Хмельницькі медики цілодобово рятують життя бійцям АТО

Хмельницькі медики  цілодобово рятують життя бійцям АТО
Медики
Поки лікарів з Хмельницького військового госпіталю чекають вдома діти та батьки, вони на Сході і вдень, і вночі рятують життя військовослужбовців, не дивлячись на небезпеку. Відважних хірургів, анестезіологів та медсестер замінять їхні колеги, які вже 26 липня від’їжджають з Хмельницького.

- Ми закріплені за певним бойовим підрозділом, - каже  старший бригади, хірург Ярослав Красуцький. – Будемо надавати першу медичну допомогу у польових та стаціонарних госпіталях. Мінятимемо чергову бригаду, яка нас вже чекає.  

Їде заміна

Відео дня

Втомлених колег на Сході лікарсько-сестринська бригада із Хмельницького військового госпіталю замінить вже сьогодні-завтра.  Останні приготування вже закінчилися. Під керівництвом офіцера — лікаря-хірурга Ярослава Красуцького медики готові виконувати свій професійний обов’язок у зоні проведення АТО.

Новими бронежилетами та касками медиків забезпечили підприємства міста.

 

- Лікарсько-сестринська бригада  формується за рахунок військовослужбовців медичної служби госпіталів. Вона передається в частини з’єднання , які знаходяться в зоні АТО для більш якісного надання медичної допомоги в тих напрямках, де передбачаються втрати особового складу, - каже начальник Хмельницького військового госпіталю  Олександр Завроцький. - Зазвичай в кожній частині є медичні роти чи батальйони, але якщо ситуація важка і можуть  бути значні санітарні втрати, то передаються групи посилення у вигляді  лікарсько-сестринських бригад, або мобільних госпіталів.  Цей підрозділ формує госпіталь.

Стріляють навіть у медичний транспорт

За словами Олександра Завроцького, у мобільних госпіталях медики працюють не покладаючи рук. Щоб врятувати життя пораненого, спочатку надається невідкладна медична допомога, при необхідності військового транспортують у медичні центри для подальшого лікування, реабілітації.  

- Вони  там не просто працюють, вони там «пахають» і вдень, і вночі, - каже начальник госпіталю.    - Вже декілька разів переїжджали.  Медики надають допомогу пораненим на місцях, потім вертольотами доставляють їх в медичні центри, а вже  потім в госпіталі. Дякувати Богу, наші лікарі живі і здорові. Ми щодня за них молимося, адже у кожного є діти. Сьогодні війна йде незвичайна, а з бандитами, які обстрілюють навіть санітарний транспорт… В нашій роботі є декілька етапів: врятувати життя, провести заходи невідкладної медичної допомоги, заходи планового втручання, та реабілітація. Але якщо госпіталі перенавантажені пораненими, то говорити про планове втручання неможливо. Вони надають невідкладну медичну допомогу, а далі авіатранспортом доставляються поранених у військові медичні центри, де вони проходять спеціалізовану планову медичну допомогу.  

Потрібна психологічна допомога

Що стосується поранених, то, за словами Олександра Завроцького, вони повертають їх до життя не тільки у фізичному плані. Так, військовослужбовці, які брали участь у бойових діях, не вірять, що повернуться до мирного життя.  

- Задача медицини полягає не тільки  в тому, щоб  відновити життя, а й в тому, аби зробити все  для  адаптації людини в соціумі. Ампутувати ногу дуже просто, але потім з цим потрібно навчитися жити. Наші лікарі з цим також допомагають справитися, морально.

Начальник військового госпіталю запевняє, що медикаментів для бійців вистачає.  Для наших поранених є практично все необхідне, але є препарати, які закупити вони не можуть. Ці ліки необхідні для надання якісної медичної допомоги.  Наприклад,  «Актовегін» , «Есенціале» , «Фраксіпарін» потрібні для лікування закритих черепно-мозкових травм. Також постійно закінчуються  знеболювальні препарати. За словами Олександра Навроцького, процедура їх отримання потребує певного часу, а ці ліки потрібні ще вчора. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up