Хмельницькі школярі власноруч виготовили янголів-охоронців для українських солдатів

Хмельницькі школярі власноруч виготовили янголів-охоронців для українських солдатів
Аби підтримати військових на Сході і надати їм сили, п’ятикласники вирішили виготовити для них обереги.

У Хмельницькому в бібліотеці-філії №14 розпочала роботу бібліомайстерня з виготовлення оберегів для українських солдатів. Учні 5-А класу НВК №9 вчилися робити ляльки своїми руками.
- Бібліотека завжди займається збором теплих речей, продуктів харчування, ліків і книг для воїнів АТО. До волонтерської діяльності захотіли приєднатися і наші діти. Вони хочуть хоч якось підбадьорити наших захисників, - розповідає завідуюча бібліотекою-філією для дітей №14 Хмельницької централізованої бібліотечної системи Валентина Черненко.Навчити дітей виготовляти обереги у бібліотеку запросили досвідчену майстриню, викладача дитячої школи мистецтв Світлану Криничну. Вона показала діткам, як із двох шматочків тканини і ниток можна зробити таку маленьку, але важливу для військових, річ.

- Обререги розфарбобують наші сірі будні, надають нам наснаги у нашій нелегкій праці. особливо приємно коли вони зроблені дітьми. Це завжди піднімає бойовий дух військовослужбовцям, - розповідає Віталій Ганджа.Окрім того школярі зустрілися із воїном АТО, старшим офіцером відділення у роботі з особовим складом окремого полку дистанційно керованих летальних апаратів, капітаном Віталієм Ганджою. Він розповів їм про специфіку і важливість своєї служби на Сході. Також дітлахам військові показали свою зброю і амуніцію. Патрони від пістолета Макарова і автомата Калашникова маленькі оченята школярів роздивлялися дуже уважно. - Я вважаю, що в кожної людини є свій ангел-охоронець, тому, коли я шила оберіг, то подумки  просила свого справжнього Ангела-охоронця полетіти на Схід і захистити наших солдатів, - говорить учениця 5-А класу НВК№9 Вікторія Зелінська.

Готові обереги дітки відразу вручили військовим. Інші - віддали волонтерам, які відвезуть їх в зону АТО для військових.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up