей. Навіть тих, у кого в квартирі є індивідуальний лічильник.

 - У мене є лічильник. Ви кажете, що я й далі платитиму за його показниками. Але я не вірю вам. У вашій організації все змінюється частіше від погоди. Тому я не впевнений, що завтра газовики не прийдуть знімати мій лічильник і я буду змушений платити по загальному, - каже мешканець будинку на Пілотській, 76 Сергій.

В цьому будинку є 160 квартир. В 37 з них немає індивідуального лічильника. Саме для них, за словами Віталія Рейди, і призначений загальний прилад обліку газу. Та люди цьому не дуже повірили. Висловили усі свої «фе» по роботі «Хмельницькгазу» і заявили, що ніякого лічильника на стінах свого будинку бачити не хочуть.

"Ми прийдемо знову"

Зустріч мешканців будинку і представників "Хмельницькгазу" попередньо відбудеться в середу, 31 серпня. Місцеві мешканці налаштовані писати колективну заяву до "Хмельницькгазу" про відмову від встановлення будинкового лічильника. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua

Нагадаємо, минулого тижня газовикам не дали провести роботи жителі будинку 46, що на Сковороди. Сварилися через лічильник і на Бандери.  

Читайте також: Чому встановлюють будинковий лічильник на газ та як хмельничанам за ним платити журналістам "ВСІМ" пояснювали у "Хмельницькгазі". 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Попович Сергей

    Если бы при отсутствующем счетчике нормы были бы адекватными (соответствующим количеством кубов не 4-5 на человека, а хотя бы 10, и чтоб учитывали всех проживающих а не только прописаных) то не точто  не пускали бы но еще бы приглашали газконторовцев.

    То когда прописан один или двое и живет в реале 4-5 не редкость.

    Анонім reply Попович Сергей

    Справа не у тому що облік буде, а у тому, що цей облік буде не справедливий. Нехай встановлюють у кожній квартирі лічильник, а не загальний, щоб люди платили за те що спожили, а не ще за когось чи за них хтось.
  • Анонім

    А чому для обліку електроенергії не встановити загальнобудинковий лічильник і усю спожиту електроенергію не ділити на всіх порівну? Але ж енергетики цього не роблять і встановлюютю, замінюють лічильники за свій кошт. А газовики, тепловики, водоканал і інші хочуть обліковувати свою продукцію за рахунок споживачів. Обнагліли конкретно.

    Anonymous reply Анонім

    Бо електролічильники вже встановлені в усіх і кожного!

    Анонім reply Anonymous

    Так нехай встановлять і інші лічильники. Електрики ж встановили самі лічильники і давно вже. І обслуговують свої лічильники  самі, а не не за рахунок споживачів. Якщо інші монополісти хочуть обліковувати обсяг своїх послуг, то нехай встановлюють кожному споживачеві лічильник і обслуговують його, а не один на всіх, бо їм так дешевше. Ніхто не буде за когось платити. А комерційний директор Рейда видно у ВУЗі вчився дуже погано і швидше за все не має профільної освіти, якщо не розуміє вимог ринку.

    Анонім reply Анонім

    Хоча вірніше вони не хочуть обліковувати обсяг наданих послуг, а вони просто створюють такі умови, щоб споживач обліковував сам. Встановлюють завищені у рази тарифи, норми, використовуючи своє монопольне становище. А тепловики ще вишуканіше поступають. Вони ще й навязують свої послуги. Людина просто змушена користуватись неякісними послугами теплокомуненерго і не має права відмовитись від них і перейти на більш економний спосіб опалення, підігріву води, якщо вона мешкає у будинку із централізованим опаленням і водопостачанням.

    Anonymous reply Анонім

    Olga reply Анонім

    +100! Теплокомуненерго по закону має надати вам план розводки труб у будинку з вертикальною системою опалення. І ви маєте повне право як власник квартири самостійно вирішити хто вам встановить лічильник на тепло. Єдина відмінність від квартир з індивідуальним опаленням - лічильник має бути на кожному стояку.

    відмовляючи вам Теплокомуненерго порушує ваші права власника житла і не підчиняється закону.

    Від мене просто "відморозились" мовляв втручатись у обладнання я не маю права. Сподіваюсь зустрітись з цими чинушами у суді, бо платити щомісяця від 900 до 1200 грн за опалення я не збираюся знову.

    Анонім reply Olga

    Вони повинні встановититеплові лічильники у кожній квартирі і обслуговувати їх як це роблять енергетики. А то дуже хитрі. Лобіювали закони щоб за рахунок споживачів отримувати надприбутки за свої неякісні послуги. Загальнобудинкові лічильники - це обдурювання людей. У одних тепліше, у інших холодніше, одні більше газу взяли, інші менше, а все ділять порівну. І по загальнобудинковому лічильнику ще є проблема із тими у кого дуже тепло. Вони постійно бігають до лічильника і підкручують температуру на меншу і тоді у них тепло, а у інших (зазвичай верхні поверхи) холодно.

    Olga reply Анонім

    у нас якісь "добрий" депутат напередодні минулих виборів встановив один лічильник на 2! під*їзди. Тепер у наших квартирах взимку +30-32, а коли просимо скрутити , то інший під*їзд скаржиться, що у них холодно і вони мерзнуть ...Їм там пофіг - більшість або знімають квартиру, або пенсіонери з купою пільг і субсидій. А от нам як хочеш, так крутись.

    От і виходить, що ми платимо і собі за непотрібну  спеку вдома, і сусідам за комфортну температуру..

    Анонім reply Olga

    І навпаки. Жильці у яких температура нормальна і вони не мерзнуть сплачують за нормальні послуги, а інші мерзнуть і сплачують стільки ж як ті яким нормально. Тому потрібно у кожній квартирі індивідуальні лічильники або індивідуальне опалення.
  • Дмитро

    Так, а нашо дічильник на будинок взагалі? В будинку немає лічильників в квартирах?
  • PAL

    Вот когда люди начнут бунтовать по настоящему, тогда и счетчики на каждую квартиру найдутся.

    Иван Правдоруб reply PAL

    газовики працюють на авось пощастить. може десь і поставлять. а пояснити для чого той лічильник так і не можуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up