Газовий борг хмельницьких гуртожитків погасить міська влада


Більше 400 тисяч домогосподарств по всій області мають борг за блакитне паливо. 50 мільйонів гривень «висить» на жителях Хмельницького. Відключення розпочали в найбільших боржників - 13 гуртожитків, яких обслуговує ЖКК «Будівельник». Газ перекрили і повернули, бо в ситуацію втрутилася мерія. 

Візит працівника «Хмельницькгазу» до жителів будинку по вулиці Заводській закінчився скандалом. Слюсар прийшов відключати блакитне паливо боржникам без попередження. Так чинять із тими, хто має борги. Але такий гуртожиток не єдиний. Газопостачання зупинили ще у двох гуртожитках по вулиці Зарічанська, 14 та проспекту Миру, 97/2. Того ж дня його і відновили.

Заборгували всім

Газовики пояснили, що на адресу ЖКК «Будівельник», яке обслуговує ці гуртожитки, надіслали три попередження про відключення. Але реакції не було. Договір з постачальником газу жоден житель гуртожитку немає. За комуналку люди сплачують через ЖКК «Будівельник».

Відео дня
  • Ми надіслали попередження ЖКК «Будівельник» 22 червня, 24 червня та 8 липня і додатковий лист на міськвиконком 29 червня про припинення газопостачання у 13 гуртожитках, хоч могли дати лише одне, - коментує перший заступник голови правління ПАТ «Хмельницькгаз»  Віталій Рейда. - Зрештою були змушені вжити заходів. Інакше не зможемо розрахуватись за придбання та доставку газу. Адже ЖКК «Будівельник» має борги перед ПАТ «Хмельницькгаз» ще за 2015 рік у розмірі 62 тисяч гривень. 

Борг перед «Хмельницькгазом»  «висить» ще за опалювальний період 2014-2015.  А з 1 липня 2015 року  ЖКК винне ще й «Хмельницькгазбуду».
- На сьогоднішній день заборгованість «Будівельника» перед «Хмельницькгазбуд» складає 204,8 тисячі гривень. Це за період з березня по червень 2016 року, - заявляє директор об’єднання «Хмельницькгазбуд» Олександра Панькевич.   

Газ замість ремонту

Начальник ЖКК Василь Слива каже, що жителів повідомляв, але вони розвішані попередження зривають.  
- Ми розносимо оголошення по кухнях та вішаємо на будинки. Але наші люди, особливо ті, хто має борги, їх зривають, - каже Василь Слива. – Ми вже повернули ПАТ «Хмельницькгаз» 10 тисяч гривень боргу.  Решту коштів буде перераховано до 1 серпня.

Газопостачання мешканцям трьох гуртожитків поновили, коли в справу втрутилася міська влада. Заступник міського голови Анатолій Нестерук звернувся в ПАТ «Хмельницькгаз» з проханням не відключати боржників. Гроші обіцяли виділити з міської казни.  

  •  Ми з міського бюджету надамо допомогу житлово-комунальній  конторі  для оплати боргу, - пояснює заступник мера. - Але ці кошти були виділені на ремонт покрівель, труб, електричних мереж тих же гуртожитків. Тепер же мусимо заплатити за газ. Проте, щойно мешканці сплатять борг ЖКК «Будівельник», він їх віддасть за призначеними цілями. Ми ж не можемо з міського бюджету платити кошти за тих, хто ігнорує правила проживання в гуртожитку та надання житлово-комунальних послуг.

Борг мешканці сплатити зобов’язані. Злісних неплатників зобов’яжуть через суд. 

  • На сьогоднішній день в Україні ніхто жодних ресурсів нікому безкоштовно не надає, - коментує Анатолій Нестерук. - По гуртожитках неодноразово проводились збори. Шкода лиш тих, хто завжди своєчасно платить. Цього тижня ми ще раз по всіх гуртожитках проведемо збори з мешканцями і ще раз їх будемо переконливо просити сплачувати за газ. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    То відріжте ім труби.Ці гуртожитки можна б було здавати в оренду,як заграницею, здають тобі одну койку де в кімнаті іх шість.і преізжим добре і гроші йдуть в бюджет. Кожне місто так заробляє на приізжих,а не тратиться.До прикладу Харків на стоянках...А вони ці гуртожитки попреватизовували,продали і втікли звідки преіхали,потім знову поеватизовують і продають.
  • Анонім

    Це черговий Майдан, але вже не на вулиці. Жаль тих, хто платить останні гроші, позбавляючи себе найнеобхіднішого. Але якраз вони і дозволяють владі підвищувати на все ціни, не підвищуючи при цьому якості послуг і не підвищуючи зарплат споживачам послуг.
  • PAL

    Гоните сливу и все будет хорошо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up