Хмельницький об’єднує Схід та Захід разом

Старобільськ став першим українським побратимом для Хмельницького. Співпраця між громадами має об’єднати віддалені населені міста і показати нам усім, що ми однакові і живемо в одній державі.

- Більше 20 років державна політика держави не була направлена на єднання України. І співпрацею між Хмельницьким та Старобільськом ми хочемо не словом, а ділом показати, що Схід та Захід разом. Під час першої зустрічі з представниками тутешньої міської влади відчувалась певна напруга. Та поспілкувавшись декілька хвилин ми зрозуміли, що ми однакові і маємо спільну мету, -   говорить секретар міської ради, виконуючий обов’язки міського голови Костянтин Чернилевський.

Нагадаємо, 23 січня в Старобільську було підписано договір про дружбу та співпрацю між містами. Він передбачає обмін офіційними делегаціями, творчими колективами та економічне співробітництво. Окрім цього планують будуть обмінюватися досвідом роботи органів місцевого самоврядування.

- Під час візиту до Старобільська зустрічався як з представниками міської, так і районної влади. І мені здається, що багатьом нашим районним управлінцям є чому повчитися у луганчан, які на декілька голів сильніші в питаннях управління органами місцевого самоврядування. – каже Костянтин Чернилевський

Відео дня

До підписання договору із Старобільськом міська рада Хмельницького уклала 13 договорів із іншими містами. І усі вони закордоні. Це міста з США, Китаю, Росії, Мексики та інших держав. Саме цей факт і збентежив депутата міської ради Івана Бухала, який на одній із сесій наголосив на необхідності тісної співпраці із українським містом. І вибір впав саме на районний центр Луганщини. Ініціатором цього стала Хмельницька міська рада, яка, відгукнувшись на звернення місцевого благодійного фонду, саме займалася наданням Старобільську гуманітарної допомоги. Під час візиту її було передано місцевій громаді.

- Для Старобільська допомога зараз дуже потрібна. Тут живе близько 12 тисяч переселенців із зони проведення АТО. Ситуація в місті досить напружена. Вдень можна побачити людей із зброєю, вночі чути постріли. Та й не дивно. Місто знаходиться в 40 кілометрах від фронту, говорить Костянтин Чернилевський.

Уже розроблена попередня програма співпраці. Перші кроки по її виконанню будуть зроблені під час святкування дня перемоги та дня міста Хмельницького. Спільно буде проведено шаховий турнір. Окрім того уже цього року в оздоровчому таборі «Чайка» цього року відпочине 30 дітей із Старобільська.

Також під час візиту покладанням вінків від хмельницької громади було вшановано пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років та 28 неіндитифікованих наразі бійців 80-ої аеромобільної бригади та батальйону «Айдар», які загинули між селищами Металіст та містом Щастя.

Під час прес-конференції присвяченої укладенню договору про співпрацю між Хмельницьким та Старобільськом Костянтин Чернилевський не вказав і на певні відмінності між нашими містами. Окрім економічного розвитку, який відрізняється суттєво, це і церковний устрій.

- Хмельницький вважається багатоконфесійним містом. У Старобільську ж є тільки православна церква московського патріархату, яка досить сильно впливає на свідомість місцевого населення.

Також згадав він і про два міста-побратими Хмельницького із Росії. Вони після початку анексії припинили будь які зв’язки із Хмельницьким.

- Мери цих міст навіть не відповідали на наші листи. Лише на новий рік прийшло поздоровлення від мера Твері. Але й те не було ним навіть підписано, - каже секретар міськради. 

Навесні запланований візит старобільської делегації до Хмельницького. Під час неї будуть обговорені усі деталі подальшої співпраці.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • PAL

    чернилевский, займись делом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up