Хмельницька влада зможе контролювати та штрафувати забудовників

Хмельницька влада зможе контролювати та штрафувати забудовників
У міськраді Хмельницького створили нове управління державного архітектурно-будівельного контролю. Міська влада, яка раніше не могла повністю контролювати забудову Хмельницького, тепер зможе безпосередньо впливати на цей процес.

Проект рішення про створення управління депутати прийняли сьогодні, 26 серпня. Нова структура при міській раді, зможе на місці реєструвати декларації, контролювати будівництво, впливати на містобудівну ситуацію та навіть накладати штрафи.

Перед прийняттям рішення депутати зазначили, що занадто багато проблем виникає з інспекцією. Зокрема екс-регіонал Анатолій Собко зазначив, що також довго возився із ДАБІ, яка чотири рази повертала  йому декларацію про початок будівництва.  

 Виконуючий обов’язки Хмельницького міського голови Костянтин Чернилевський на сесії міськради натякнув, що у залі є люди, які причетні до незаконного будівництва в місті. За його словами, створення нової структури дозволить покласти край сумнівним забудовам. Адже всі документи щодо прийняття та введення в експлуатацію об’єктів будівництва будуть на контролі міської влади.  

Відео дня

- Наш обов’язок сьогодні навести лад в будівництві Хмельницького. Непорядні будівельники повинні піти з міста. Ні в цій залі, ні в цьому місті їх не повинно бути, - каже Костянтин Чернилевський.

Управління матиме у штаті шість працівників.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства», який спрямований на реформування системи державного архітектурно-будівельного контролю і передає деякі  функції та повноваження з загальнодержавного на місцевий рівень. Рішення дозволить здійснити передачу документації та реалізацію повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю згідно Закону, який набирає чинності з 1 вересня 2015 року.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    А тепер Капуру посадять, він за все відповідає
  • PAL

    Так смешно, когда пишут о недобросовестных строителях, которые нарушают архитектуру города, да еще, что их не должно быть. А что, влада все это время бухала???

    Anonymous reply PAL

    А шо не!!?? Глянь на мусорко цих державних установ - повно пятизіркових бутилок зпід коняків , а магазин вино-водочно-тіпапролдуктовий працює цілодобово, щоб сливу заганяли і зранку і вобід і вечері
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура 14:44 За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф 14:08 У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше 13:31 Кам'янецький суд звільнив від покарання водійку, яка насмерть збила пенсіонерку 12:35 Що з будівництвом сміттєпереробного заводу? Запитали у заступника Симчишина 11:39 Смертельна ДТП у Камʼянці: загинула 16-річна дівчина 10:26 Неподалік Хмельницького горів локомотив вантажного потяга. Є травмовані photo_camera 10:02 У Славуті «Toyota» збила жінку 09:18 Аварійні відключення через негоду: без світла 31 населений пункт (Оновлено)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up