Хмельницькі комунальники кажуть, що до зими готові. На дорогах працюватиме дороговартісна техніка

Хмельницькі комунальники кажуть, що до зими готові. На дорогах працюватиме дороговартісна техніка
Цієї зими хмельницькі дороги посипатимуть сіллю, яку привезли зі Сходу, та піском, який закупили в Славуті. Від снігу вулиці очищатиме нова техніка, яка коштує понад 700 тисяч гривень.

Тисячі кубічних метрів піску, тонни солі та відходів щебеню – усе це ляже під ноги хмельничан цієї зими. Так комунальники готуються посипати дороги і тротуари міста в час снігопадів та ожеледиць. 

Директор комунального підприємства «БРЕД» Олег Нестерук каже, що цього року проблем  із заготівлею протиожиледної суміші немає.   

-  Уже закупили 11 вагонів солі в Артемівську, на  пісок провели тендер, його постачають зі Славути, - каже комунальник. -  Ще в Головчинцях закупили відсів – це дроблений щебінь. 4600 тисяч тон залишилося з минулого року.

Відео дня

Всього ж для забезпечення безпеки дорожнього руху на вулицях міста в осінньо-зимовий період, ліквідації стихійних явищ та інших обставин  в КП «БРЕД» є 44 одиниці техніки. За кожним автомобілем  закріплені дві людини, які взимку  чергують цілодобово. Найновіша техніка, яка цього року вийде на дороги, - МДКЗ-10, вартістю 712 тисяч гривень. Це універсальна машина, яку можна використовувати як влітку, так і взимку. Таких на базі підприємства дві одиниці. Також найближчим часом від навалів снігу вулиці прибиратимуть два ФРС-200М. Це снігоочисники, які кріпляться до тракторів та самотужки відкидають сніг в сторону. Коштує така новинка 281 515 гривень за штуку.    

Але комунальники скаржаться, що їм бракує  маленької техніки, яка б прибирала від снігу та посипала піском тротуари.

-  В нас є 60 прибиральників, які метуть вулиці, дороги, а працівники ЖЕКів допомагають нам, прибираючи  території на основі договору, - каже  Олег Нестерук. – Проблем із очисткою широких вилиць у нас немає,  а з тротуарами є.

Особливо небезпечні вулиці, наприклад, як Рибалко, Перемоги, Свободи, взимку доводиться посипати сумішшю частіше.  

Комунальники сподіваються достойно впоратись зі своєю зимовою роботою. А про її результати ми можемо судити вже сьогодні.

Техніка, яка працює на дорогах Хмельницького:

Дорожня машина МДКЗ- 10 ( на базі МАЗ-5337), призначена для цілорічного використання. У літній період машина використовується   для миття і поливання дорожніх покриттів, взимку   для посипання інертними матеріалами поверхні тротуарів і доріг, а також для очищення невеликої частини снігу.

Снігоочисник шнекороторний ФРС-200М, призначений для очищення дорожніх покриттів від снігу, а також для видалення снігових валів, які відкидали вбік інші транспортні засоби.

Автогрейдер  ДЗ- 143 застосовується  для очищення доріг від снігу і льоду. Він може працювати  при різних температурах і кліматичних умовах. Всього є 5 таких грейдерів, які виходять на дороги у сильні снігопади. Працюють такі машини вночі, аби встигнути очистити вулиці до початку робочого дня.  Спочатку вони прибирають дороги загального користування, де ходить громадський транспорт, потім інші дороги міста.  

Комбінована дорожня машина КрАЗ-65055 (МДКЗ-30), укомплектована  спеціальним устаткуванням МДКЗ-ЗО, до складу якого входить  щітки для прибирання, миття і поливання доріг, а також снігоприбирання.

Трактор  Т-150,  використовуються як снігоочисна техніка.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up