Хмельницькі «свободівці» будуть захищати Гуменюка, якого затримали під Верховною Радою

Хмельницькі «свободівці» будуть захищати Гуменюка, якого затримали під Верховною Радою
Триває розслідування стосовно бійця добровольчого батальйону «Січ» з Хмельниччини Ігоря Гуменюка. 21-річного активіста звинувачують у тому, що він кинув гранату під час протистоянь біля Верховної Ради. Вчинок не беруться коментувати хмельницькі «свободівці», однак, запевняють, що готові захищати Гуменюка та інших однопартійців, якщо це буде потрібно.

Вчора, 31 серпня, під Верховною Радою сталося зіткнення між активістами та бійцями Нацгварії. У кривавих сутичках постраждало 130 осіб, серед яких бійці АТО, які лиш повернулися з передової та два іноземних журналіста. Станом на сьогодні, двоє нацгварційців від отриманих поранень загинули. Активіста, який приніс та кинув гранату, затримали під стінами Ради. Ним виявився 24-річний боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк із Кам’янця-Подільського. Наразі, поки триває розслідування, хмельницькі активісти «Свободи», які теж були під час протистояння у столиці, вже готові стати на захист бійця. 

Екс-перший заступник голови ОДА, депутат міської ради від ВО «Свобода» Олександр Симчишин вчорашні події у столиці вважає провокацією, а затриманого бійця батальйону «Січ» Ігоря Гуменюка планує захищати разом з іншими однопартійцями.
- Затримали наших «свободівців» - 11 чоловік, вісім з них їхали в одному бусі, водія затримали, який взагалі ні при справах і навіть близько там не був, також затримали «кіборга», який відвоював в Донецькому аеропорту, бо вони всі були в одному транспортному засобі. Затримували жорстко, без розбору і пред’явлення посвідчень. Утримують їх до цього часу та не відпускають. Це чистої води провокація, - переконаний Олександр Симчишин і каже, що захищати затриманого бійця та активіста буде.
- Звичайно ж, я налаштований захищати Гуменюка, ми будемо захищати всіх.

Читайте також:

Відео дня

Внаслідок сутичок під Верховною Радою загинув ще один боєць Нацгвардії

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • PAL

    Позиция ВО"Свобода" похоже на притаившегося зверя, который нападет в самый ненужный момент. Так и сталось. Как только начинает пахнуть властью, свобода тут, как тут.Драки, поджоги, а теперь и взрывы их метод борьбы за справедливость при дележке власти.

    Симчишину доверили область, и ни кто, как он знает, что это такое. И знает, какие изменения необходимы, что бы хмельничина развивалась. Так нет, он с сабием повел  "орлов" на войну, против своего народа
  • Анонім

    Симчишин, а ви туда їхали на "мирний мітинг" чи вбивати??? Факт лишається фактом: один урод без мозгів із "ваших" ВБИВ людей! Трьох молодих хлопців, які просто виконували наказ! Вони по  вас не стріляли! вони по вам гранати не кидали! Майте совість, визнайте провину, попросіть пробачення в батьків загиблих! А не тявкайте щось про "провокації! і не ховайтеся, як щурі!

    Анонім reply Анонім

    Як виявилось не такі ці хлопці у повному спорядженні безневинні. Вони самі фактично спровокували кидання у них гранати, коли за наказом заступника Авакова  - Паскала почали кидати у мітингуючих назад взривпакети замість того, щоб їх знешкоджувати.
  • PAL

    Подобное вытворяли и рыги, и комуняки. Тоже ждет и "свободу"

    Анонім reply PAL

    Теж чекає і Порошенко з його поплічниками. Штучне змушування людей до виживання за 1000 гривень у місяць при рості цін у 2-3 рази -  це злочин на рівні Голодоморів за часів Сталіна.

    Anonymous reply Анонім

    А вас ніхто незаставляє жити, нехочте неживіть

    Anonymous reply Анонім

    То неотримуйте зарплату, відкажіться від роботи , і на ваше місце прийдуть тисячі інших

    Анонім reply Anonymous

    І тому, що люди погоджуються працювати за хліб і воду лише, зарплати такі низькі. Який сенс роботодавцям їх піднімати, якщо люди готові і за 1000 грн. працювати.

    Anonymous reply Анонім

    При янеку гіоше було, значно гірше, коли відбирали майно в будинках і квартирах, хто незаплатив кредит, чи приміром у придурковатих ПП, що незмогли розчитати свої сили, ВСЕ ПРИ СУСІДЯХ ЗХАТИ ВИНОСИЛИ, такі верески і плач були в сусідей , і зупиняли НАХОДУ І МАШИНИ забирали в таких, чи прям з гаражів вичисляли і забирали, і на штрафплощадку безвозратно до погашення



    а в теофіполю в багатодітних мамів ДІТЕЙ забирали, просто так, прийшли в школу і додому невернулися, забрали конфіскували по інтернатах розприділили, притом масово





    крики і плач були при янеку

    Анонім reply Anonymous

    Так я за зарплату не працюю. Я за інших хвилююсь, хто виживає на такі зарплати і пенсії.

    Anonymous reply Анонім

    А зараз менше лигнув легше дихається, спокійніше спиш
  • Анонім

    Действительно как быстро нашли виновного. И заявление быстро сделали. А почему не обеспечили безопасность на митинге, наверняка знали что будет. Такое впечатление, что это спланировано все. Жестоко. За безопасность ведь отвечает милиция. Такое впечатление что безопасности не надо было. Как-то уже не верится этим официальным заявлениям, совсем не верится.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up