Хмельницьку міську раду "окупували" власники гаражів. Депутати шукатимуть винних у "завищених" цінах

Хмельницьку міську раду "окупували" власники гаражів. Депутати шукатимуть винних у "завищених" цінах
Перед залою для сесійних засідань зібралися понад півсотні власників гаражів. Люди вимагають від влади пояснень тому, що вони мають сплатити по 2,5 тисячі гривень за оформлення своїх гаражів.

У руках тримають плакати: "Пам"ятай, незабаром вибори", "Не лізьте в наші кишені". Скандують "Ганьба!".

Відео дня

Ініціативна група власників гаражів виступає на сесії Хмельницької міської ради.

- Наші гаражі стоять ще з Радянського Союзу. Чому тепер піднялося це питання, і ми маємо сплачувати по 1,6 тисячі гривень комунальному підприємству? - обурюється голова ініціативи Олег Яницький.

- Я пропоную вам створити ініціативну групу, і вирішувати це питання по закону, - заявив секретар Хмельницької міської ради Костянтин Чернилевський. - Ви зараз дієте на емоціях, а треба робити по закону.

- Так, зібралося багато людей - люди, які не платили і не хочуть платити, - каже голова міського комунального підприємства по організації роботи пасажирського транспорту Володимир Богачук. - У Хмельницькому проживає 260 тисяч людей, давайте поставимо кожному по гаражу - це буде соціальна справедливість? Або інше - ніхто не ставить. Є і третя сторона - хто ставить, той нехай платить. Але ж платити не хочеться? І не треба тут прикриватися майданом. Рішення було оприлюднене на сайті міської ради, розглядалося на сесії. Вартість послуг - 800 гривень цільового фонду - це ваша плата місту, щоб місто могло задовольнити потреби інших людей, які не мають гаражів, на благоустрій прибудинкових територій. Інша частина коштів платиться підприємству, яке здійснює ці роботи. Чому 800 - тому що 800!

Активісти перебивали чиновника, не давали йому договорити.

Після годинного обговорення депутати проголосували за призупинення сплати за гаражі до наступного сесійного засідання та проведення комісіями службового розслідування щодо з"ясування тарифів. Активісти задоволені.

- 7 липня, о 18:00 на тому ж місці по Чкалова ми зберемося, щоб створити ініціативну групу, обрати голову. Будуть представники від влади - щоб нас не звинувачували у тому, що ми діємо незаконно, - говорить активіст Борис Новак.

Нагадаємо, у мікрорайоні Гречани на вулицю вийшли понад дві сотні місцевих мешканців. Людей обурила вимога влади сплатити за гаражі, встановлені самостійно, по дві з половиною тисячі гривень.
На гаражах розклеїли повідомлення, де від власників вимагають з"явитися до комунального підприємства по організації роботи міського комунального транспорту. Потрібно це, аби "встановити власника гаражу". Мешканцям потрібно надати оригінали дозвільних документів для включення їх у загальний реєстр. Якщо ж людина не прийде, підприємство обіцяє демонтувати гараж та перевезти його на штраф-майданчик, при тому не беручи на себе відповідальність за збереження речей, які знаходяться всередині.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (53)
  • Anonymous

    Багачук заклав у тариф: 450 грн. транспортних витрат на кожен гараж, 595 грн. зарплати (на кожен гараж) і ще багато "цікавих" пунктів (прийом док-тів, видача док-тів, погодження з начальством, друк док-тів та інші "притягнуті за вуха" витрати - разом 1670грн. тільки для обліки гаражу), причому, 1120грн. витрат необхідно поторювати ЩОРІЧНО!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    Прекрасна ідея давайти ще я поставлю гараж біля Вашого? і ще з десяток таких як я, МИ ТАКОЖ МАЄМО ПРАВО ПОСТАВИТИ ГАРАЖ на ХАЛЯВУ підкреслюю НА ХАЛЯВУ!!!! Ви не проти???? а де ставити автомобіль? справедливо?
  • Anonymous

    на місці "ржавого корита" буде "смуга перешкод" для дітей...а свої "відра з болтами " ставте на стоянках...немає чого людям дихати вихлопами,та зранку слухати хлопання дверей...для всіх-то для всіх...ВСІ машини геть з дворів...
  • Anonymous

    ні, для того щоб на місці ржавого корита 2-3власники могли поставити свої авто
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up