Хмельницьких водіїв вчили паркуватись. Порушників «карали» наліпками на авто

Хмельницьких водіїв вчили паркуватись. Порушників «карали» наліпками на авто
У Хмельницькому громадські активісти разом з інспекторами ДАІ провели рейд та водночас акцію з метою "виховання" водіїв. Власників транспортних засобів вчили правильно паркуватись на вулицях міста.

Саме для цього організатори та ініціатори акції роздрукували наліпки із написами «Я ігнорую правила дорожнього руху», які клеїли на авто, аби присоромити водіїв. Тим самим привчаючи їх не порушувати правил дорожнього руху.

Рейд вулицями міста розпочали ще зранку. Бажаючих взяти участь у рейді зібралось небагато, навіть попри те, що акція мала багато позитивних відгуків серед хмельничан у соціальній мережі «Facebook». Саме через мережу цю ідею і вирішили розповсюдити хмельницькі активісти.

Ініціатор заходу Олександр каже, що все почалось із того, що люди викладали фото порушників, які ігнорують правила паркування.

Відео дня

- Якби люди просто викладали  фото, сенсу не було б. Зміни б не відбувались, якщо б нічого ніхто не робив, - каже організатор. -  Так щоразу долучається все більше людей у групу та присилають майже щодня по 10, а то й 20 фото.

Олександр пояснює, що з цією ідеєю вони звернулись до Державтоінспекції у Хмельницькій області, на яку правоохоронці одразу відгукнулись. 

У рейд виїхало три екіпажі службових автівок. Перевірку почали із центру міста. Чекати довго не довелося. Майже одразу інспектори та інші учасники рейду помітили іномарку, котра стояла майже на пішохідному переході. Власниця автомобіля теж не забарилась. На зауваження жінка реагувала неохоче, пообіцяла лиш, що такого більше не буде, сіла в авто і поїхала.

Наступних порушників теж довго не шукали. Найбільше автомобілів, котрі місцем паркування викликали обурення не лише серед організаторів рейду, але й у перехожих, знаходилось на вулиці Проскурівського підпілля. Водії автівок залишали їх просто на пішохідному переході, прямо під знаком.

Інспектор з профілактичної роботи відділення ДАІ з обслуговування Хмельницького Андрій Прокопенко підходить до автомобіля, водія за кермом немає.

- У даному випадку водій здійснив кілька порушень правил – в’їхав під дорожній знак, він не мав права залишати тут транспортний засіб, не кажучи вже про зупинку автомобіля, - пояснив інспектор.

Андрій Прокопенко зазначає, що за дане адміністративне правопорушення передбачається відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 255 до 340 гривень. 

Більшість водіїв з розумінням реагували на зауваження інспекторів.

Акція викликала неабияке зацікавлення серед хмельничан. Хтось обурювався, а хтось сперечався. 

Масовий рейд, в рамках акції «Я паркуюсь, як ХОЧУ», проводився вперше. Тому на перший раз  інспектори проводили із водіями роз’яснювальну роботу, обмежуючись зауваженнями і попередженням.  

В обласному управлінні ДАІ запевняють, що подібні рейди потрібно проводити і надалі. У цьому переконані і громадські активісти.

- Ми хочемо навести порядок і лад у нашому місті, - каже голова громадської організації «ХАЛК» (Хмельницький автолюбительський клуб) Володимир Огойко. – Тому наше завдання разом із працівниками ДАІ – культурно і ввічливо, не перевищуючи своїх повноважень, пояснити людині, що вона порушила правила дорожнього руху, а також допомогти інспекторам у виявленні порушників.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (50)
  • Анонім

  • Анонім

  • PAL

    Милая Алла, речь, как я понимаю идет о парковках которые есть в городе. Ведь стоит только посмотреть, как паркуются на них, у "Фуршетов", "Сельпо", "Эпицентра" и т.д, то можно увидеть, как мудаки занимают сразу  два места, а то умудряются и три. Так мало того, могут просто ехать, остановиться как попало, а там трава не расти. И хоть с луну сделай парковку, места, из-за этих мудаков, все равно не хватит. А если мудак паркуясь занимает два, три места, или мешает движению, получает наклейку на стекло, и начинает говорить о  законности этих действий, то он конченный мудак  И специально для тебя - в Европе, США, Канаде, Израиле ты не позволишь себе парковаться, как мудак, очень дороге удовольствие.

    Українка reply PAL

    По поводу парковок возле супермаркетов - я согласна. Меня это тоже бесит. Но думаю, этими делами должна заниматься администрация этих торговых центров.



    Но посмотрите статью и репортаж. Активисты пошли к овощному базару, и в центр.



    Кстати, хотелось бы дать почитать тем "активистам" правила парковки. На троуаре разрешается парковаться, если для пешеходов остается больше, чем 2 метра для прохода. (Как и есть возле Кондитерской лавки). Так, что тут они не правы.



    А поповоду овощного базара - я уже говорила. Думаю любой человек, который хоть раз ездил туда машиной, меня поддержит)

    Анонім reply Українка

    У нас с другом такая практика. Когда мы приезжаем на бусике, паркуемся возле "Атриума", потом я иду на базар к "ЛМ" и когда освобождается место я ему звоню и он приезжает, а я в это время стараюсь держать это место, но обычно он быстро приезжает. Советую! И не паркуемся по-дебильному.

    Українка reply Анонім

    Ну знаете, а мне, как девушке, не хочется пакроваться аж возле Юности и тащить туда сумки с продуктами с базара. И считаю это нормальным.

    Анонім reply Українка

    Ну и правильно, лучше припарковаться как мудак и насрать на пешеходов.

    Українка reply Анонім

    При чому там "припаркуватись як мудак"???

    Мова йде взагалі про інше. Якщо активісти хочуть якось поліпшити ситуацію, то потрібно боротись за створення нормальних умов.



    Давайте будемо збивати пішоходів, які як мудаки лізуть під колеса? Кожного дня, КОЖНОГО, я виїжаю з роботи, і КОЖНОГО дня мені під колеса просто кидаються купа людей, при чому з дітьми!! Можу навіть сказати де - зупинка Заготзерно. Бо їм бачите, впадло 3 метри до пішохідного пройтись, що в одну, що в другу сторону.

    Може прокатавши парочку на капоті, до них щось дійде, хоча сумніваюсь....

    Анонім reply Українка

    Послушайте, зайдите на страницу и посмотрите как паркуются мудаки! Какого ху, спрашиваеться они залазять на ТРОТУАР или встают на ПЕШЕХОДНОМ переходе, если ЕСТЬ ВОЗМОЖНОСТЬ припарковаться праыильно https://www.facebook.com/kak.mydak?ref=aymt_homepage_panel

    Ксенія reply Українка

    ЦЕ ВИ  ,"ДЄВУШКА "ЛАВНО СТАЛИ ТАКОЮ МОДНОЮ ?ЩЕ ЗОВСІМ НЕДАВНО "ДЄВУШКИ "І НЕ ЗНАЛИ ЯК ТО НА БАЗАР НА АВТО.НОРМАЛЬНО БУЛО : СУМКИ ,ЗУПИНКА,ТРОЛЕЙБУС,БАЗАР ...ДУЖЕ СТАЛИ "ДЄВУШКИ..."

    Українка reply Ксенія

    А колись пішки в Київ ходили. А тепер жирують, поїздами їздять, або ще гірше , машиною.. буржуї...



    Ніколи не розуміла і не зрозумію людей, які протестують проти комфорту.

    Анонім reply Українка

    Ездил и не раз, и Вас не поддержу. Бывало такое когда не было мест парковался возле Дома Быта напротив "Юности" и шел на базар, потом назад с сумками, или возле "Колоса" или возле Автовокзала, но ТАК никогда не парковался.

    Ксенія reply Анонім

    АНАЛОГІЧНО ПАРКУЄМОСЬ НОРМАЛЬНО,НАВІТЬ ,ЯКЩО З БАЗАРУ ТРЕБА ПРОЙТИСЬ МЕТРІВ 500,А НЕ ПО-СІПАЙСЬКИ. А ЗНАЄТЕ ,ЧИМ ДОРОЖЧЕ АВТО,ТИМ  "БЕЗМОЗГЛІШЕ "ПРИПАРКОВАНЕ.ТУТ Є ДВА ПОЯСНЕННЯ,АБО ПОКАЗУЮТЬ СВОЮ БЕЗМОЗГЛІСТЬ,АБО ТЕ ,ЩО ЇМ ВСЕ  ПО.....,ВОНИ ЗРОБЛЕНІ З М'ЯСА.

    Anonymous reply PAL

    Я с вами целиком и полностью согласен, неприятно наблюдать такую картину, как вы описываете, но есть одно "но", вместо того чтобы провести разъяснительную работу и научить, активисты же перешли сразу к наказанию. Детей Вы тоже так воспитываете? В воспитании должно быть как минимум две составляющие, личный пример и разъяснительная работа. С личным примером,у авторов постов проблем не будет, мы все просто ангелы на дорогах. Остаётся разъяснительная работа. Начнём с того, что никто не хочет быть быдлом, хамом или мудаком. Но мало, кто знает, что означают эти понятия. Так вот:

    Вы быдло, если плюёте в общественном месте.

    Вы быдло, если ругаетесь матом при детях.

    Вы быдло, если выбрасываете окурок в окно.

    Вы быдло, если пьёте пиво на детской площадке.

    Вы быдло, если паркуетесь не правильно.

    Вы быдло, если не уступили место (дорогу).

    Вы быдло, если ... и таких правил хватает, донести их обществу, не проблема. Можно печатать по одному каждый номер на первой странице, можно обклеить ими все столбы и бигборды, благо выборов сейчас нет. Опытный менеджер по рекламе справится с таким заданием. А самое интересное, то что этим то и должно заниматься это печатное издание, нести чистое, доброе, вечное, а не бегать с наклейками по городу ища сенсацию, типа "активиста побил битой нехороший дядя водитель".

    PAL reply Anonymous

    смешной, ты аноним

    Анонім reply PAL

    Анонім reply PAL

    підтримую

    Анонім reply Анонім

  • Українка

    Тоже считаю, что если активистам уж так хочется решить проблему автомобилей на тротуаре, так пусть займутся проблемами паркинга в городе! Мало того, что по центру города движение все сделано в одну сторону, так еще и парковаться нигде нельзя. Советская логика, типа "Можно и пешком пройтись" мне напонятна. В Европе, в Штатах везде есть парковки или паркинги. Может некоторые люди в силу своего здоровья, не могут далеко идти?



    Если активистам так хочется поактивничать, тогда пусть добиваются выделения места и построения паркингов возле овощного базара, на Львовском, и в центре... А вот только после этого, начинают свою борьбу с недобросовестными водителями.

    Борис Новак reply Українка

    вот и надеюсь,что эта акция обратит внимание городской власти на проблемы города...и втайне надеюсь,что хоть одна наклейка досталась городским депутатам

    Ксенія reply Борис Новак

    ЇМ  ВАШІ НАЛІПКИ -ЯК РИБІ ПАРАСОЛЬКА.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:40 Великий футбол повернувся у Хмельницький: як перемагало Поділля photo_camera 16:13 Храм у Деражнянській громаді офіційно перейшов до ПЦУ 15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up